Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > Mystiek tibet en china deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€2504,-

per persoon vanaf

Tour: Mystiek Tibet en China Deluxe

(T-CN-1313)

16-daagse privé tour China (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten. In de middag maakt u een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie. Hier kunt u genieten van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa. Het is ook leuk om enkele lokale snacks te proeven.
De rest van de dag om te acclimatiseren. Trakteer u zelf bijvoorbeeld op een ontspannen voetmassage om de jetlag te verdrijven.

's Avonds is het een idee om een andere specialiteit van Sichuan te proberen, namelijk Hotpot, een Chinese fondue: erg smakelijk (optioneel)!

Dag 2: Chengdu - Leshan - Emeishan
Op circa 2 uur rijden via theeplantages en kleine dorpjes reist u naar Leshan. Aan de voet van Lingyun heuvel ligt een indrukwekkend Boeddhabeeld van 71 meter hoog en geheel uitgehakt uit de bergwand. Deze gigant staat op de lijst van UNESCO. Per boot steekt u de rivier over om het beeld te bereiken en heeft u een prachtig uitzicht op het Boeddhabeeld. Via kleine trappetjes kunt u vervolgens rondom de boeddha wandelen. U vervolgd uw route naar de 3.099 meter hoge Emeishan , één van de vier boeddhistische heilige bergen van China. Per kabelbaan bereikt u de Wannian Tempel, waar u een spirituele overnachting zult beleven. Als de bezoekers zijn verdwenen en de schemer zijn intrede doet, ervaart u het adembenemende landschap en de kracht van stilte.

Dag 3: Emeishan – Yaan Panda national park
In alle vroegte maakt u een boeddhistisch gebed mee, terwijl de mist langzaam oplost en de eerste zonnestralen doorbreken. Via een prachtige route daalt u de berg weer af en onderweg komt u regelmatig verkopers tegen die heerlijk vers fruit en kruidige thee verkopen. U reist verder naar het unieke Yaan Panda National park. Dé habitat van de reuzenpanda’s!

Dag 4: Yaan Panda National Park - Chengdu
Vroeg uit de veren om de reuzenpanda’s in hun natuurlijke omgeving te zien leven, spelen en vooral veel bamboe te zien eten. Aan het eind van de middag terugreis naar Chengdu.

Dag 5: Chengdu - Lhasa
In de vroege ochtend vertrek naar het Dak van de Wereld! Vluchttijd is circa twee uur. Aangekomen in Tibet, rijden we via een prachtige route naar Lhasa gelegen op 3600 meter.

Aangekomen in de legendarische hoofdstad van Tibet maakt u per Rickshaw een verkennende tocht langs de oude stad en kunt u een wandeling maken op het betoverende Barkhor plein. Terwijl u kloks gelijk mee loopt maakt u dezelfde ronde als de vele boeddhistische pelgrims. Onder het mompelen van heilige mantra's lopen ze met hun gebedsmolens naar de meest heilige plek van Tibet, de Jongkar Tempel. De rest van de dag heeft u tijd om te acclimatiseren aan de hoogte! U heeft 2 overnachtingen in Lhasa.

Dag 6: Lhasa
Na het ontbijt begint uw stadstour door Lhasa. U begint bij het schitterende grote Potala paleis met zijn duizenden beelden en fresco’s en de voormalige verblijfplaats van de Dalai Lama. Vanaf het paleis heeft u een onvergetelijk uitzicht op Lhasa. In het Sera klooster woont u het druk debatteren bij van de monniken in hun rode gewaden in de kloostertuin. In de namiddag bezoekt u de Jongkar tempel. De tempel is met ontelbaar veel yakboterkaarsjes verlicht. Hier ervaart u hoe diep het boeddhisme geworteld is in het alledaagse leven van de Tibetanen.

Dag 7: Lhasa - Gyangse - Shigatse
De reis gaat verder. De weg slingert zich langzaam omhoog tot een hoogte van 4974 meter over duizelingwekkende bergpassen en brengt u naar het Yamdrok meer, het meest heilige meer van Tibet. Bekend om zijn indigo blauwe kleur en met letterlijk adembenemend uitzicht op besneeuwde majestueuze bergtoppen van wel 7000 meter hoog. Het is tevens het grootste binnenmeer van het noorden van de Himalaya.

De route brengt u verder langs diepe ravijnen, nauwe kloven, woeste rivieren en tempeltjes versiert met gebedsvlaggen en na iedere bocht volgt weer een panoramisch uitzicht op de hoogste bergen ter wereld. Onderweg bezoekt u een traditionele familie, waar u de lokale boterthee kunt proeven. Gyangse is al van ver te zien door de dominante ligging van een citadel boven op de rotsen. U sluit de dag af met een stadstour, waarbij u de wereldberoemde Kumbum bezoekt, dé grootste stupa van Tibet. Uiteraard kan ook een bezoek aan het serene Pelkor Chod klooster niet ontbreken. U reis door naar het sfeervolle Shigatse, de tweede stad van Tibet.

Dag 8: Shigatse - Lhasa
Na het ontbijt bezoekt u het imponerende Tashilhunpo klooster. Eén van de belangrijkste en mooiste kloosters van Tibet. Het is daarom ook het verblijf van de invloedrijke Panchen Lama. Tijdens de culturele revolutie is dit enorme complex op wonderlijke wijze geheel onaangetast gebleven. Vlak voor het tempelcomplex is er dagelijks een kleurrijke lokale markt, die u kunt bezoeken. Via de beroemde Friendship Highway terug naar Lhasa. U kunt vanavond een Tibetaanse maaltijd bij een lokale familie bijwonen (optioneel).

Dag 9: Lhasa - Xian
Na het ontbijt vertrekt uw trein via een route met spectaculaire landschappen naar Xian. U overnacht in een comfortabele 4-persoonschouchette (softsleeper).Deze treinreis is een prachtige ervaring, echter zeker niet luxe! U kunt er uiteraard ook voor kiezen om dit traject te vliegen.

Dag 10: Xian
In de avond arriveert u in Xian. Uw gids wacht u op bij het station om u naar uw hotel te brengen, waar u 2 nachten verblijft. Xian is de hoofdstad van vele Chinese dynastieën geweest en een belangrijk centrum voor de zijderoute. In tegenstelling tot vele steden in China, zijn de stadsmuren van Xian nog steeds intact. Deze is 12 km lang en loopt in een vierkant om de stad heen&rsquo

Dag 11: Xian
Na het ontbijt is het tijd om het wereldberoemde Terracotta leger van keizer Qin te bezoeken. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. In de middag bezoekt u het schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het hier leuk vertoeven met zijn vele hotpot restaurantjes midden op straat.

's Avonds kunt u een Tang muziek voorstelling meemaken (optioneel).

Dag 12: Xian - Beijing
Vrije dag om Xian verder te ontdekken. U kunt de Wilde Ganzen Pagode bezoeken (optioneel)!
In de namiddag vertrekt u naar het treinstation voor uw snelheidstrein naar Beijing. Transfer naar uw hotel.

Dag 13: Beijing
Ontdek Beijing met zijn keizerlijk verleden. U kunt de dag zelf invullen. U kunt een stadstour maken naar de Verboden Stad. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en vanuit hier werd China geregeerd. De stad was verdeeld in het binnenhof, waar de keizer woonde en het buitenhof, waar de hofhouding woonde. Vervolgens naar de Tempel van de Hemel met zijn schitterende Ming-architectuur en ten slotte naar Wanfuijing avondmarkt. U heeft 4 overnachtingen in Beijing.

Dag 14: Beijing - Grote Muur
Vandaag gaat u naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 kilometer lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. U gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is ook een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Vervolgens bezoekt u de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers. Ten slotte maakt u een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals.

Dag 15 en 16: Beijing
Twee vrije dagen om deze wereldstad te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en dwalen tussen rode pagoda's, monniken en gebedshuizen. Wilt u liever de traditionele levensstijl zien, dan kunt u per rickshaw de oude hutongs bezoeken en een dumpling lunch nuttigen op het binnenhof van een een authentiek huis. Ook voor diegene die van winkelen houden is Beijing een waar shopping paradijs met zijn moderne winklecentra’s.

Dag 17: Beijing - einde tour
Na het ontbijt eindigt uw tour. Einde van een bijzondere kennismaking met China en Tibet.


Stoepa's in Tibet

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel