Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Tour: Dubai citytour (vanuit Abu Dhabi)

(T-AE-0915)

Dagexcursie Abu Dhabi

Leuke pluspunten om te weten

  • Dagexcursie vanuit Abu Dhabi
  • Kennismaking met traditioneel en modern Dubai
  • Uitzicht op Dubai's duurste hotel: Burj al Arab
  • Stop bij 's werelds hoogste gebouw: Burj Khalifa
  • Tijd om te winkelen op een traditionele souk
Als u toch in Abu Dhabi verblijft, dan is het gemakkelijk even oversteken naar buuremiraat Dubai. In slechts zo'n 1.5 uur rijden bent u er al. Aangekomen in Dubai, krijgt u een uitstekende indruk van de diverse ‘gezichten’ die deze stad rijk is.

U start de dag bij de Jumeirah moskee. Dit is de grootste moskee van Dubai, gebouwd in een stijl van de Islamitische moderne architectuur. De witte moskee tegen een achtergrond van blauwe lucht is zeer fotogeniek. Aansluitend gaat de tour verder over de Jumeirah Beach Road, die het meest luxueuze gedeelte van Dubai doorkruist. Uiteraard zal een stop worden gemaakt bij de Burj Al Arab, het meest luxueuze hotel in Dubai, gelegen op een kunstmatig eiland in zee. Het hotel is maar liefst 321 m hoog en is gebouwd in de vorm van een zeil van een dhow, een traditionele boot in Dubai.

Vervolgens rijdt u naar Sheik Zayed Road, de grote snelweg tussen het historische en het nieuwe Dubai. Deze brede weg doorkruist ‘Downtown Dubai’, oftewel het zakendistrict van Dubai dat vol staat met wolkenkrabbers. Niet voor niets wordt dit gedeelte dan ook ‘Little Manhattan’ genoemd. Het letterlijke en figuurlijke middelpunt van dit gebied is natuurlijk de Burj Khalifa; het hoogste bouwwerk ter wereld met een hoogte van 828 m.

Na uw bezoek aan Modern Dubai, rijdt u langs de enorm indrukwekkende paleizen van de belangrijkste sjeiks van Dubai, het paleis van sjeik Mohammed en sjeik Rashid. Als laatste gaat u de Dubai creek; een grote lagune die het historische Dubai in tweeën deelt. Met de ferry gaat u naar overkant om vervolgens een bezoek te brengen aan de traditionele souks (markten) met geurige kruiden en goudwinkeltjes.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel