Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€385,-

per persoon vanaf

Tour: Hangend Klooster en Boeddha Grotten van Datong

(T-CN-0455)

3-daagse privé tour China

Dag 1: Beijing - Datong
In de middag transfer naar het treinstation voor je treinreis naar Datong. Onderweg kun je soms een glimp opvangen van de Chinese Muur. De treinreis duurt ruim 6 uur, dus je arriveert in de avond op je bestemming. Transfer naar je hotel.

Dag 2: Datong
Datong is een levendig plaats, vlakbij de grens van Mongolië. De stad ligt in de schaduw van de Chinese Muur en was in vroegere tijden een bolwerk tegen de barbaren uit het noorden.

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar de Yungang grotten van Datong. Deze staan ook op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Wandel door dit kunstzinnige spektakel en laat je verwonderen. Ze zijn een mooi voorbeeld van de boeddhistische grottenkunst uit de 5e en 6e eeuw. De vele Boeddha beelden zijn prachtig uitgehouwen in de rotsen en goed bewaard gebleven. De meeste grotten dateren uit de Noordelijke Wei dynastie, gebouwd tussen 460 en 494. De boeddhistische beelden zijn een mix van Griekse, Indiase en Perzische invloeden.

In de middag bezoek je het hoogtepunt van deze regio. Het hangende klooster van de Hengshan berg. Het klooster lijkt zich letterlijk vast te klampen aan de heilige taoïstische berg. Van een afstandje ziet het er al wonderbaarlijk uit, maar als je zelf over de houten trappen en bruggen loopt is dit een zeer unieke ervaring. Helemaal opmerkelijk is dat het klooster in de vijfde eeuw slechts door één enkele monnik werd gebouwd.

Het uitzonderlijke van deze tempel is de Hal van de drie Religies. In deze hal staan Boeddha, Confucius en Laozi vredig naast elkaar. Een indrukwekkende vertegenwoordiging van confucianisme, boeddhisme en taoïsme.

In de avond is een wandeling door de levendige en kleurrijke winkelstraatjes van Datong een aanrader. Probeer als diner de traditionele hot pot, deze Chinese fondue is de specialiteit in deze regio (optioneel). Overnachting in Datong.

Dag 3: Datong - Pingyao
Vroeg in de ochtend naar het treinstation voor je dagtrein naar het authentieke Pingyao, waar je in de middag aankomt. Transfer naar je hotel.


De Chinese Muur

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel