Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Canada > Highlights oost canada > Dag tot dag
Vorige pagina

€1079,-

per persoon vanaf

Tour: Highlights Oost-Canada

(T-CA-8013)

16-daagse autorondreis Canada (excl. vlucht)

Dag 1: Toronto
Aankomst Toronto. Vanaf de luchthaven neemt u een taxi naar uw hotel voor vannacht. Daarna is het tijd om even bij te komen van de vlucht.

Dag 2: Toronto
Een ontspannen start van uw vakantie, want u bent vandaag vrij om Toronto te gaan verkennen.

Toronto is een bijzonder veelzijdige stad en heeft o.a. door de indrukwekkende skyline echt de allure van een wereldstad. Het is cultureel gebied een vooraanstaande locatie, waar u vele theaters, musea waaronder het Royal Ontario Museum en Ontario Art Museum en opera’s vindt.

Verken de bruisende wijk Kensington Market, met straten vol Street art, straatmuzikanten en leuke cafeetjes, maar geeft door de oude Victoriaanse huizen ook echt nog de sfeer van het oude Toronto. Op zoek naar een adrenaline shot? Doe dan de adembenemende edge walk, waarbij u over het randje van de CN Tower wandelt. In Chinatown wandelt u door smalle straatjes en snuift u de kruidige Aziatische geurtjes op en u kunt in Toronto zelfs naar het strand. Uiteraard zijn er diverse stadsparken, waar u ook heerlijk kunt vertoeven.

Dag 3: Niagara Falls
Vandaag kunt u de waarschijnlijk beroemdste watervallen ter wereld bezoeken: de Niagara Falls. Half op Canadees en half op Amerikaans grondgebied, bestaat Niagara uit 3 delen: De American Falls, de Bridal Falls en het beroemde plaatje de Horseshoe Falls. De Niagara Falls zijn niet zo zeer de hoogste waterval, maar wat het werkelijk spectaculair maakt is de hoeveelheid water die zich hier bulderend een weg naar beneden stort.

Rondom de watervallen zijn er allerlei activiteiten te doen. Zo kunt u een cruise langs de watervallen maken of doe de ‘journey behind the falls’, waarbij u met een lift dwars door de rotsen wordt gevoerd en zo achter de waterval uitkomt. Vanaf de 236 m hoge Skylon Tower kunt u de watervallen van bovenaf bekijken en wilt u werkelijk een plaatje in vogelvlucht, dan is het mogelijk om per helikopter over het bulderende water te vliegen.

Qua vervoer heeft u verschillende mogelijkheden:
- U kunt de begeleide excursie vanuit Toronto boeken, inclusief vervoer en activiteiten bij de Falls. U overnacht dan in Toronto en maakt een dagexcursie naar Niagara Falls.
- U kunt uw huurauto vandaag al op halen en er zelf erop uit gaan. De Niagara Falls liggen op ca. 1.5 uur rijden vanaf Toronto en onderweg kunt u dan bijvoorbeeld een leuke stop maken in het pittoreske Niagara by the Lake of hier zelfs overnachten i.p.v. in Toronto.

Dag 4: Toronto - Huntsville (ca. 250 km)
Vandaag haalt u uw huurauto op tijd op en gaat uw selfdrive avontuur beginnen. Vanuit Toronto is het ca. 3 uur rijden naar het grootste natuurpark van de provincie Ontario: Algonquin.

Het park omvat een gebied van uitgestrekte bossen, moerassen en meren en u kunt zich dan ook voorstellen dat ook voor de Canadezen Algonquin een heerlijke achtertuin is. U verblijft vandaag in een hotel in het plaatsje Huntsville, waar vandaan u het park kunt bezoeken.

Verlenging Algonquin
U kunt uw verblijf in het Algonquin Provincial Park ook een dagje verlengen. U kunt er ook voor kiezen om in het park te kamperen of in een lodge te verblijven. Zo komt u dieper in het park wat garant staat voor een heerlijke outdoor belevenis.

Dag 5: Algonquin Provincial Park
Door de wisselende natuur en veel moeras en water is Algonquin een hele goede plaats om elanden te spotten, zeker langs de Highway 60 in de vroege morgen heeft u een zeer goede kans.

Uiteraard komen er ook vele andere dieren zoals beren, bevers en vele vogelsoorten voor. U kunt er allerlei wandelingen maken, gaan fietsen of vissen en als u wat verder het park in wilt, kunt u dit het beste per kano doen.

Dag 6: Huntsville - Ottawa (ca. 350 km)
De rit gaat verder door het prachtige landschap van Oost-Canada. Uw bestemming van vandaag is de hoofdstad van Canada.

Ottawa heeft als stad een bepaalde allure. Door de ligging op de grens met Québec, zijn de Franse invloeden zeker al voelbaar. Tegelijkertijd, als federale hoofdstad zijn er dan ook weer vele Britse invloeden die u terugziet in de mooie regeringsgebouwen van Parliament Hill, de oude kathedralen en het lange Rideau kanaal dat de stad doorkruist en ’s winters wordt omgetoverd tot grootste natuurijsbaan ter wereld.

Dag 7: Ottawa
Vrije dag om Ottawa te verkennen. Een absolute must do is een bezoek aan Parliament Hill.
Gelegen op een heuvel en aan de oever van de Ottawa River, is het zowel het politieke als culturele hart van de stad. Er zijn verschillende gebouwen in gotische stijl te bewonderen, waaronder de Peace Tower die u ook kunt beklimmen voor een prachtige uitzicht over de stad. ’s Zomers is er ’s avonds een spectaculaire lichtshow te bewonderen en iedere ochtend om 10.00 uur kunt u, net als in London, de wisseling van de wacht meemaken. Rondom Parliament Hill worden er gratis rondleidingen gegeven, maar u kunt natuurlijk ook zelf rond struinen.

Dag 8: Ottawa - Saint Alexis-des-Monts (ca. 310 km)
Uw rondreis door Oost-Canada gaat verder de bergen en natuur van de provincie Québec in. Uw bestemming van vandaag is Saint Alexis-des-Monts, een dorpje in de Laurentian Mountains.

U verblijft in een sfeervolle lodge, La Pourvoirie du Lac Blanc, gelegen aan de oever van een prachtige meertje. U kunt er gaan kanoën, een verfrissende duik in het meer nemen of deelnemen aan één van de activiteiten die vanuit uw accommodatie worden georganiseerd.

Dag 9: Saint Alexis-des-Monts
Vrije dag om de omgeving te verkennen. U kunt kostenloos gebruik maken van kano’s, de omliggende wandelpaden en het zwembad en sauna in het hotel. Ook worden er verschillende begeleide excursies waaraan u kunt deelnemen. Informeer ter plaatse naar de mogelijkheden tijdens uw verblijf.

Dag 10: Saint Alexis-des-Monts - Québec (ca. 200 km)
U rijdt weer terug naar de Saint Lawrence rivier, waar vandaan u de Chemin du Roy, oftewel de koningsweg, kunt volgen.

De Chemin du Roy loopt vanaf het plaatsje Repentigny naar Québec City, langs de rivier en komt door verschillende pittoreske dorpjes. Het geeft u een blik in de rijke historie van het gebied dat het Nieuwe Frankrijk werd genoemd. Neem de tijd om onderweg te stoppen voor een mooie uitzicht of korte wandeling door een dorpje.

Dag 11: Québec
Ten oosten van Ontario, ligt de Franstalige provincie Québec met haar gelijknamige hoofdstad. Ook De stad Québec ligt aan de Saint Lawrence rivier en is.

Québec is door de Franse invloeden een bijzonder sfeervolle stad en heeft een rijk verleden. De stad heeft een goed bewaard oud centrum, dat wordt beschermd door een stadsmuur zoals wij dat hier in Europa ook kennen, maar vrijwel niet voorkomt in Noord-Amerika. Vieux Québec is dan ook uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. U kunt er door de straatjes wandelen, langs oude kathedralen, kastelen en pleinen. Zo heeft Québec onder andere haar eigen Notre Dame en het stadsbeeld wordt gedomineerd door het Chateau Frontenac, een hotel dat als kasteel gebouwd is.

Behalve de Franse cultuur en invloeden, is Québec ook het thuis van het indianenreservaat Wendake, dat door ongeveer 1500 mensen wordt bewoond. Hier kunt u meer te weten komen over de oorspronkelijke cultuur van de Huron-Wendat niet die hier sinds 1697 al woont.

Verlenging Quebec
U kunt uw verblijf in Québec ook een dagje verlengen, want van hier kunt u ook naar Tadoussac rijden, één van de beste plaatsen van Oost-Canada voor walvistochten. Liever een meer avontuurlijke optie, kies dan voor onze tour Camping with the whales.

Dag 12: Québec - Montréal (ca. 260 km)
De rit terug naar Montréal kunt u dit keer langs de zuidkant van de rivier doen. U rijdt o.a. door de Richelieu Vallei, de vruchtbare landbouw regio van Québec. Een andere leuke stop vlak voordat u in Montréal aankomt, is bij de nationaal historische site van Fort Chambly. Dit van oorsprong houten fort dat werd bewoond door de eerste Franse regimenten in het gebied, is vandaag de dag een soort openlucht museum waar u het leven van deze soldaten kunt herbeleven.

Aan het eind van de middag komt u aan in Montréal.

Dag 13: Montréal
Hoewel Montréal niet de officiële hoofdstad is van de provincie Québec, het heeft er wel de allure voor. Gelegen op een eiland in de Saint Lawrence rivier is de stad een bijzondere combinatie tussen moderne wolkenkrabbers en een sfeervol oud centrum met daaronder La Vie Souterraine, oftewel de ondergrondse stad, een serie hallen en tunnels die onder het centrum lopen en vele winkels, restaurants, hotels en nog veel meer herbergt.

De oude stad van Montréal is goed bewaard gebleven en er zijn dan ook vele oude koloniale gebouwen die zorgen voor een bijzondere sfeer. Breng zeker een bezoek aan de indrukwekkende Basilique Mari Reine du Monde en het Hotel de Ville, oftewel het oude stadhuis.

Dag 14: Montréal - Gananoque (ca. 265 km)
Op de weg terug naar Toronto, maakt u nog een overnachting in het plaatsje Gananoque wat de toegangspoort voor de Thousand Islands regio is.

De Thousand Islands zijn niet letterlijk duizend eilanden, maar bestaan uit alles van grotere bewoonde eilanden tot kleine rotsen die uit het water van de Saint Lawrence rivier omhoog steken. De rivier verbindt de Atlantische Oceaan met de meren van Ontario en scheidt de Amerikaanse staat New York van de Canadese staat Ontario.

Dag 15: Gananoque - Toronto (ca. 265 km)
Vanochtend kunt u een mooie boottocht maken door de wateren van de Thousand Islands, waar ooit piraten en oude stoomschepen voeren en her en der een oude kasteel of vuurtoren die de top van een rots siert.

Daarna rijdt u langs de oevers van het enorme Ontario meer terug naar Toronto, waar deze fly drive eindigt. U levert uw huurauto aan het eind van de dag in en vanaf het verhuurstation van Alamo kunt u een taxi nemen naar uw hotel voor de laatste overnachting.

Dag 16: Toronto
Afhankelijk van uw vluchttijd, kunt u zelf een taxi naar de luchthaven nemen. Hier vandaan vliegt u weer terug naar Amsterdam.


Parliament hill Ottawa
Skyline Toronto bij zonsondergang
de Niagara Falls van dichtbij zien
Winkelstraat in Quebec City

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel