Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > Land van de rode lampionnen > Dag tot dag
Vorige pagina

€2247,-

per persoon vanaf

Tour: Land van de Rode Lampionnen

(T-CN-4301)

17-daagse privé-rondreis China (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Onderweg heeft u een oriëntatietour door Beijing, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. U heeft 3 overnachtingen in Beijing en u verblijft in een prachtig traditioneel courtyard hotel.
Vanavond maakt u kennis met een aantal heerlijke lokale gerechten tijdens uw welkomst diner in een populair lokaal restaurantje.

Dag 2: Beijing
Vandaag gaat u naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 km lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. U gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Na een 2 uur durende wandeling vertrekt u naar het Zomer Paleis en maakt u een boottocht op het mooi Kunming meer.

U kunt vanavond naar een Chinese opera voorstelling gaan en een wandeling maken over de
avondmarkt Wangfuijing, waar vele lokale en soms voor ons vreemde gerechten te vinden zijn (optioneel).

Dag 3: Beijing
Een vrije dag om Beijing en zijn keizerlijk verleden te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld
de Verboden Stad gaan bezoeken. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en vanuit hier werd China geregeerd. De stad was verdeeld in het binnenhof, waar de keizer woonde en het buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad. Op het Tiananmen plein kunt u vele kinderen met hun fel gekleurde drakenvliegers zien spelen.

Bezoek ook de Tempel van de Hemel. Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst. In het park rondom de tempel kunt u mensen tai chi zien beoefenen of ball room dansen (optioneel).

Dag 4: Beijing - Pingyao
U heeft nog de hele dag om te genieten van deze wereldstad. U kunt bijvoorbeeld de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en dwalen tussen rode pagodes, monniken en gebedshuizen(optioneel).

Wilt u liever de traditionele levensstijl zien, dan kunt u per rickshaw de oude hutongs bezoeken en een dumpling lunch leren maken op het binnenhof van een authentiek huis (optioneel). U heeft ook nog tijd om rond te wandelen door de sfeervolle en hippe Lake Bar Area. Aan het einde van de middag transfer naar het station voor uw snelheids trein naar Pingyao, waar u in de avond arriveert. Transfer naar uw hotel.

Dag 5: Pingyao
Pingyao is een charmant en authentieke ommuurd stadje en is door UNESCO als werelderfgoed erkend als best ommuurde stad van China. Rond de vele binnenhofjes wonen de families met hun gezinnen volgens eeuwenoude tradities. U kunt hier dwalen door de wirwar van kleine en beklinkerde straatjes. Overal bungelen rode lampionnen aan de gevels van de courtyard huizen, die 's avonds zorgen voor een betoverende sfeer uit vervlogen tijden.
U heeft een stadstour door Pingyao waarbij u een bezoek brengt aan de oude stadsmuur en de Ming en Qing Street. U overnacht in een traditioneel courtyard hotel in het oude centrum van Pingyao.

Vanavond maakt u kennis met het Mongoolse hotpot diner, erg populair onder de Chinezen.

Dag 6: Pingyao - Zhenzhou
Na het ontbijt maken we een mooie fietstocht naar de lokale markt en de sfeervolle straatjes.
Onderweg maakt u nog een stop bij de Family Qiao Mansion.
In de namiddag transfer naar het station voor uw 4 uur durende treinreis naar Zhenzhou.
Transfer naar uw hotel.

Dag 7: Zhenzhou - Shaolin
Per auto is het circa 1,5 uur rijden naar de, tegen de heuvels gebouwde, wereldberoemde Shaolin tempel, de bakermat van de Chinese Kung Fu. Bodhidharma, een Indiase monnik, heeft in de vijfde eeuw via een meditatietechniek de krachtige vorm van Kung Fu ontwikkeld. In de tempel staan tal van kleibeelden van figuren in allerlei vechthoudingen. Tot op de dag van vandaag volgen monniken hier een zeer gedisciplineerde training. U krijgt tijdens uw bezoek een spectaculaire Kung Fu voorstelling te zien. Als de schemer valt blijft u overnachten in het guesthouse van de tempel en ervaart u de kracht van stilte.

Dag 8: Shaolin - Luoyang
In alle vroegte kunt u vandaag een training meemaken in Kung Fu. Voel hoe het is om via balans en ademhalingstechnieken uw innerlijke energie te ervaren (optioneel). Zeer bijzondere ervaring!
Uw chauffeur staat klaar om u per auto naar Luoyang te rijden. U kunt gaan wandelen door deze eeuwenoude stad aan de Gele Rivier of de schitterende Longmen Grotten bezoeken. Verspreid over 1400 grotten zijn meer dan 100.000 boeddhistische beelden uitgehakt. Als u hier doorheen dwaalt, voelt u de intensiteit van deze indrukwekkende boeddhistische grotkunst (optioneel).

Dag 9: Luoyang - Xian
Per expres trein reist u in 2 uur naar Xian, de hoofdstad van vele Chinese dynastieën en belangrijke handelsstad op de zijderoute. Vrije middag in Xian.
Het is leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hotpot restaurantjes midden op straat.

Dag 10: Xian
Na het ontbijt is het tijd om het wereldberoemde Terracotta leger van keizer Qin te bezoeken. De 6000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Dan transfer naar een lokaal restaurantje voor een lunch met 16 verschillende dumplings!

Dag 11: Xian - Longshen
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Guilin. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en reist u door een schitterend berglandschap naar Longshen. Beroemd om zijn terrasvormige Drakensrug rijstvelden die zich uitstrekken zover het oog kan zien. Een sprookjesachtig decor! U overnacht in het authentiek dorpje Pingan. Het dorp is niet te bereiken per auto, dus is het een klein half uur wandelen naar het pittoreske dorp, met zijn kleurrijke kraampjes en houten huizen.
Bij aankomst maakt u een leuke trekking dwars door de rijstvelden naar Longji. Een dorpje waar de Miao minderheden volgens eeuwenoude tradities leven. Zij staan bekend om hun prachtige borduurwerk en zilveren sieraden. Overnachting in een eenvoudig, maar sfeervol guesthouse, waar u heerlijk lokaal kunt eten!

Dag 12: Longshen - Guilin
Na een vroeg ontbijt kunt u naar de top van de berg lopen, om een onvergetelijk schouwspel te ervaren van opkomende zonnestralen over de rijstvelden. Transfer naar Guilin. Een plaats die al eeuwenlang kunstenaars inspireert. De roem is gebaseerd op het magische landschap, duizenden vierkante kilometers Karst gebergte dat oprijst uit een vlakte van rijstvelden en weelderige bamboebossen. Het gebied rondom Guilin was miljoenen jaren geleden nog een zee.
Tijdens de stadstour bezoekt u de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en bizarre rotsformaties. Ook brengt u een bezoek aan de Fubo heuvel, u heeft vanaf hier een fantastisch uitzicht over de omgeving. Ten slotte brengt u een bezoek aan een theeplantage.

Dag 13: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma, naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. U vaart dwars door het Karst gebergte en ervaar het Chinese leven van alle dag op de rivier. Bij aankomst in Yangshuo kunt u een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat; West Street en trakteer u zelf op een voetmassage.

Dag 14: Yangshuo
U begint de dag zoals de lokale bevolking doet, met een Tai Chi sessie! Ervaar deze meditatieve vorm van beweging in deze wonderlijke omgeving.
De rest van de dag kunt u zelf indelen. Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. U fietst langs groene rijstvelden en de grillige Karstheuvels door. Onderweg kunt u tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie.(optioneel).

Dag 15: Yangshuo
Een vrije dag om te genieten van de schitterende omgeving. U kunt optioneel een kookles nemen, waarbij u eerst naar de lokale markt gaat om vervolgens verschillende Chinese gerechten leert te maken en u in de tuin onder de mango bomen gaat lunchen. Of u kunt gaan bamboe raften op de Yulong rivier.

Dag 16: Yangshuo - Guangzhou
Na het ontbijt vertrekt u per snelheidstrein vanuit Guilin naar Guangzhuo. Hier maakt u een stadstour door de oudste stad van China, naar onder andere de Chen Clan tempel en Shamian eiland. U brengt ook een bezoek aan de Qingping kruiden markt. Transfer naar uw hotel.

U kunt er ook voor kiezen om per hogesnelheidstrein van Guilin naar Hong Kong te reizen en daar nog een paar dagen te verlengen.

Dag 17: Guangzhou - einde tour
Na het ontbijt eindigt uw tour.


Chinese delicatesse
Tempel van de Hemel in Peking
Rijstterrassen in China
Chinees landschap rond de Li-rivier
Terracottaleger in China

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel