Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€83,-

per persoon vanaf

Tour: Culinaire ontdekkingstocht Beijing

(T-CN-4307)

Halve dagexcursie

Leuke pluspunten om te weten

  • Ervaar de bijzonder traditionele Hutong wijk Wudaoying
  • Drink thee in een van de oudste theehuizen van Beijing
  • Proef de grote diversiteit aan bijzondere gerechten
  • Ontdek op de lokale markt enkele bijzondere, zoete tropische vruchten
  • Wandel door de Hutong Lake Bar regio, bekend om de vele authentieke restaurantjes
De Chinese keuken behoort tot de fijnste keukens ter wereld. Eten is dan ook een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur. Iedere provincie van China heeft weer zijn eigen specialiteiten. Vaak wordt er in een gerecht gebruikt gemaakt van tegengestelde smaken zoals, zoet-zuur of texturen zoals mals en knapperig. Tijdens deze ontdekkingstocht door Beijing wacht u een ware smaaksensatie en ontdekt u de creatieve en uiteenlopende gerechten van de regio.

U wordt door uw gids opgehaald bij uw hotel en per lokale taxi wordt u naar de historische wijk Wudaoying Hutong gebracht. Het snelle en moderne leven van Beijing lijkt hier nog geen vat te hebben gekregen. Tussen de smalle straatjes met oude huizen en eeuwenoude tempeltjes bezoekt u een lokale markt, waar u tropische en typische fruitsoorten kunt uitproberen. China staat ook bekend om zijn thee, dus maakt u een thee stop in één van de oudste theehuizen van Beijing. De oudere lokale bevolking vertoeft hier graag onder het genot van een kop thee en potje mahjong.

De volgende stop is Gulow Street, lokaal bekend als het culinaire traditionele hart van de stad. Uw gids kent de beste en uniekste restaurantjes, waar u o.a. fried dumplings en dumpling soep gaat proberen volgens oma's recept! Uiteraard kan het proeven van de beroemde Beijing Bonen cake volgens authentiek recept niet uitblijven.

Ten slotte naar het Hutong Lake Bar regio. Het Houhai meer is omgeven door vele restaurants, bars en kleine winkeltjes. Tijdens een wandeling rond het Houhai meer vindt u de traditionele hutongs. Dit is een uiterst populair gebied bij lokale inwoners om uit eten te gaan, door de vele mogelijkheden en leuke cafeetjes met goed smakend Chinees bier. Vervolgens wordt u weer terug gebracht naar uw hotel, of kunt u langer in deze regio verblijven en op eigen gelegenheid terug keren. Een bijzondere kennismaking met de culinaire verassingen van Beijing.
Chinese delicatesse

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel