Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€119,-

per persoon vanaf

Tour: Al Ain - Groene oase van de Emiraten (vanuit Abu Dhabi)

(T-AE-0916)

Dagexcursie Abu Dhabi

Leuke pluspunten om te weten

  • Dagexcursie vanuit Abu Dhabi
  • Groene oase in de woestijn
  • Archeologische opgravingen en oude forten
  • Grootste kamelenmarkt van de V.A.E.
  • Uitzicht vanaf de hoogste berg van de V.A.E.
Al Ain is een idyllische oasestad gelegen op zo’n 150 km vanaf Abu Dhabi stad en behoort officieel tot het Emiraat van Abu Dhabi. In vroegere tijden was deze stad een belangrijke stop van de handelskaravaan die tussen Oman en de Verenigde Arabische Emiraten reisde. Door dit belangrijke handelsverleden heeft de stad een waar cultureel erfgoed en is ook door UNESCO als zodanig erkend. Vandaag maakt u een dagexcursie vanuit uw hotel in Abu Dhabi naar deze interessante oude stad.

De stad van Al Ain heeft nog steeds een bijzonder groen uiterlijk en wordt niet voor niets de Garden City van de V.A.E. genoemd. Door de aanwezigheid van grondwaterbronnen, groeit en bloeit er van alles in de stad en zijn er vele groene parken te bewonderen.

U bezoekt o.a. de grootste kamelenmarkt van de Emiraten. Dit is één van de laatste plaatsen in de V.A.E. waar nog op grote schaal kamelen worden verhandeld. Het is er dan ook een lust voor het oog en het staat er bol van unieke fotomomenten. Bekijk de kamelen van dichtbij en hoor hoe de handelaars elkaar proberen te overtuigen van de waarde van hun dier.

Na dit spektakel rijdt u verder naar het Al Ain Museum, waar u de cultuur en historie van deze plaats nog eens van dichtbij kunt bekijken, waarna het tijd is om de hoogste berg van de V.A.E. omhoog te rijden voor een adembenemend uitzicht over deze oasestad in de woestijn.

Na de lunch heeft u nog de gelegenheid om rond te kijken in een lokaal winkelgebied, wellicht dat u nog wat leuke souvenirs kunt vinden, waarna u de terugreis naar Abu Dhabi aanvaart.
Belangrijk!Deze excursie wordt op woensdag zowel in kleine internationale groepjes (Seat in Coach) als op privé-basis uitgevoerd. Tijdens het boekingsproces kunt u uw keuze aangeven.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel