Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > India > De magie van varanasi > Dag tot dag
Vorige pagina

€312,-

per persoon vanaf

Tour: De Magie van Varanasi

(T-IN-0701)

4-daagse privé tour India

Dag 1: Varanasi
Vroeg uit de veren voor een boottocht over de Ganges. Het is een fascinerende ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te varen en te aanschouwen hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren. Aan de linkerkant van de oever worden overledenen naar de ghats gedragen en besprenkeld met geklaarde boter, waarna ze worden gecremeerd. Na afloop wordt het as in de Ganges gestrooid.

Na de lunch neem je gids je mee voor een wandeling door de oude wijk Chowk. Een doolhof van pittoreske nauwe straatjes, vol met winkeltjes, specerijen en exotische eetstalletjes. Je brengt ook een bezoek aan een aantal tempels, waaronder de Gouden Tempel.

Dag 2: Varanasi - Sarnath - Varanasi
Vandaag maak je een excursie naar Sarnath, gelegen op een half uur rijden van Varanasi. Sarnath is een belangrijke boeddhistische pelgrimsplaats en wordt gezien als het symbool voor de geboorte van het boeddhisme. Dit is de plaats waar Boeddha zijn eerste preek gaf nadat hij verlichting had bereikt. Het belangrijkste monument is de reusachtige Dhamekh stupa.

Ook bezoek je het Sarnath Archeologisch Museum, een van de meest belangrijke musea in India, waar je een fraaie collectie boeddhistische kunstwerken vindt.

In de avond ben je getuige van de ceremonie van Ganga Aarti aan de Dashashwamedh Ghat. Dagelijks komen hier na zonsondergang honderden mensen naartoe om aan de ceremonie deel te nemen. Deze gaat gepaard met dans en vuur en wordt afgesloten met offers van drijvende bakjes met bloemen en een kaarsje, die men aan de heilige Ganges schenkt. Een geweldig gezicht! Per riksja keer je terug naar de stad.

Dag 3: Varanasi - Ramnagar - Varanasi
Na het ontbijt vertrek naar het Ramnagar Fort, gelegen aan de oevers van de Ganges. Dit is de voormalige residentie van de Maharadja van Varanasi. Het fort stamt uit de achttiende eeuw en bestaat geheel uit rode zandsteen. De architectuur is een mix van islamitische en Indische stijlen. Het hoogtepunt van het fort is de audiëntiezaal, in de volksmond de ‘Durbar Hall’. Ook is er een museum met een grote collectie wapens, meubels, kostuums en meer. Een deel van het fort wordt nu bewoond door de familie van de Maharaja, dit deel is niet toegankelijk voor toeristen.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld een crematie bijwonen. Langs de heilige rivier de Ganges zijn diverse crematieplaatsen waar lijken in de open lucht, op brandstapels worden gecremeerd. Het bijwonen van zo’n ritueel is een indrukwekkende ervaring. Let wel op dat je hier geen foto's en/of film van mag maken.

Dag 4: Varanasi - Delhi
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Einde tour.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel