Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > Shangri la van china en tibet > Dag tot dag
Vorige pagina

€2840,-

per persoon vanaf

Tour: Shangri-La van China en Tibet

(T-CN-4302)

15-daagse privé-rondreis China (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten. In de middag maakt u een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie. Hier kunt u genieten van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa. Het is ook leuk om enkele lokale snacks te proeven.

De rest van de dag om te acclimatiseren. Trakteer uzelf bijvoorbeeld op een ontspannen voetmassage om de jetlag te verdrijven. Vanavond maakt u kennis met enkele lokale gerechten van Sichan, tijdens uw welkomst diner.

Dag 2: Chengdu - Leshan - Emeishan
Op circa 2 uur rijden via theeplantages en kleine dorpjes reist u naar Leshan. Aan de voet van Lingyun heuvel ligt een indrukwekkend Boeddhabeeld van 71 meter hoog en geheel uitgehakt uit de bergwand. Deze gigant staat op de lijst van UNESCO. Per boot steekt u de rivier over om het beeld te bereiken en heeft u een prachtig uitzicht op het Boeddhabeeld. Via kleine trappetjes kunt u vervolgens rondom de boeddha wandelen. U vervolgt uw route naar de 3.099 meter hoge Emeishan , één van de vier boeddhistische heilige bergen van China. Per kabelbaan bereikt u de Wannian Tempel, waar u een spirituele overnachting zult beleven. Als de bezoekers zijn verdwenen en de schemer zijn intrede doet, ervaart u het adembenemende landschap en de kracht van stilte.

Dag 3: Emeishan – Yaan Panda national park
In alle vroegte maakt u een boeddhistisch gebed mee, terwijl de mist langzaam oplost en de eerste zonnestralen doorbreken. Via een prachtige route daalt u de berg weer af en onderweg komt u regelmatig verkopers tegen die heerlijk vers fruit en kruidige thee verkopen. U reist terug naar Chengdu.
's Avonds is het een idee om een andere specialiteit van Sichuan te proberen, namelijk Hotpot, een Chinese fondue: erg smakelijk (optioneel)!

Dag 4: Chengdu - Lhasa
In de vroege ochtend vertrek naar het Dak van de Wereld! Vluchttijd is circa twee uur. Aangekomen in Tibet, rijden we via een prachtige route naar Lhasa gelegen op 3600 meter. Aangekomen in de legendarische hoofdstad van Tibet maakt u per Rickshaw een verkennende tocht langs de oude stad en kunt u een wandeling maken op het betoverende Barkhor plein. Terwijl u kloks gelijk mee loopt maakt u dezelfde ronde als de vele boeddhistische pelgrims. Onder het mompelen van heilige mantra's lopen ze met hun gebedsmolens naar de meest heilige plek van Tibet, de Jongkar Tempel. De rest van de dag heeft u tijd om te acclimatiseren aan de hoogte! U heeft 2 overnachtingen in Lhasa.

Dag 5: Lhasa
Na het ontbijt begint uw stadstour door Lhasa. U begint bij het schitterende grote Potala paleis met zijn duizenden beelden en fresco’s en de voormalige verblijfplaats van de Dalai Lama. Vanaf het paleis heeft u een onvergetelijk uitzicht op Lhasa. In het Sera klooster woont u het druk debatteren bij van de monniken in hun rode gewaden in de kloostertuin.
In de namiddag bezoekt u de Jokhang temple. De tempel is met ontelbaar veel yakboterkaarsjes verlicht. Hier ervaart u hoe diep het boeddhisme geworteld is in het alledaagse leven van de Tibetanen. Tevens bezoekt u een boeddhistisch nonnen klooster.

Dag 6 en 7: Lhasa
Twee vrije dag die u zelf kunt invullen. U kunt ronddwalen langs alle kleine steegjes en genieten van een kop thee op het Barkor plein.

U kunt ook naar het heilige Yamdrok Meer. De weg slingert zich langzaam omhoog tot een hoogte van 4974 meter over duizelingwekkende bergpassen tot aan het Yamdrok meer, het meest heilige meer van Tibet. Bekend om zijn indigo blauwe kleur en met letterlijk adembenemend uitzicht op besneeuwde majestueuze bergtoppen van wel 7000 meter hoog. Het is tevens het grootste binnenmeer van het noorden van de Himalaya. De route brengt u verder langs diepe ravijnen, nauwe kloven, woeste rivieren en tempeltjes versiert met gebedsvlaggen en na iedere bocht volgt weer een panoramisch uitzicht op de hoogste bergen ter wereld. Onderweg bezoekt u een traditionele familie, waar u de lokale boterthee kunt proeven. Terug naar Lhasa voor uw overnachting (optioneel).

Of u kunt een bezoek brengen aan Drepung tempel, Tibets grootste en de belangrijkste tempel van de Gelugpa in het Tibetaans boeddhisme, De Drepung tempel is vooral bekend als locatie van de jaarlijkse Shoton Festival, met het imponerend uitrollen van een reusachtige Boeddha tapijt op de heuvel. U kunt hier ook een prachtige trekking maken en u laten betoveren door het immens mooie landschap (optioneel).

’s Avonds maakt u een typischTibetaanse culturele show mee inclusief lokale gerechten.

Dag 8: Lhasa - Zhongdian
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Zhongdian. Eeuwenoude kloosters, jaks, boterthee, gebedsvlaggen en omringd door machtige bergen, geven u het gevoel dat u nog in Tibet bent, ook al bent u weer aangekomen in China. Zhongian wordt ook wel Shangri la genoemd. Een benaming die synoniem is geworden met een aards paradijs, maar vooral een mythisch Utopia in de Himalaya. Transfer naar uw hotel. Vervolgens kunt u een mooie wandeling maken door de oude stad.

Dag 9: Zhongdian
Een vrije dag om te genieten van deze prachtige omgeving. Ten noorden van de stad bevindt zich het grootste Tibetaanse klooster van Zuidwest China, de Ganden Sumtselling Gompa. Dit oude Tibetaanse kloostercomplex werd bijna 400 jaar geleden gebouwd door de vijfde Dalai Lama. Een wandeling naar boven is zeker de moeite waard, vanaf hier heeft u een fraai uitzicht over de stad. Deze kunt u gaan bezichtigen en na een inspirerende wandeling thee gaan drinken in een dromerig dorpje in een fabelachtige vallei (optioneel).

Dag 10: Zhongdian - Lijiang
Per auto gaat uw reis verder. U maakt een mooie foto stop bij de eerste bocht van de machtige Yangtze rivier en u bezoekt de Tiger Leap Kloof. Een indrukwekkende canyon die aan zijn naam komt door een legende die beweerd dat een tijger een sprong over de rivier maakte op het smalste punt om te ontsnappen aan een jager. Dan komt u aan in Lijiang, gelegen aan de voet van de Himalaya. Vroeger vertrokken hiervandaan de theekaravanen naar Tibet. Transfer naar uw hotel waar u 3 nachten verblijft.

Dag 11: Lijiang
Lijiang wordt omringd door de imponerende bergen van de Himalaya en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U begint de dag met een prachtige stadstour, waarbij u kunt ronddwalen langs pittoreske straatjes, kanalen, bruggetjes, rode lampionnen en zijn authentieke houten huisjes. De samenleving bestaat hier voornamelijk uit de matriarchale boeddhistische Naxi-bevolking met hun traditionele blauwe klederdracht. In het Naxi Museum kunt u veel over de historie van de stad en zijn bevolking leren. Een schitterend uitzicht heeft u van de brug en de pagode van de Zwarte Draken vijver in het noorden van Lijiang. De omgeving doet sprookjesachtig aan met de besneeuwde top van de Jadeberg op de achtergrond.

’s Avonds zijn de straatjes verlicht met lampionnen en kunt u sfeervol dineren in één van de vele authentieke restaurantjes.

Dag 12: Lijiang
Een vrije dag in deze sfeervolle omgeving. U kunt een optionele excursie maken naar de Jaden Draak Berg met een hoogte van 5500 meter! Per kabelbaan komt u op een panorama-plateau, waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht.

Dag 13: Lijiang - Chengdu
Vandaag maakt u een prachtige fietstocht van twee uur. U fietst langs rijstvelden, vredige Naxi dorpjes en kleurrijke lokale markten. Bij een lokale Naxi familie maakt u een stop om thee te drinken en te zien hoe ze leven. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Chengdu en transfer naar uw hotel.

Dag 14: Chengdu
Na het ontbijt begint uw stadstour door Chengdu. U bezoekt het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. U ziet hoe de panda's leven in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe. Drink thee met de locals in het beroemde theehuis van de Wenshu temple, dé plek om het dagelijks leven van de Chinezen te aanschouwen. Jong en oud spelen hier met veel passie het populairste spel van China “Mahjong” Aan het einde van de stadstour, kunt u heerlijk bijkomen tijdens een voetmassage.

Dag 15: Chengdu - einde tour
Na het ontbijt eindigt uw tour.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel