Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Canada > Kamperen en kanoen in wells gray > Dag tot dag
Vorige pagina

€305,-

per persoon vanaf

Tour: Kamperen en kanoen in Wells Gray

(T-CA-8104)

2-daagse tour vanuit Clearwater

Dag 1: Aankomst Wells Gray
Deze tour begint al vroeg, vanaf 09.00 uur kun je je registreren in de Wells Gray Guest Ranch. Je moet dus al overnacht hebben in de buurt, bijvoorbeeld in Clearwater.

Na de kennismaking met je gids en medereizigers ga je op pad. Het landschap in Wells Gray is ooit gevormd door gletsjers en vulkanen, wat je duidelijk kunt terugzien in de ruigheid van de natuur. Allereerst maak je een stop bij de bulderende Dawson Falls, voordat je bij het zuidelijke puntje van Clearwater Lake aankomt. Hier eindigt de weg en start het kano avontuur!

Je krijgt een uitgebreide uitleg over de kano en de juiste peddeltechnieken, voordat je op weg gaat. Je peddelt zo’n 2-4 uur langs de ongerepte kustlijnen van het meer naar de prachtige kampeerplaats waar je zult overnachten. Je zet de tentjes op aan het strand, waarna je kunt uitrusten aan het water. De kampeerplaats beschikt over picknickbankjes, een vuurplaats voor een gezellig kampvuur en beerproof containers om voedsel veilig op te bergen. Meer heb je niet nodig voor een werkelijk onvergetelijke overnachting!

Dag 2: Vertrek Wells Gray
Na een ontspannen ontbijt worden de kampeerspullen weer opgeruimd en in de kano’s geborgen. Indien je een vishengel en benodigde vergunning hebt meegenomen, dan kun je deze kans grijpen om een verse forel of ander visje te vangen.

Je peddelt dicht langs de kustlijn weer terug naar het startpunt van de kanotocht. Hou onderweg je ogen goed open, want je weet nooit wat je nog tegenkomt. Terug bij de weg, laad je de kano’s in en wandelt naar Bailey’s Chute. Vanaf augustus start de zalmentrek in Wells Gray en is dit één van de beste plaatsen om de miljoenen vissen tegen de waterval op te zien springen.

Als laatste bezoek je de 141 m hoge Helmcken Falls, de bekendste en meest imposante waterval van het park die je absoluut gezien moet hebben wanneer je Wells Gray aandoet.

Aan het eind van de middag ben je weer terug bij de Wells Gray Guest Ranch, waar deze tour eindigt.
Helmcken waterval in Wells Gray Provincial Park, Canada

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel