Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Canada > Kamperen en kanoen in algonquin > Dag tot dag
Vorige pagina

€450,-

per persoon vanaf

Tour: Kamperen en kanoen in Algonquin

(T-CA-8105)

3-daagse tour vanuit Huntsville of Toronto

Dag 1: Aankomst Algonquin
Deze tour start bij de ingang van het park, zo’n 3 uur rijden ten noorden van de stad Toronto. Je kunt met je huurauto heel vroeg vertrekken en hier zelf naar toe rijden. Of je kunt de nacht van tevoren in bijvoorbeeld Huntsville overnachten. Het is ook mogelijk om transfers vanuit Toronto bij te boeken, zodat je niet zelf naar het park hoeft te rijden.

Na de kennismaking met de gids en medereizigers ga je op pad. Je krijgt een uitgebreide uitleg over de kano en de juiste peddeltechnieken, voordat je op weg gaat. Door de wisselende natuur en veel moeras en water is Algonquin een perfecte plaats om te kanoën. Al peddelend neem je de natuur in je op en onderweg kun je stoppen voor een verfrissende duik in het heldere water.

Aan het eind van de middag kom je aan bij je kampeerplaats. Je zet de tentjes op, waarna je een beetje kunt uitrusten terwijl de gids een heerlijk maaltje bereid. De kampeerplaats beschikt over picknickbankjes, een vuurplaats voor een gezellig kampvuur en beerproof containers om voedsel veilig op te bergen. Meer heb je niet nodig voor een werkelijk onvergetelijke overnachting!

Dag 2: Algonquin Provincial Park
Vandaag heb je een volle dag om de omgeving te gaan verkennen in je kano. Algonquin is door het vele water en moerasgebied een hele goede plaats om elanden te spotten, maar ook diverse andere dieren zoals beren, bevers en vele vogelsoorten. En met veel geluk val je ’s avonds in slaap met het geluid van een groep wolven die huilen naar de maan.

Dag 3: Vertrek Algonquin
Na een ontspannen ontbijt worden de kampeerspullen weer opgeruimd en in de kano’s geborgen.

Je peddelt weer terug naar het startpunt van de kanotocht. Hou onderweg je ogen goed open, want je weet nooit wat je nog tegenkomt. Terug bij de weg, laad je de kano’s in en neem je afscheid van je gids en medereizigers.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel