Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Dubai > Dubai citytour
Vorige pagina

€34,-

per persoon vanaf

Tour: Dubai citytour

(T-AE-0900)

Halve dagexcursie Dubai

Leuke pluspunten om te weten

  • Kennismaking met traditioneel en modern Dubai
  • Uitzicht op Dubai's duurste hotel: Burj al Arab
  • Stop bij 's werelds hoogste gebouw: Burj Khalifa
  • Tijd om te winkelen op een traditionele souk

Tijdens deze tour krijg je een uitstekende indruk van de diverse ‘gezichten’ die Dubai kent. Je start de dag bij de Jumeirah moskee. Dit is de grootste moskee van Dubai, gebouwd in een stijl van de Islamitische moderne architectuur. De witte moskee tegen een achtergrond van blauwe lucht is zeer fotogeniek. Aansluitend gaat de tour verder over de Jumeirah Beach Road, die het meest luxueuze gedeelte van Dubai doorkruist. Uiteraard zal een stop worden gemaakt bij de Burj Al Arab, het meest luxueuze hotel in Dubai, gelegen op een kunstmatig eiland in zee. Het hotel is maar liefst 321 m hoog en is gebouwd in de vorm van een zeil van een dhow, een traditionele boot in Dubai.

Vervolgens rij je naar Sheik Zayed Road, de grote snelweg tussen het historische en het nieuwe Dubai. Deze brede weg doorkruist ‘Downtown Dubai’, oftewel het zakendistrict van Dubai dat vol staat met wolkenkrabbers. Niet voor niets wordt dit gedeelte dan ook ‘Little Manhattan’ genoemd. Het letterlijke en figuurlijke middelpunt van dit gebied is natuurlijk de Burj Khalifa; het hoogste bouwwerk ter wereld met een hoogte van 828 m.

Na je bezoek aan Modern Dubai, rij je langs de enorm indrukwekkende paleizen van de belangrijkste sjeiks van Dubai, het paleis van sjeik Mohammed en sjeik Rashid. Als laatste ga je naar de Dubai Creek; een grote lagune die het historische Dubai in tweeën deelt. Met de ferry ga je naar overkant om vervolgens een bezoek te brengen aan de traditionele souks (markten) met geurige kruiden en goudwinkeltjes.
Belangrijk
Deze excursie wordt in een internationale groep (Seat in Coach) uitgevoerd en is dagelijks mogelijk. Op vrijdag kan de citytour wel uitgevoerd worden, echter het Dubai museum en de Goud- en Kruidensouk zijn dan gesloten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel