Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€1109,-

per persoon vanaf

Tour: Highlights West-Canada (Calgary-Vancouver)

(T-CA-8002)

16-daagse autorondreis Canada (excl. vlucht)

Vrouw geniet van het uitzicht in Britisch Columbia, Canada

Leuke pluspunten om te weten

  • Reis langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
Deze autorondreis door het westen van Canada, geeft u veel vrijheid om met uw eigen huurauto de uitgestrekte natuur van dit prachtige land te gaan verkennen.

De reis start in Calgary, stad van het schaatsen, de Winterspelen en voor locals bekend als Cowtown, door de sfeer van het oude westen die er nog hangt.

Vanaf Calgary is het maar een kort ritje, de enorme bergen van de Rocky Mountains in. U start uw reis in het oudste natuurpark van Canada, Banff. Dit is een prima uitgangspunt om met uw huurauto de prachtige natuur in Banff en omringende parken te gaan ontdekken. U vindt er een afwisselend landschap van scherpe berg pieken, uitgestrekte gletsjers en bossen, prairie achtige vlaktes en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Let onderweg goed op, want u weet maar nooit wat u onderweg spot. Een beer, wapiti of berggeit langs de kant van de weg, is niet uitzonderlijk in Canada.

Via de bekende Icefield Parkway, rijdt u naar Jasper dwars door de bergen en langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer. Behalve prachtige natuur, vergeet in Jasper niet ’s avonds omhoog te kijken. Jasper heeft namelijk de 2e donkerste hemel van de wereld, zodat het de perfecte plaats is om op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht te zien.

U verlaat de Rocky Mountains en rijdt naar het Wells Gray Provincial Park, ook wel het park van de watervallen genoemd. Daarna gaat de route verder naar het westen naar het beroemde skioord Whistler. U zult merken dat de natuur hier heel anders, maar net zo mooi is. Na Whistler verlaat u het vasteland van Canada en maakt kort kennis met Vancouver Island tijdens uw verblijf in de hoofdstad Victoria, dat behalve een hele leuke plaats om te verblijven, ook een perfecte locatie voor een walvistocht is.

Uw rondreis eindigt in het gemoedelijke Vancouver, waar u nog even de tijd heeft om de stad te verkennen.
Orka's voor de kust van San Juan Island
Een beer is zalm aan het vangen in de rivier
Hoogbouw in Calgary, Canada
WAT KUNT U VERWACHTEN?
- Gegarandeerd vertrek
- Veel vrijheid
- Verblijf in middenklasse hotels

Let op: de huurauto is nog niet bij de prijs inbegrepen.

Dagelijks vertrek mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel