Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > De geur van chinese jasmijn deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€2162,-

per persoon vanaf

Tour: De Geur van Chinese Jasmijn Deluxe

(T-CN-1328)

15-daagse privé tour China (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten.

U heeft de rest van de dag om te acclimatiseren. Trakteer u zelf bijvoorbeeld op een ontspannen voetmassage om de jetlag te verdrijven. Of maak een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie. Hier kunt u genieten van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa. Het is ook leuk om enkele lokale snacks te proeven. 's Avonds is het een idee om een andere specialiteit van Sichuan te proberen, namelijk Hotpot, een Chinese fondue: erg smakelijk (optioneel)!

Dag 2: Chengdu
Vandaag bezoekt u het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. U ziet hoe de panda's leven in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe. Drink thee met de locals in het beroemde theehuis van de Wenshu temple, dé plek om het dagelijks leven van de Chinezen te aanschouwen. Jong en oud spelen hier met veel passie het populairste spel van China “Mahjong”.

Dag 3: Chengdu - Guilin – Longsheng
Transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Guilin. Na aangekomen te zijn in Guilin, reist u door een schitterend berglandschap in ongeveer 2,5 uur naar Longsheng. Beroemd om zijn terrasvormige Drakensrug rijstvelden die zich uitstrekken zover het oog kan zien. Een sprookjesachtig decor! U overnacht in het authentieke dorpje Pingan. Het dorp is niet te bereiken per auto, dus is het een klein half uur wandelen naar het pittoreske dorp, met zijn kleurrijke kraampjes en houten huizen. Hier zult u één nacht doorbrengen.

Dag 4: Longsheng - Guilin
Na het ontbijt gaat u een leuke trekking maken dwars door de rijstvelden naar Longji. Een dorpje waar de Miao minderheden volgens eeuwenoude tradities leven. Zij staan bekend om hun prachtige borduurwerk en zilveren sieraden. Na deze trekking keert u weer terug naar Guilin, waar u zult overnachten.

Dag 5: Guilin
Na het ontbijt bezoekt u tijdens de stadstour door Guilin de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en bizarre rotsformaties. Vervolgens brengt u een bezoek aan een theeplantage.

Dag 6: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma, naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. U vaart dwars door het Karstgebergte en ervaart het Chinese leven van alle dag op de rivier. Bij aankomst in Yangshou volgt er een heerlijke lunch en kunt u een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat; West Street en uzelf trakteren op een voetmassage.

Dag 7: Yangshuo
Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. Na het ontbijt gaat u vertrekken. U fietst langs groene rijstvelden en de grillige Karstheuvels door. Onderweg kunt u tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie. Vervolgens staat er bamboe rafting op het programma. Een andere bijzondere manier om per bamboe raft de rivier af te zakken en het unieke landschap langs u heen te laten glijden.

Dag 8: Yangshuo - Xian
Vrije ochtend om te genieten van dit prachtige stadje Yangshuo. In de namiddag transfer naar het vliegveld van Guillin om u reis te vervolgen naar Xian. In de avond is het leuk vertoeven in Xian met zijn vele hotpot restaurantjes midden op straat en is er een bezoek aan de nacht markt.

Dag 9: Xian
Na het ontbijt gaat u verder kennis maken met Xian. Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën maar vooral wereldberoemd om het Terracotta leger van keizer Qin. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Ook bezoekt u de grote prachtige moskee en is het leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes en antiekwinkeltjes. U kunt ook optioneel een unieke fietstocht maken over de stadsmuur van Xian.

U kunt ook voordat u naar Beijing reist het unieke Zhangjiajie National park bezoeken, met een 4-daagse tour De Wonderbaarlijke Wereld van Zhangjiajie National Park. De grillige rotsformaties en onbedwingbare bergen hebben als decor gediend in de Hollywood film Avatar.

Dag 10: Xian - Beijing
Vandaag bezoekt u het Provencial museum en de Kleine Wilde Ganzen Pagode in Xian. U krijgt hier een korte Chinese kalligrafie les bij de pagode. Overnachting is in een comfortabele couchette voor vier personen (met softsleeper) naar Beijinng.

Dag 11: Beijing
U komt in de ochtend aan in Beijing. Na het ontbijt in het hotel gaat u Beijing ontdekken. U gaat een excursie maken naar het hart van de stad het Tian’anmen-plein, beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. Aan de noordzijde van het plein heeft u via de Poort van de Hemelse Vrede toegang tot de Verboden Stad. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers. De stad was verdeeld in het Binnenhof, waar de keizer woonde, en het Buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad. In de middag ontdekt u de traditionele levensstijl in Beijing wanneer u per Rickshaw de oude hutongs bezoekt.

Dag 12: Beijing
Vandaag gaat u naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 km lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. U gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Kinderen krijgen een Chinese vlieger voor op de Chinese Muur. Aansluitend brengt u ook een bezoek aan het Olympisch dorp en geniet u van een indrukwekkende Kongfu show.

Dag 13: Beijing - Shanghai
U heeft nog de hele dag om te genieten van deze wereldstad. Het zomerpaleis is jarenlang het zomerpaleis van de koninklijke familie geweest. In de avond vertrekt u per sneltrein in 5 uur naar Shanghai: het Parijs van het Oosten. Vanaf het treinstation wordt u per transfer naar uw hotel gebracht.

Dag 14: Shanghai
Na het ontbijt staat er een mooie stadstour op het programma met alle hoogtepunten van Shanghai. Allereerst brengt u een bezoek aan de Jade Boeddha Tempel. Deze tempel dankt haar naam aan de 2 meter grote boeddha van witte jade. Deze is door monniken meegebracht uit Birma en is zeer indrukwekkend om te zien! Vervolgens bezoekt u de Yu tuin, de mandarijn Pan Yundan heeft deze prachtige tuin aan laten leggen. De tuinstijlen uit de Ming en Qing dynastie kunnen worden bewonderd. De verschillende gedeelten van de tuin worden afgescheiden door muren met fraai uitgesneden draken.

Ook bezichtigt u de beroemde Oriental Pearl Tower en maakt een wandeling over de indrukwekkende Bund, de boulevard langs de Huang Pu rivier. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op de skyline van Shanghai en waar in de ochtend tai chi en ballroom dansen op straat wordt geoefend.

Daarna brengt u een bezoek aan Nanjing Road; de belangrijkste winkelstraat van Shanghai en wereldwijd een van de drukste winkelstraten. U kunt ook optioneel tot slot van deze dag genieten van een magische, beroemde Acrobaten show. Chinese Acrobatiek is één van de oudste toneelkunsten in China.

Dag 15: Shanghai
Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan het Shanghai Ocean Aquarium, waar onder andere vissen, kreeften, vogels en krokodillen te bewonderen zijn. Het hoogtepunt van het aquarium is een onderwatertunnel van 155 meter lengte, waar u op een loopband langzaam doorheen gaat. Om je heen kun je dan honderden vissen zien, van de meest felgekleurde tropische vissen tot grote haaien. Deze tunnel is de langste aquarium-tunnel ter wereld(optioneel). U zal worden betoverd door de prachtige omgeving tijdens een cruise over de Huangpu rivier.

Dag 16: Shanghai – einde tour
Na het ontbijt wordt u per snelle Maglev trein naar de luchthaven van Shanghai gebracht. Hier eindigt uw reis.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel