Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Dubai > Abu dhabi citytour
Vorige pagina

€42,-

per persoon vanaf

Tour: Abu Dhabi citytour

(T-AE-0914)

Halve dagexcursie Abu Dhabi

Leuke pluspunten om te weten

  • Kennismaking met zowel modern als traditioneel Abu Dhabi
  • Bezoek aan de imposante Sjeik Zayed Moskee
Tijdens deze tour krijgt u een goede indruk van Abu Dhabi. De stad Abu Dhabi van de gelijknamige woestijnstaat is iets kleiner dan Dubai, maar is wel de hoofdstad van de rijkste en belangrijkste Emiraat doordat zij over hun eigen olievoorraad beschikken.

Abu Dhabi is een kosmopolitische stad met een imposante skyline, die beslist indruk op u zal maken. Op het gebied van moderne architectuur kunt u uw hart ophalen, maar ook de traditionele architectuur is goed vertegenwoordigd in de vele moskeeën in de stad.

Tijdens deze excursie door Abu Dhabi start u met een bezoek aan het Heritage Village, dat op de Breakwater, een kunstmatig schiereiland dat tegenover de Corniche Road ligt. De Heritage Village is een reconstructie van een traditioneel oase dorp en neemt u even helemaal mee terug in de tijd. Het fort-achtige complex heeft o.a. een traditionele souk waar u de heerlijk ruikende specerijen kunt kopen, een moskee, een barasti (traditioneel huis van palmen) en een bedoeïenenkamp met tenten gemaakt van geitenhaar. U kunt er ook de lokale ambachtsmannen aan het werk zien terwijl ze lokale juwelen, kleding en andere zaken maken.

Daarna rijdt u verder naar de Sjeik Zayed Moskee, de 7e grootste moskee ter wereld en met maar liefst 57 koepels en 4 minaretten beslist een schouwspel. U heeft ca. een uur de tijd om rond te kijken in dit imposante bouwwerk. Let er op dat u correct gekleed bent.

Abu Dhabi beschikt door haar ligging aan de Perzische Golf ook over een prachtig strand, wat u via een panoramische weg naar het Al Bateen District bereikt. Al Bateen is de oudste wijk van de stad, maar wordt in rap tempo ontwikkeld tot een geheel nieuwe en luxueuze strandbestemming. Langs de bekende 8 km lange Corniche Road vindt u een gemoderniseerd strand met alle nodige faciliteiten, zoals kinderspeeltuinen, restaurants, lifeguards, voet- en fietspaden en uiteraard zijn er strandstoelen en parasols te huur. In het weekend is Corniche Beach een populaire bijeenkomstplaats voor de locals en kan het er best druk zijn. Langs deze bekende weg vindt u o.a. het architectonische hoogstandje van het Capital Gate gebouw en ook rijdt u langs het imposante Emirates Palace.

Verder bezoekt u de traditionele goud en dadel souks (markten) met geurige kruiden en goudwinkeltjes.
BelangrijkDeze excursie wordt zowel in een internationale groep (Seat in Coach) als op privé-basis uitgevoerd. Op vrijdag is de excursie alleen 's middags op privé-basis mogelijk. Tijdens het boekingsproces kunt u uw keuze aangeven.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel