Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

De Zijderoute van Marco Polo (T4305)

13-daagse privé tour China


De Zijderoute van Marco Polo

Dag 1: Aankomst Xian
Aankomst in Xian. De ooit zeer machtige hoofdstad van de Zijderoute. Transfer van het treinstation of luchthaven naar uw hotel.

Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën, maar vooral wereldberoemd om het Terracotta Leger van keizer Qin. De 6.000 stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer.
Vervolgens bezoekt u de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes.

's Avonds gaat u dineren in een zeer populair Dumpling restaurant. Dumplings zijn deeg balletjes gevuld met groente, vis of vlees en kunnen gestoomd, gekookt of gefrituurd zijn. U gaat maar liefst 16 soorten proberen.

Dag 2: Xian
Vrije dag in Xian. U kunt optioneel de Wilde Gans Pagode bezoeken. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hotpot restaurantjes midden op straat.

Dag 3: Xian - Dunhuang
Transfer naar de luchthaven voor een 2 uur durende vlucht naar Dunhuang. Vroeger was dit een belangrijke karavanstad op de Zijderoute. Tegenwoordig is het een sfeervol oase stadje in de Gobi woestijn. U overnacht in een uniek hotel, gebouwd als een traditioneel paleis, gelegen aan de indrukwekkende Mingsha zandduinen. U heeft de tijd om te acclimatiseren aan het woestijnklimaat. U kunt ook in het hotel genieten van een heerlijke voetmassage. Iedere avond is er in Dunhuang een gezellige avondmarkt, waar u ook diverse culinaire gerechten kunt proeven. Vooral de verse noedelsoepen zijn een echte aanrader. Vele gerechten hebben Arabische invloeden, zo kunt u er ook een broodje kebab eten!

Dag 4: Dunhuang - Turpan
In de ochtend, na het ontbijt op het dakterras met fantastisch uitzicht, begint uw dag. U bezoekt de wereldberoemde boeddhistische Mogoa grotten. Dit is één van de oudste heiligdommen van China! In de periode van de 4e en 14e eeuw zijn er 492 grotten uitgehakt. De grotten zijn schatkamers met kunstzinnige boeddhistische beelden en kleurrijke fresco's in verschillende stijlen. Het geheel is regelrecht adembenemend! De Mongoa grotten staan op de lijst van UNESCO.

Na een stadstour door Dunhuang brengt de gids u naar de Mingsha duinen. Het licht is dan al zachter en de kamelen staan voor u klaar. De tocht duurt een uur en u slingert zich een weg op "het schip van de woestijn" naar de toppen van honderden meters hoog. Geniet van het panoramische uitzicht en één van de meest unieke landschappen van China. Vervolgens transfer naar het treinstation voor uw snelheidstrein naar Turpan. Transfer naar uw hotel

Dag 5: Turpan
Welkom in de heetste stad van China. De sfeer in Turpan is exotisch, het is de laagst gelegen stad ter wereld met zijn 150 meter onder zeeniveau. Tijdens de Zijderoute een ware oase voor de dorstige reizigers en kamelen. Vandaag de dag wordt Turpan geroemd om zijn zoete meloenen, abrikozen, druiven en wijnen. U treft hier hele straten aan waarbij u letterlijk onder de druivenranken loopt.

Na een stadstour door Turpan brengt de reis u naar de fotogenieke stad Goacheng. De vele ruïnes zijn stille getuigen van een roemrijk verleden. Helaas is de stad door de Mongolen verwoest. Per ezelwagentje wordt u naar het hart van de stad meegenomen. De stilte wordt alleen onderbroken door de wind. Vervolgens bezoekt u de Bezeklilk Duizend Boeddha grotten, die zich op circa 50 km van Turpan bevinden. Het geheel bestaat uit totaal 64 grotten uit de 6e tot de 13e eeuw met prachtige beelden en fresco's en herinneren aan de pre-Islamitische periode in dit gebied. Een zaklantaren meenemen is raadzaam.

Op de terugweg naar Turpan passeert u de Vlammende Bergen. In de middagzon lijkt het of de bergen in brand staan. De Vlammende Bergen danken hun naam aan een passage uit de beroemde klassieke roman "Pelgrimstocht naar het Westen".

Dag 6: Turpan - Ürümqi
Vrije ochtend in Turpan. U kunt de Emin Moskee bezoeken (optioneel). Deze prachtige moskee is de trots van Turpan. Hij is in 1776 gebouwd in opdracht van de toenmalige Khan van het koninkrijk Turpan. De moskee is in Afghaanse stijl gebouwd.

U kunt ook de Druiven Vallei bezoeken. Dit is een voormalige volkscommune en nu een coöperatie, waar druiven worden verbouwd. De druiven uit deze streek zijn beroemd omdat ze pitloos zijn en zeer zoet zijn van smaak. Het land wordt geïrrigeerd met het Karez-systeem. Dit is een ingenieus irrigatiesysteem van 5000 kilometer lang en 2000 jaar geleden gemaakt en die nog tot heden de vallei met smeltwater uit de bergen voorziet. De Chinezen noemen Karez ook wel de ondergrondse lange muur van China.

Voor de lunch kunt u een Uyghur familie bezoeken, één van de Turkse minderheden uit deze regio. U kunt in de schaduw van hun tuin of binnenhof kennis maken met enkele lokale gerechten die u wellicht niet in China verwacht (optioneel). In de avond transfer naar het station voor de hoge snelheidstrein naar Ürümqi. De tocht zal circa 1 uur duren met oneindige vergezichten. Transfer naar het hotel in het centrum.

Dag 7: Ürümqi - Kashi
Ürümqi is de hoofdstad van het autonome Ouigour gebied van Xingjiang. Het is een hectische en kurkdroge stad. In de ochtend kunt u optioneel een bezoek brengen aan het museum met een unieke collectie aan mummies. U kunt ook een uitstapje maken naar de Nashan bergen ten zuiden van de stad. Het landschap bestaat uit weelderige groene valleien, waar Kazak minderheden in traditionele ronde yurt tenten leven. U kunt thee bij ze drinken en zien hoe ze wonen. Er bestaan ook mogelijkheden om per paard de vallei verder te verkennen (optioneel). In de namiddag transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Kashi. Transfer naar uw hotel.

Dag 8: Kashi
Kashi, ook wel Kasghar genoemd, is traditioneel gezien een van de belangrijkste steden van de regio. Kashi is een unieke pleisterplaats van de Zijderoute met een uitzonderlijke sfeer. De stad heeft haar middeleeuwse karakter behouden en is het hart van de islam in China. Het is goed voor te stellen hoe de karavanen hier een tussenstop maakte op hun lange route.

De inwoners van de stad zijn een bijzondere mix tussen, Han Chinezen, Uyghur, Oezbeken, Kirgiziërs en Tajiken. Na het ontbijt maakt u een stadstour door deze interessante en levendige stad met overduidelijk Centraal Aziatische sferen. U brengt een bezoek aan de indrukwekkende Idkha moskee en het Abakhoja mausoleum. In de middag bezoekt u de grootste bazaar van Centraal Azië. Hier vindt u van alles: groente, fruit, vlees, kleding, meubels en schitterende handgemaakte souvenirs.

De grootste marktdag is op zondag. Dus mocht het mogelijk zijn laat dan uw bezoek in Kashi op een zondag vallen!

Dag 9: Kashi - Ürümqi
Vrije dag in Kashi om rond te struinen door de souk en bazaar.
Transfer naar de luchthaven in de avond voor uw vlucht naar Ürümqi en naar uw hotel.

Dag 10: Ürümqi
Vandaag maakt u een verrassende tocht naar de groene Alpen van China. Overal ziet u stoere Kazakherders met hun kuddes en ronde Yurt tenten. De temperatuur is aanzienlijk koeler en als u het laatste stuk per kabelbaan aflegt bijna koud! U arriveert bij het schitterende blauwe Hemelse Tianchi Meer, op een hoogte van 2000 meter. U maakt hier een mooie boottocht op het meer.

Terug in de stad maakt u nog een stop bij de kleurrijke bazaar met snuisterijen uit heel Centraal- Azië en waar u heerlijke zoete granaatappel sap kunt drinken.

Dag 11: Ürümqi - Beijing
Transfer naar de luchthaven voor uw 4 uur durende vlucht naar Beijing. Bij aankomst transfer naar uw Hutong hotel. Een prachtig traditioneel hotel met binnenhofje.

Dag 12: Beijing
Een vrije dag om uit te rusten van alle indrukken. U kunt optioneel per riksja een tocht maken door de hutongs of het Zomerpaleis bezoeken.

Dag 13: Vertrek Beijing
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven of u kunt uw verblijf verlengen in Beijing.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel