Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Tour: Best Deal China Bamboe en Keizerlijk Verleden (T-CN-1332)

15-daagse Individuele rondreis China

Dag 1: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Onderweg heeft u een oriëntatietour door Beijing, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. U heeft vijf overnachtingen in Beijing.

Dag 2: Beijing
Vandaag gaat u naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. U gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Vervolgens bezoekt u de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers. Ten slotte maakt u een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals.

Dag 3 en 4: Beijing
Twee vrije dagen in Beijing, die u naar eigen interesse kunt invullen.

Enkele suggesties zijn:
• De Verboden Stad met zijn keizerlijke verleden
• Het Zomer paleis en een boottocht op het Kunming Meer
• Hutong tocht per riksja
• Winkelen in de Wangfujing Street
• Bezoek aan Tempel van de Hemelse Vrede
• Lama tempel en Confusius tempel
• Beijing Foodie Walk
• Kung Fu Legend voorstelling

Dag 5: Beijing - Chengde
Na het ontbijt gaat de reis verder. Ongeveer 3,5 rijden ten noordoosten van Beijing, in Herbei ligt Chengde. Deze plaats werd onder keizer Kangxi in 1677 ingericht als legerkamp, maar ontwikkelde zich later tot vakantie oord van de keizers. De residentie werd omringd door muren en werd voorzien van parken met meertjes, pagodes en paleizen. Het schitterende zomerpaleis wat hier werd gebouwd heet letterlijk: het Bergoord om de zomerhitte te ontvluchten.

Dag 6: Chengde
Vandaag gaat u het zomerpaleis bezoeken. Rond Chengde lieten de keizers 8 fraaie tempels bouwen in verschillende architectonische stijlen. Deze gaat u vandaag ook bezoeken. De meest indrukwekkende is de Putuo Zongcheng tempel, gebouwd naar het voorbeeld van de Potala in Lhasa, Tibet. Het toevluchtsoord in de bergen en de buitenste tempels staan op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Dag 7: Chengde - Beijing - Xian
Na het ontbijt reist u terug naar Beijing, waar u in de namiddag de nachttrein neemt naar Xian. U overnacht in een comfortabele couchette voor vier personen (softsleeper).

Dag 8: Xian
Aankomst in Xian, de hoofdstad van vele Chinese dynastieën en belangrijke handelsstad op de zijderoute. Transfer naar het hotel. Vervolgens is het tijd om het wereldberoemde Terracotta leger van keizer Qin te bezoeken. De 6000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. U heeft 2 overnachting in Xian.

Dag 9: Xian
De hele dag ter vrije besteding in Xian. Het is leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hotpot restaurantjes midden op straat. U kunt ook optioneel een fietstocht maken op de eeuwenoude stadsmuren van Xian.

Dag 10: Xian - Luoyang
Transfer naar het station voor de hoge snelheidstrein naar Luoyang. Hier gaat u de schitterende Longmen Grotten bezoeken. Verspreid over 1400 grotten zijn meer dan 100.000 boeddhistische beelden uitgehakt. Als u hier doorheen dwaalt, voelt u de intensiteit van deze indrukwekkende boeddhistische grotkunst. De Longmen Grotten staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Luoyang.

Dag 11: Luoyang - Shaolin Tempel - Luoyang
Per auto is het circa 1,5 uur rijden naar de, tegen de heuvels gebouwde, wereldberoemde Shaolin tempel, de bakermat van de Chinese Kung Fu. Bodhidharma, een Indiase monnik, heeft in de vijfde eeuw via een meditatietechniek de krachtige vorm van Kung Fu ontwikkeld. In de tempel staan tal van kleibeelden van figuren in allerlei vechthoudingen. Tot op de dag van vandaag volgen monniken hier een zeer gedisciplineerde training. U krijgt tijdens uw bezoek een spectaculaire Kung Fu voorstelling te zien. Met de auto keert u terug naar Luoyang, voor de overnachting.

Dag 12: Luoyang - Shanghai
Vrijde dag om optioneel het oude en sfeervolle centrum van Luoyang aan de Gele Rivier te bezoeken. U kunt ook een ontspannende voetmassage nemen. (optioneel)
Begin van de avond transfer naar het station in Luoyang voor de nachttrein naar Shanghai. Wederom overnacht u in een comfortabele couchette voor vier personen (met softsleeper). U kunt tegen een toeslag er ook voor kiezen om te vliegen naar Shanghai en te overnachten in een hotel.

Dag 13: Shanghai
Aankomst in Shanghai. De havenstad Shanghai is met haar 14 miljoen inwoners één van de snelst groeiende steden ter wereld. U moet er misschien even naar zoeken, maar er zijn in Shanghai ook nog genoeg oude volksbuurten te vinden, waar het wasgoed nog boven de straten hangt te wapperen, mannen in binnenhofjes en parken een potje mahjong spelen of buiten wandelen met hun vogeltjes in kooitjes. Er zijn oude boeddhistische en taoïstische tempels te bezoeken, prachtige Chinese tuinen, theehuizen en kleurrijke markten. En niet onbelangrijk, in Shanghai kunt u heerlijk eten!

Na het inchecken in het hotel staat er een mooie stadstour op het programma met alle hoogtepunten van Shanghai. U maakt een wandeling over de indrukwekkende Bund, de boulevard langs de Huang Pu rivier. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op de skyline van Shanghai en waar in de ochtend tai chi en ballroom dansen op straat wordt geoefend. Daarna bezoekt u het historische stadsdeel van Shanghai; Yuyuan. Dit is een uniek contrast met de hyper moderne gebouwen die op de achtergrond te zien zijn. U bezoekt er de Yuyuan tuin; een prachtig staaltje Chinese tuinarchitectuur en Huxinting Cashi , het beroemde en oudste theehuis van Shanghai! Ten slotte de drukke en populaire winkelstraat Nanjing Road.

's Avonds is het een aanrader om één van de beroemde Acrobaten shows bij te wonen. Chinese Acrobatiek is één van de oudste toneelkunsten in China (optioneel).

Dag 14: Shanghai
Vrije dag om deze trendy stad verder te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld het hippe Xintiandi bezoeken. Dit nieuwe zakelijke en culturele wijk is snel gegroeid met stijlvolle restaurants, bars en design winkels.

Dag 15: Shanghai
Einde van de reis.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel