Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Tour: Al Ain - Groene oase van de Emiraten (vanuit Dubai)

(T-AE-0913)

Dagexcursie Dubai

Leuke pluspunten om te weten

  • Groene oases in de woestijn
  • Archeologische opgravingen en oude forten
  • Grootste kamelenmarkt van de V.A.E.
  • Uitzicht vanaf de hoogste berg van de V.A.E.
Al Ain is een idyllische oasestad gelegen op zo’n 120 km vanaf Dubai en behoort officieel tot het Emiraat van Abu Dhabi. In vroegere tijden was deze stad een belangrijke stop van de handelskaravaan die tussen Oman en de Verenigde Arabische Emiraten reisde. Door dit belangrijke handelsverleden heeft de stad een waar cultureel erfgoed en is ook door UNESCO als zodanig erkend. Vandaag maakt u een dagexcursie vanuit Dubai naar deze interessante oude stad.

De stad van Al Ain heeft nog steeds een bijzonder groen uiterlijk en wordt niet voor niets de Garden City van de V.A.E. genoemd. Door de aanwezigheid van grondwaterbronnen, groeit en bloeit er van alles in de stad en zijn er vele groene parken te bewonderen.

U start de dag met een bezoek aan de tuinen van Hilli, net buiten Al Ain gelegen. Hier vindt u een groen park en tevens een archeologische vindplaats met overblijfselen van een oude woestijn-settlement uit de bronstijd (2500-2000 v. Chr.) Loop rond tussen de herstelde opgravingen en krijg een idee hoe het er vroeger uitzag.

Daarna bezoekt u de grootste kamelenmarkt van de Emiraten. Dit is één van de laatste plaatsen in de V.A.E. waar nog op grote schaal kamelen worden verhandeld. Het is er dan ook een lust voor het oog en het staat er bol van unieke fotomomenten. Bekijk de kamelen van dichtbij en hoor hoe de handelaars elkaar proberen te overtuigen van de waarde van hun dier.

Na dit spektakel rijdt u verder naar het Al Ain Museum, waar u de cultuur en historie van deze plaats nog eens van dichtbij kunt bekijken, waarna het tijd is om de hoogste berg van de V.A.E. omhoog te rijden voor een adembenemend uitzicht over deze oasestad in de woestijn.

Na de lunch heeft u nog de gelegenheid om rond te kijken in een lokaal winkelgebied, wellicht dat u nog wat leuke souvenirs kunt vinden, waarna u de terugreis naar Dubai aanvaart. Aangezien Al Ain op de grens met Oman ligt, rijdt u op de terugweg nog een stukje over Omani grondgebied door de Al Buraimi oase.
BelangrijkDeze excursie wordt op woensdag zowel in kleine internationale groepjes (Seat in Coach) als op privé-basis uitgevoerd. Tijdens het boekingsproces kunt u uw keuze aangeven.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel