Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€66,-

per persoon vanaf

Tour: Abu Dhabi citytour (vanuit Dubai)

(T-AE-0905)

Dagexcursie Dubai

Leuke pluspunten om te weten

  • Kennismaking met Emiraat Abu Dhabi
  • Dagexcursie vanuit Dubai
Tijdens deze tour gaat u de andere bekende Emiraat verkennen, namelijk Abu Dhabi. Deze woestijnstaat is qua oppervlakte groter dan Dubai en is de rijkste en belangrijkste Emiraat, doordat zij over hun eigen olievoorraad beschikken.

Vanuit Dubai rijdt u door de woestijn naar Abu Dhabi, dat aan de Perzische Golf ligt. Onderweg komt u langs ’s werelds grootste door de mens gemaakte zeehaven, genaamd Jebel Ali. Hier ligt ook de Jebel Ali Palm, die later dan de Jumeirah Palm is gebouwd.

Abu Dhabi zelf is een kosmopolitische stad met een imposante skyline, die beslist indruk op u zal maken. Op het gebied van moderne architectuur kunt u uw hart ophalen, maar ook de traditionele architectuur is goed vertegenwoordigd in de vele moskeeën in de stad. De Sjeik Zayed Moskee is de 7e grootste moskee ter wereld en met maar liefst 57 koepels en 4 minaretten beslist een schouwspel.

U start uw excursie op Union Square, ook wel Canon Square genoemd, vanwege het grote standbeeld van een kanon. Dit plein is centraal gelegen in de stad en biedt een mooi overzicht van het hart van Abu Dhabi met al haar moderne randjes. Aansluitend bezoekt u de Cultural Foundation, een museum waar u meer leert over de geschiedenis en cultuur van Abu Dhabi. Vanaf de Cultural Foundation loopt u in ca. 10 minuten naar het oudste gebouw van de stad, het witte fort Qasr al Husn.

Daarna rijdt u via een panoramische weg naar het Al Bateen District, dat aan het strand van Abu Dhabi ligt. Deze wijk is de oudste wijk van de stad, maar zal ontwikkeld worden tot een geheel nieuwe en luxueuze strandbestemming. Als laatste bezoekt u een replica van een origineel bedoeïenen-dorp, zodat u een idee krijgt hoe de inwoners van Abu Dhabi leefden, voordat er olie werd gevonden.

Voordat u terugkeert naar uw hotel in Dubai, stopt u bij de Marina Mall, vanwaar u nog één keer kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht over de skyline van deze bijzondere stad.


Avondbeeld van de Sjeikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi
Abu Dhabi - Capital Gate gebouw


Belangrijk
Deze excursie wordt in kleine internationale groepjes (Seat in Coach) uitgevoerd.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel