Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > Best deal het rijk van de draak > Dag tot dag
Vorige pagina

€1609,-

per persoon vanaf

Tour: Best Deal het Rijk van de Draak

(T-CN-1333)

15-daagse individuele tour China

Dag 1: Aankomst Guangzhou
U bent aangekomen in Guangzhou. Transfer naar uw hotel. U kunt in de middag optioneel een stadstour maken naar onder andere de Chen Clan tempel en Shamian eiland en een bezoek aan de Qingping kruiden markt. U overnacht in Guangzhou.

Dag 2: Guangzhou - Guilin
Transfer naar het station, waar u met de hoge snelheidstrein naar Guilin vertrekt. U arriveert er begin van de middag. Guilin heeft al eeuwenlang kunstenaars geïnspireerd. De roem is gebaseerd op het magische landschap, duizenden vierkante kilometers karts gebergte dat oprijst uit een vlakte van rijstvelden en weelderige bamboebossen. Het gebied rondom Guilin was miljoenen jaren geleden een zee. Maak zeker een wandeling naar de Fubo heuvel, een hoge rots die oprijst uit de rivier en vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft op de omgeving.

Dag 3: Guilin
Vrije dag om te genieten van Guilin en omgeving, waarbij u kunt gaan winkelen of een theeceremonie kunt bijwonen. U kunt ook op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en frappante rotsformaties. Het is ook mogelijk deze reis uit te breiden met een 2-daagse tour naar Drakensrugrijstvelden, de panoramisch hoogst gelegen terrasvormige rijstvelden van China.

Dag 4: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. U vaart dwars door het Karst gebergte en ervaar het Chinese leven van alle dag op de rivier. Deze cruise wordt als een van de mooiste cruises ter wereld gezien. Een eenvoudige lunch is vandaag inbegrepen. Bij aankomst in het sfeervol en prachtig gelegen Yangshou kunt u een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat; West Street en trakteer u zelf op een voetmassage of een koud drankje op een van de vele terrasje.

Dag 5: Yangshuo
Vrije dag om te genieten in deze schitterende natuur. Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. U fietst langs groene rijstvelden en de grillige Karst heuvels door. Onderweg kunt u tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie (optioneel). Een andere bijzondere manier is om per bamboe raft de rivier af te zakken en het unieke landschap langs u heen te laten glijden (optioneel).

Dag 6: Guilin - Xian
Transfer naar de luchthaven voor uw ochtendvlucht naar Xian. Bij aankomst transfer naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft. Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën. Het is leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslimwijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hot pot restaurantjes midden op straat. U kunt optioneel ook een fietstocht maken op de prachtige stadsmuren van Xian.

Dag 7: Xian
Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën maar vooral wereldberoemd om het Terracotta Leger van keizer Quin. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Na het ontbijt begint uw excursie naar een van de grootste bezienswaardigheden van China.

Dag 8: Xian- Beijing
In de ochtend heeft u transfer naar het station voor uw reis met de hogesnelheidstrein naar Beijing. Bij aankomst in Beijing wordt u opgehaald door onze gids, die u naar het hotel brengt. U heeft 4 overnachtingen in Beijing.

Dag 9: Beijing
Vandaag gaat u naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden. De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. U gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving.

Dag 10 en 11: Beijing
U heeft 2 vrije dagen om Beijing en zijn keizerlijk verleden te ontdekken. Beijing is al sinds de dertiende eeuw de hoofdstad van China. Ruim dertien miljoen mensen bewonen het enorme stadsoppervlak.

Het Plein van de Hemelse vrede en de Verboden Stad zijn de bekendste bezienswaardigheden. Maar bezoek bijvoorbeeld ook de Hutong die op slechts enkele minuten wandelen liggen van het Plein van de Hemelse Vrede. Hier drinken Chinezen thee in hun hofjes van hun oude huizen in kleine steegjes. De steegjes lopen allemaal van noord naar zuid, zodat de zijpoorten, in Feng Shui stijl, uitkijken op het oosten of westen. Ook een bezoek aan het Zomer paleis of de Tempel van de Hemelse Vrede zijn prachtige bezienswaardigheden in Beijing. Maar ook voor de winkel liefhebbers zijn de mogelijkheden groot. Wangfujing is een van de populairste winkelstraten van de Chinese hoofdstad.

S ’Avonds is het leuk om te dineren in een gespecialiseerd Beijing Eend Restaurant, waar u naast andere gerechten, dit beroemde gerecht kunt proeven (optioneel).

Dag 12: Beijing - Shanghai
In de ochtend vertrekt u per hoge snelheidstrein in 5 uur naar Shanghai: het Parijs van het Oosten. Vanaf het treinstation wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 13 en 14: Shanghai
Twee volle dagen om de leukste plekken van Shanghai te bezoeken.Maak zeker een wandeling over de beroemde Bund, de boulevard langs de Huang Pu rivier. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op de skyline van Shanghai en waar in de vroege ochtend de inwoners tai chi en ballroomdansen op straat beoefenen.

Verdere bekendste bezienswaardigheden zijn de Jade Boeddha Tempel. Deze tempel dankt haar naam aan de 2 meter grote boeddha van witte jade. Deze is door monniken meegebracht uit Birma en is zeer indrukwekkend om te zien! Ook de Yu tuin is een bezoek waard. De mandarijn Pan Yundan heeft deze prachtige tuin aan laten leggen. De tuinstijlen uit de Ming en Qing dynastie kunnen hier worden bewonderd. De verschillende gedeelten van de tuin worden afgescheiden door muren met fraai uitgesneden draken. Drink een kopje thee in het beroemde theehuis waar vele beroemdheden u zijn voor gegaan.

Nanjing Road is de belangrijkste winkelstraat van Shanghai en wereldwijd een van de drukste winkelstraten. Optioneel kunt u tot slot van deze dag genieten van een magische, beroemde Acrobaten show. Chinese Acrobatiek is één van de oudste toneelkunsten in China of maak een avond cruise over de Hangop rivier.

Dag 15: Shanghai - einde reis
Na het ontbijt eindigt uw tour.


Chinees landschap rond de Li-rivier
Chinese delicatesse
Tempel in de Verboden Stad, Peking
De Tempel van de Hemel in Peking, China
Rijstterrassen in China

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel