Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > Mystieke natuurwonderen van china > Dag tot dag
Vorige pagina

€3242,-

per persoon vanaf

Tour: Mystieke natuurwonderen van China

(T-CN-1331)

18-daagse Individuele rondreis China

Dag 1: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Onderweg heeft u een oriëntatietour door Beijing, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. U heeft 3 overnachtingen in Beijing.

Dag 2: Beijing - Grote Muur
Vandaag gaat u naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 km lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

U gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Vervolgens bezoekt u de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers. Ten slotte maakt u een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals.

Dag 3: Beijing
Na het ontbijt kunt u optioneel beginnen met uw verdere kennismaking met Beijing en zijn keizerlijk verleden. Via het Tian’anmen-plein, beter bekent als het Plein van de Hemelse Vrede bereikt u de Verboden Stad. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en vanuit hier werd China geregeerd. De stad was verdeeld in het Binnenhof, waar de keizer woonde en het Buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad.

Vervolgens bezoekt u de Tempel van de Hemel. Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst. In het park rondom de tempel kunt u mensen Tai Chi zien beoefen of ball room dansen (optioneel). Een leuke tip is om in de avond naar de lokale avondmarkt in Beijing te gaan, waar vele typische en soms vreemde gerechten te vinden zijn.

Dag 4: Beijing - Xian
Pas in de avond vertrekt uw trein, dus u kunt nog heerlijk gaan winkelen in Wanfujingstreet of de beroemde Zijde Markt bezoeken. Wilt u liever de traditionele levensstijl zien, dan kunt u per riksja de oude hutongs bezoeken en een dumpling lunch nuttigen op een binnenhofje van een authentiek huis. Vervolgens nog wat vrije tijd om rond te dwalen in het zeer populaire wijk rondom Houhai Meer, met zijn vele barretjes en winkeltjes (optioneel). Aan het begin van de avond transfer naar het station voor uw reis naar Xian, waar u de volgende ochtend arriveert. U overnacht in een comfortabele couchette voor vier personen (met softsleeper).

Dag 5: Xian
Transfer naar uw hotel voor het ontbijt. Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën maar is vooral wereldberoemd om het Terracotta leger van keizer Qin. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer.

Vervolgens bezoekt u de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hot pot restaurantjes midden op straat.

Dag 6: Xian- Rijstvelden van Longshen
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Guilin. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en reist u door een schitterend berglandschap in ongeveer 2,5 uur naar Longshen. Beroemd om zijn terrasvormige Drakensrug rijstvelden die zich uitstrekken zover het oog kan zien. Een sprookjesachtig decor! U overnacht in het authentieke dorpje Pingan. Het dorp is niet te bereiken per auto, dus is het een klein half uur wandelen naar het pittoreske dorp, met zijn houten huizen en kleurrijke kraampjes, waar de Miao minderheden hun borduurwerk verkopen.

In Pingan wonen voornamelijk de Zhuang minderheden, bekend om hun lange haren en eeuwenoude tradities. Bij aankomst kunt u naar een schitterend uitkijkpunt lopen met panoramische zicht over de rijstterrassen van Longji ook wel Drakensrugrijstvelden genoemd. (optioneel). Overnachting in een eenvoudig maar sfeervol guesthouse, waar u heerlijk lokaal kunt eten!

Dag 7: Longshen – Gouden Valley - Guilin
Vandaag begint de dag vroeg om een onvergetelijk schouwspel te ervaren van opkomende zonnestralen over de rijstvelden. U maakt een trekking van 4 uur naar de sprookjesachtige Gouden Valley via een aaneenschakeling van rijstvelden en eeuwenoude Yao en Zhuang dorpjes. Mocht u dit fysiek niet zien zitten, dan kunt u per auto naar de Gouden Valley vanaf de ingang van Longshen en gebruik maken van de kabelbaan (optioneel).

De chauffeur staat u al op te wachten voor uw tocht naar Guilin. Een stad die al eeuwenlang kunstenaars inspireert. De roem is gebaseerd op het magische landschap van het karstgebergte dat oprijst uit een vlakte van rijstvelden en weelderige bamboebossen.
Overnachting in Guilin.

Dag 8: Guilin –Li- Cruise - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma, naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. U vaart dwars door het Karstgebergte en ervaart het Chinese leven van alle dag op de rivier. Bij aankomst in Yangshou kunt u een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat; West Street en uzelf trakteren op een voetmassage.

Dag 9: Yangshuo
Vandaag kunt u zelf indelen. Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. Na het ontbijt gaat u vertrekken. U fietst langs groene rijstvelden en de grillige karstheuvels door. Onderweg kunt u tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie. Of u kunt de verkoeling opzoeken tijdens het bamboe raften.

Dag 10: Guilin via Liuzhou - Zhangjiajie
Na een vrije ochtend, transfer naar Guilin, waar u de avondtrein heeft naar Liuzhou en waar u overstapt op de trein naar Zhangjiajie. U overnacht in een comfortabele couchette voor vier personen (met softsleeper).

Dag 11: Zhangjiajie National Park
Aankomst in de wonderlijke natuur van Zhangjiajie National Park, omringd door imponerende rotsformaties en diepe dalen. U heeft transfer naar uw hotel voor ontbijt. Vervolgens vertrekt u naar de reusachtige en indrukwekkende Tianzi Mountain. U wordt getrakteerd op panoramische vergezichten over de maagdelijke natuur van Wuling Mountains. Zover het oog rijkt zijn er grillige rotspunten en diepe kloven. Via een ingenieus systeem van bergliften en shuttle busjes en kronkelende bergpaden bezoekt u in de middag het prachtige gebied rondom Yuanjiajie. Hier bezoekt u onder andere uitkijkpunten, zoals het romantisch klinkende "De Eerste Brug onder de Zon". Deze regio is gebruikt als decor voor de Hollywood film Avatar. In de avond kunt u optioneel genieten van een traditionele acrobatische show.

Dag 12: Tianmen Mountain - Changsha
De dag begint met een hoogtepunt op Tianmen Mountain. Dit is absoluut niet geschikt voor mensen met hoogte vrees, maar anders een onvergetelijke tocht. U vertrekt met de langste kabelbaan ter wereld naar de top van de berg.

Tegen de hoge bergwanden aan is er deels een glazen pad gemaakt, waarbij u letterlijk zeer bewust bent van de enorme dieptes van de natuur om u heen. De aanblik op de Poort naar de Hemel, een opening in de berg, maakt uw bezoek aan een onbekend maar fabelachtig mooie deel van China compleet. Bij terugkomst in het dal vertrekt u samen met de gids met een lokale express bus naar Changsha. Deze moderne stad is de hoofdstad van de zuidelijke provincie Hunan. U heeft hier 1 overnachting.

Dag 13: Changsha - Yellow Mountains -Tunxi
Met de hoge snelheidstrein reist u in circa 4 uur naar de majestueuze omgeving van de Yellow Mountains. De Yellow Mountains is een van de meest beroemde en prachtigste bergachtige gebieden van China. Het is sinds 1990 een UNESCO site. De bergen zijn beroemd om haar rotsformaties, warmtebronnen en schitterende uitzichten. Vaak zijn ze in nevel gehuld wat een mysterieus tintje aan dit gebied geeft. Aankomst in Tunxi, het startpunt voor een bezoek aan de Yellow Mountains en een sfeervol stadje om te verblijven.

Dag 14: Tunxi -Yellow Mountains - Xidi
Na het ontbijt neemt u de kabelbaan naar de top van de berg Shixing. Het uitzicht is groots en overweldigend. Terug in het dal gaat u Yixian regio verkennen ook wel het Hof van Eden genoemd. In dit gebied bezoekt u vandaag het eeuwenoude witte dorpje Xidi, genoteerd op de Wereld-erfgoedlijst. Het pittoreske dorpje is zeer fotogeniek met kleine bruggetjes, smalle straatjes en traditionele binnenplaatsjes. Het is sprookjesachtig gelegen tussen de bamboebossen en heuvels. U overnacht in een mooi en authentiek guesthouse.

Dag 15: Xidi - Yellow Mountains - Tunxi
Na het ontbijt gaat u een wandeling maken dwars door het bamboe woud naar de prachtige dorpjes Mukeng en Hongcun. In beide dorpen ziet u veel terug van de oude Ming en Qing architectuur. Het traditionele en landelijke leven is hier goed bewaard gebleven. In de namiddag reist u terug naar het handelsstadje Tunxi, waar u wederom overnacht in een comfortabel en traditioneel guesthouse, geheel in stijl met de omgeving.

Dag 16: Tunxi - Shanghai
U verlaat de idyllische natuur van de Yellow Mountains en zet koers met de hogesnelheidstrein in circa 4 uur naar de wereldstad Shanghai. Transfer naar uw hotel. Maak in de avond een wandeling over de mooi verlichte Bund, de boulevard langs de Huang Pu rivier. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op de skyline van Shanghai.

Dag 17: Shanghai
Na het ontbijt staat er een mooie stadstour op het programma met alle hoogtepunten van Shanghai. Allereerst brengt u een bezoek aan de Jade Boeddha Tempel. Deze tempel dankt haar naam aan de 2 meter grote Boeddha van wit jade. Deze is door monniken meegebracht uit Birma. Vervolgens bezoekt u de Yu tuin, de mandarijn Pan Yundan heeft deze prachtige tuin aan laten leggen. De tuinstijlen uit de Ming en Qing dynastie kunnen worden bewonderd. De verschillende gedeelten van de tuin worden afgescheiden door muren met fraai uitgesneden draken.

De middag kunt u zelf invullen. Wilt u gaan winkelen? Dan is een bezoek aan Nanjing Road; de belangrijkste winkelstraat van Shanghai en wereldwijd een van de drukste winkelstraten een aanrader. Optioneel kunt u tot slot de dag eindigen met een beroemde Acrobaten show. Chinese Acrobatiek is één van de oudste toneelkunsten in China.

Dag 18: Shanghai -einde tour
Na het ontbijt wordt u per snelle Maglev trein naar de luchthaven van Shanghai gebracht, voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Of u kunt uiteraard nog uw reis verlengen in Shanghai of met andere bestemmingen in China.


Chinese rijstvelden in de mist
Kabelbaan op de Tianmen berg
Chinese delicatesse
Terracottaleger in China
Rijstterrassen in China

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel