Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > Tibet gebedsvlaggen in de wind > Dag tot dag
Vorige pagina

€1941,-

per persoon vanaf

Tour: Tibet: Gebedsvlaggen in de Wind

(T-CN-0476)

8-daagse privé-tour

Dag 1: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten.
In de middag begint je stadstour door Chengdu. Je bezoekt het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. Je ziet hoe de panda's leven in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe. Drink thee met de locals in het beroemde theehuis van de Wenshu tempel, dé plek om het dagelijks leven van de Chinezen te aanschouwen. Jong en oud spelen hier met veel passie het populairste spel van China “Mahjong”.

Na het einde van de stadstour, kun je optioneel heerlijk bijkomen tijdens een voetmassage.

's Avonds is het een idee om een specialiteit van Sichuan te proberen, namelijk Hot Pot, een Chinese fondue: erg smakelijk (optioneel)!

Dag 2: Chengdu - Lhasa
In de vroege ochtend vertrek naar het Dak van de Wereld! Vluchttijd is circa twee uur. Aangekomen in Tibet, rijden we via een prachtige route naar Lhasa gelegen op 3600 meter.

Aangekomen in de legendarische hoofdstad van Tibet kun je een wandeling gaan maken over het betoverende Barkhor plein. Terwijl je kloks gelijk mee loopt maak je dezelfde ronde als de vele boeddhistische pelgrims. Onder het mompelen van heilige mantra's lopen ze met hun gebedsmolens naar de meest heilige plek van Tibet, de Jongkar Tempel. De rest van de dag heb je tijd om te acclimatiseren aan de hoogte! Je hebt 3 overnachtingen in Lhasa.

Dag 3: Lhasa
Na het ontbijt begint je stadstour door Lhasa. Je begint bij het schitterende grote Potala paleis met zijn duizenden beelden en fresco’s en de voormalige verblijfplaats van de Dalai Lama. Vanaf het paleis heb je een onvergetelijk uitzicht op Lhasa. In het Sera klooster woon je het druk debatteren bij van de monniken in hun rode gewaden in de kloostertuin.

In de namiddag bezoek je de Jongkar tempel. De tempel is met ontelbaar veel yakboter kaarsjes verlicht. Hier ervaar je hoe diep het boeddhisme geworteld is in het alledaagse leven van de Tibetanen.

Dag 4: Lhasa
Een vrije dag om te genieten van Lhasa. Je kunt ronddwalen langs alle kleine steegjes en genieten van een drankje op het Barkor plein.

Je kunt ook optioneel een trekking gaan maken in de koninklijke bergen rondom Lhasa en je laten betoveren door de ontzagwekkende bergtoppen en onvergetelijke vergezichten.

Of je kunt een bezoek brengen aan Drepung tempel, Tibets grootste en de belangrijkste tempel van de Gelugpa in het Tibetaans boeddhisme, De Drepung tempel is vooral bekend als locatie van de jaarlijkse Shoton Festival, met het imponerend uitrollen van een reusachtige Boeddha tapijt op de heuvel. (optioneel).

Dag 5: Lhasa - Gyangtse
De reis gaat verder. De weg slingert zich langzaam omhoog tot een hoogte van 4974 meter over duizelingwekkende bergpassen en breng je naar het Yamdrok Meer, het meest heilige meer van Tibet. Bekend om zijn indigo blauwe kleur en met letterlijk adembenemend uitzicht op besneeuwde majestueuze bergtoppen van wel 7000 meter hoog. Het is tevens het grootste binnenmeer van het noorden van de Himalaya.

De route breng je verder langs diepe ravijnen, nauwe kloven, woeste rivieren en tempeltjes versiert met gebedsvlaggen en na iedere bocht volgt weer een panoramisch uitzicht op de hoogste bergen ter wereld. Onderweg bezoek je een traditionele familie, waar je de lokale boterthee kunt proeven.
Gyangtse is al van ver te zien door de dominante ligging van een citadel boven op de rotsen. Je sluit de dag af met een stadstour, waarbij je de wereldberoemde Kumbum bezoekt, dé grootste stupa van Tibet. Uiteraard kan ook een bezoek aan het serene Pelkor Chod klooster niet ontbreken.

Dag 6: Gyangtse - Shigatse - Lhasa
Na het ontbijt reis je naar het sfeervolle Shigatse, de tweede stad van Tibet.
Je bezoekt het imponerende Tashilhunpo klooster. Een van de belangrijkste en mooiste kloosters van Tibet. Het is daarom ook het verblijf van de invloedrijke Panchen Lama. Tijdens de culturele revolutie is dit enorme complex op wonderlijke wijze geheel onaangetast gebleven. Vlak voor het tempelcomplex is er dagelijks een kleurrijke lokale markt, die je kunt bezoeken. Via de beroemde Friendship Highway rij je terug naar Lhasa.

Dag 7: Lhasa
Vrije dag in Lhasa. Je kunt vanavond een Tibetaanse maaltijd met muziekvoorstelling bijwonen (optioneel).

Dag 8: Lhasa - Chengdu
Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Chengdu.


Stoepa's in Tibet

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel