Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > De zijderoute van marco polo > Dag tot dag
Vorige pagina

€2654,-

per persoon vanaf

Tour: De Zijderoute van Marco Polo

(T-CN-4305)

13-daagse privé tour China

Dag 1: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de luchthaven transfer naar je hotel. De meeste reizigers die kiezen voor de Zijde Route in China, zijn al eerder in China geweest, zodat we in deze reis niet de bezienswaardigheden in Beijing hebben opgenomen. Maar uiteraard kunnen we dit gemakkelijk toevoegen, mocht je dat wensen.

Dag 2: Beijing - Xian
Transfer naar het station, waar je met de snelheidstrein vertrekt naar Xian. In de middag arriveer je in Xian. De ooit zeer machtige hoofdstad van de Zijderoute. Transfer van het treinstation naar je hotel. In de avond is het leuk om naar Drum Tower te lopen en bijvoorbeeld een hot pot diner te proberen. In de omgeving. Het is ook erg leuk om een fiets tour te maken op de stadsmuren van Xian. (Optioneel)

Dag 3: Xian
Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën, maar vooral wereldberoemd om het Terracotta Leger van keizer Qin. De 6.000 stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Vervolgens bezoek je de schilderachtige Moslimwijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes.

's Avonds ga je dineren in een zeer populair Dumpling restaurant. Dumplings zijn deeg balletjes gevuld met groente, vis of vlees en kunnen gestoomd, gekookt of gefrituurd zijn. Je gaat maar liefst 16 soorten proberen.

Dag 4: Xian- Jiayuguan
In de ochtend vertrekt je snelheidstrein naar Jiayuguan, waar je in de middag aankomt en transfer krijgt naar je hotel. Aangekomen in deze eeuwenoude stad voel je al de warmte van de nabijheid van de Gobi Woestijn. In Jiayuguan ligt de meest westelijke poort van de Chinese muur.

Dag 5: Jiayuguan - Dunhuang
Na het ontbijt maak je een stadstour langs de bezienswaardigheden van Jiayuguan. Zo bezoek je ook een deel van de overblijfselen van Chinese Muur en de oude stadsmuur.

Transfer naar het station, waar je met de hogesnelheidstrein reist naar Dunhuang. Vroeger was dit een belangrijke karavaan stad op de Zijderoute. Tegenwoordig is het een sfeervol oasestadje in de Gobiwoestijn. Je overnacht in een uniek hotel, gebouwd als een traditioneel paleis, gelegen aan de indrukwekkende Mingsha zandduinen. Je hebt de tijd om te acclimatiseren aan het woestijnklimaat. Je kunt ook in het hotel genieten van een heerlijke voetmassage.
Iedere avond is er in Dunhuang een gezellige avondmarkt, waar je ook diverse traditionele gerechten kunt proeven. Vooral de verse noedel soep is een echte aanrader. Vele gerechten hebben Arabische invloeden, zo kun je er ook een broodje kebab eten!

Dag 6: Dunhuang
In de ochtend, na het ontbijt op het dakterras met fantastisch uitzicht, begint je dag. Je bezoekt de wereldberoemde boeddhistische Mogoa grotten. Dit is één van de oudste heiligdommen van China! In de periode van de 4e en 14e eeuw zijn er 492 grotten uitgehakt. De grotten zijn schatkamers met kunstzinnige boeddhistische beelden en kleurrijke fresco's in verschillende stijlen. Het geheel is regelrecht adembenemend! De Mongoa grotten staan op de lijst van UNESCO.

Na een stadstour door Dunhuang brengt de gids je naar de Mingsha duinen. Het licht is dan al zachter en de kamelen staan voor je klaar. De tocht duurt een uur en je slingert je een weg op "het schip van de woestijn" naar de toppen van honderden meters hoog. Geniet van het panoramische uitzicht en één van de meest unieke landschappen van China.

Dag 7: Dunhuang - Turpan
In de ochtend kun je nog even relaxen. In de namiddag heb je een transfer naar het treinstation voor je snelheidstrein naar Turpan. Transfer naar je hotel

Dag 8: Turpan
Welkom in de heetste stad van China. De sfeer in Turpan is exotisch, het is de laagst gelegen stad ter wereld met zijn 150 meter onder zeeniveau. Tijdens de Zijderoute een ware oase voor de dorstige reizigers en kamelen. Vandaag de dag wordt Turpan geroemd om zijn zoete meloenen, abrikozen, druiven en wijnen. Je treft hier hele straten aan waarbij je letterlijk onder de druivenranken loopt.

Na een stadstour door Turpan brengt de reis je naar de fotogenieke stad Goacheng. De vele ruïnes zijn stille getuigen van een roemrijk verleden. Helaas is de stad door de Mongolen verwoest. Per ezel wagentje word je naar het hart van de stad meegenomen. De stilte wordt alleen onderbroken door de wind. Vervolgens bezoek je de Bezeklilk Duizend Boeddha grotten, die zich op circa 50 km van Turpan bevinden. Het geheel bestaat uit totaal 64 grotten uit de 6e tot de 13e eeuw met prachtige beelden en fresco's en herinneren aan de pre-islamitische periode in dit gebied. Een zaklantaren meenemen is raadzaam.

Op de terugweg naar Turpan passeer je de Vlammende Bergen. In de middagzon lijkt het of de bergen in brand staan. De Vlammende Bergen danken hun naam aan een passage uit de beroemde klassieke roman "Pelgrimstocht naar het Westen".

Dag 9: Turpan - Ürümqi
Vrije ochtend in Turpan. Je kunt de Emin Moskee bezoeken (optioneel). Deze prachtige moskee is de trots van Turpan. Hij is in 1776 gebouwd in opdracht van de toenmalige Khan van het koninkrijk Turpan. De moskee is in Afghaanse stijl gebouwd.

Je kunt ook de Druiven Vallei bezoeken. Dit is een voormalige volkscommune en nu een coöperatie, waar druiven worden verbouwd. De druiven uit deze streek zijn beroemd omdat ze pitloos zijn en zeer zoet zijn van smaak. Het land wordt geïrrigeerd met het Karez-systeem. Dit is een ingenieus irrigatiesysteem van 5000 kilometer lang en 2000 jaar geleden gemaakt en die nog tot heden de vallei met smeltwater uit de bergen voorziet. De Chinezen noemen Karez ook wel de ondergrondse lange muur van China.

Voor de lunch kun je een Uyghur familiebezoeken, één van de Turkse minderheden uit deze regio. Je kunt in de schaduw van hun tuin of binnenhof kennis maken met enkele lokale gerechten die je wellicht niet in China verwacht (optioneel). In de avond transfer naar het station voor de hoge snelheidstrein naar Ürümqi. De tocht zal circa 1 uur duren met oneindige vergezichten. Transfer naar het hotel in het centrum.

Dag 10: Ürümqi
Ürümqi is de hoofdstad van het autonome Ouigour gebied van Xingjiang. Het is een hectische en kurkdroge stad. In de ochtend kun je optioneel een bezoek brengen aan het museum met een unieke collectie aan mummies. In de middag maak je een stads tour, waarbij je ook een stop maakt bij de kleurrijke bazaar met snuisterijen uit heel Centraal- Azië en waar je heerlijke zoete granaatappel sap kunt drinken.

Je kunt ook een uitstapje maken naar de Nashan bergen ten zuiden van de stad. Het landschap bestaat uit weelderige groene valleien, waar Kazak minderheden in traditionele ronde yurt tenten leven. Je kunt thee bij ze drinken en zien hoe ze wonen. Er bestaan ook mogelijkheden om per paard de vallei verder te verkennen (optioneel).

Je kunt de reis eventueel ook verlengen met een bezoek aan Kashi voor 2 nachten, voordat je de volgende dag naar Chengdu vertrekt.

Kashi (ook wel Kasghar genoemd) is een unieke pleisterplaats van de Zijderoute met een uitzonderlijke sfeer. De stad heeft haar middeleeuwse karakter behouden en is het hart van de islam in China. Het is goed voor te stellen hoe de karavanen hier een tussenstop maakte op hun lange route. De inwoners van de stad zijn een bijzondere mix tussen, Han Chinezen, Uyghur, Oezbeken, Kirgiziërs en Tajiken. In Kashi vindt iedere zondag de grootste en legendarische bazaar van Centraal Azië plaats. Hier vind je van alles: groente, fruit, vlees, kleding, meubels en schitterende handgemaakte souvenirs.

Dag 11: Ürümqi - Chengdu
Na het ontbijt heb je transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Chengdu. Vervolgens transfer naar je hotel. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten.

Dag 12: Chengdu
Vandaag bezoek je het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. Je ziet hoe de panda's leven in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe. Drink thee met de lokale bevolking in het beroemde theehuis van de Wenshu tempel, dé plek om het dagelijks leven van de Chinezen te aanschouwen. Jong en oud spelen hier met veel passie het populairste spel van China “Mahjong” en je bezoekt de sfeervolle en eeuwenoude Jili Street.

Dag 13: Vertrek uit Chengdu
Na het ontbijt einde van de tour.


Chinese delicatesse

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel