Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Canada > Kamperen en kanoen in wells gray > Dag tot dag
Vorige pagina

€285,-

per persoon vanaf

Tour: Kamperen en kanoen in Wells Gray

(T-CA-8104)

2-daagse tour vanuit Clearwater

Dag 1: Aankomst Wells Gray
Deze tour begint al vroeg, vanaf 09.00 uur kunt u registreren in de Wells Gray Guest Ranch. U dient dus al overnacht te hebben in de buurt.

Na de kennismaking met uw gids en medereizigers gaat u op pad. Het landschap in Wells Gray is ooit gevormd door gletsjers en vulkanen, wat u duidelijk kunt terugzien in de ruigheid van de natuur. Allereerst maakt u een stop bij de bulderende Dawson Falls, voordat u bij het zuidelijke puntje van Clearwater Lake aankomt. Hier eindigt de weg en start uw kano avontuur!

U krijgt een uitgebreide uitleg over uw kano en de juiste peddeltechnieken, voordat u op weg gaat. U peddelt zo’n 2-4 uur langs de ongerepte kustlijnen van het meer naar de prachtige kampeerplaats waar u zult overnachten. U zet de tentjes op aan het strand, waarna u kunt uitrusten aan het water. De kampeerplaats beschikt over picknickbankjes, een vuurplaats voor een gezellig kampvuur en beerproof containers om voedsel veilig op te bergen. Meer heeft u niet nodig voor een werkelijk onvergetelijke overnachting!

Dag 2: Vertrek Wells Gray
Na een ontspannen ontbijt worden de kampeerspullen weer opgeruimd en in de kano’s geborgen. Indien u een vishengel en benodigde vergunning heeft meegenomen, dan kunt u deze kans grijpen om een verse forel of ander visje te vangen.

U peddelt dicht langs de kustlijn weer terug naar het startpunt van uw kanotocht. Houdt onderweg uw ogen goed open, want u weet nooit wat u nog tegenkomt. Terug bij de weg, laadt u de kano’s uit en wandelt u naar Bailey’s Chute. Vanaf augustus start de zalmentrek in Wells Gray en is dit één van de beste plaatsen om de miljoenen vissen tegen de waterval op te zien springen.

Als laatste bezoekt u de 141 m hoge Helmcken Falls, de bekendste en meest imposante waterval van het park die u absoluut gezien moet hebben wanneer u Wells Gray aandoet.
Aan het eind van de middag bent u weer terug bij de Wells Gray Guest Ranch, waar deze tour eindigt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel