Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Canada > Discover the rockies > Dag tot dag
Vorige pagina

€731,-

per persoon vanaf

Tour: Discover the Rockies

(T-CA-8004)

13-daagse autorondreis Canada (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Calgary
Aankomst in Calgary. Vanaf de luchthaven neemt u een taxi naar uw hotel voor vannacht. Daarna is het tijd om even bij te komen van de vlucht.

Dag 2: Calgary
Een ontspannen start van uw vakantie. U heeft vrij om Calgary te gaan verkennen. De sfeer in Calgary is gemoedelijk en op gebied van eten en drinken is er van alles te vinden. Zo zijn er vele terrasjes, restaurants, cafés en leuke uitgaansgelegenheden te vinden.

Vanaf de Calgary Tower heeft u een magnifiek uitzicht over de eindeloze prairie vlaktes aan de ene kant en de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains aan de andere kant. Ook leuk is om door de straatjes van Chinatown te gaan struinen, waar u o.a. een oude Chinese tempel kunt bezoeken.

Dag 3: Calgary - Banff (ca. 130 km)
Vandaag haalt u uw huurauto op tijd op en gaat uw selfdrive avontuur beginnen.

De rit van vandaag is niet al te lang, slechts 1.5 uur. Uw bestemming is Banff, het oudste natuurpark van Canada, middenin de machtige Rocky Mountains, waar u op tijd aankomt om vanmiddag al iets te gaan ondernemen.

In Banff National Park wordt het landschap afgewisseld door de scherpe pieken van de Rockies met haar vele gletsjers, fleurige bergweides vol bloemen, naald- en loofbossen en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Te midden van deze natuurpracht leven vele diersoorten. U heeft in Banff dan ook een zeer goede kans om grizzlyberen, zwarte beren, wolven, wapiti’s, berggeiten, dikhoornschapen en vele hertensoorten te spotten. En niet te vergeten de nieuwste inwoners van Banff: de bizons die hier in 2016 uitgezet zijn.

Aan het eind van de dag checkt u in bij uw hotel in het sfeervolle dorpje Banff dat ooit werd gebouwd als kleine nederzetting rondom een natuurlijke warmwaterbron. Deze bron kunt u ’s avonds bezoeken als prima afsluiting van uw eerste dag in de Rocky Mountains.

Dag 4: Banff National Park
Vandaag heeft u een vrije dag om de prachtige natuur van Banff in te trekken. U kunt bijvoorbeeld één van de vele wandelroutes in de omgeving gaan doen of met de Banff Gondola naar de top van Sulphur Mountain gaan, waar u geniet van een 360 graden uitzicht over de Rocky Mountains. U kunt ook als een ware cowboy te paard de natuur gaan verkennen. U heeft hier geen specifieke paardrij-ervaring voor nodig, maar komt zo wel dieper in de natuur dan wanneer u wandelt of rijdt.

Vanuit Banff is het ook mogelijk om het nationale park Kootenay te bezoeken en daar de meer glooiende vlaktes te zien.

Dag 5: Banff - Revelstoke (ca. 285 km)
U verlaat de Rocky Mountains en rijdt naar het westen naar het plaatsje Revelstoke. U komt hierbij door het Yoho National Park, waar u de bijzondere Spiral Tunnels kunt bezoeken. Treinen in Canada zijn een stuk langer dan wij gewend zijn, soms wel kilometers lang! Het bijzondere van de tunnels is dat u hier kunt zien hoe de locomotief van de trein er aan het eind van de tunnel al weer uitkomt, terwijl de vele wagons nog door de bergen kronkelen en de laatste wagons zelfs nog niet in de tunnel zijn.

U vervolgt uw route en rijdt dwars door het Glacier National Park, een relatief klein maar bijzonder park waar zo’n 400 gletsjers het landschap gevormd hebben. Net na het park, ligt het plaatsje Canyon Hotsprings, waar u een korte stop kunt maken voor een verkwikkend bad in het heerlijk warme water van de natuurlijke bron.

Dag 6: Revelstoke - Clearwater (ca. 280 km)
Vandaag rijdt u naar het plaatsje Clearwater, de toegangspoort voor het Wells Gray Provincial Park. Wells Gray is een kleiner park dat een leuke afwisseling van de grote parken in de Rocky Mountains vormt. Het landschap in Wells Gray is minder bergachtige en wordt doorkruist door aantal rivieren waaronder de Clearwater en Murtle River, die zich onderweg een aantal keer van grote hoogtes naar beneden storen. Wells Gray wordt dan ook niet voor niets het park van de watervallen genoemd.

Dag 7: Wells Gray Provincial Park
Vandaag heeft u de hele dag om Wells Gray te verkennen. U vindt er zo’n 39 geregistreerde watervallen, waarvan Helmcken Falls met zijn 141 m hoogte de bekendste en meest imposante is. De welverdiende bijnaam is dan ook het park van de watervallen.

Een andere leuke activiteit in Wells Gray is om te gaan kanoën op het Clearwater Lake of iets spectaculairder, raften op één van de snelstromende rivieren.

Vanaf augustus start de zalmentrek in Wells Gray en kunt u de miljoenen vissen bij Bailey’s Chute tegen de waterval op zien springen.

Dag 8: Clearwater - Jasper (ca. 320 km)
De rit van Clearwater naar Jasper, terug de Rocky Mountains in, is de langste van uw rondreis door Canada. Onderweg komt u langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies en dus zeker een fotostop waard.

(Let op: Jasper is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, zeker in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!)

Dag 9: Jasper National Park
Vandaag heeft u een volle dag om het Jasper National Park te verkennen. Ook hier vindt u eindeloze mogelijkheden om te wandelen, dieren te spotten, te klimmen, in meren te zwemmen of te kanoën, paard te rijden en ga zo nog maar even door.

Door de wat meer afgelegen ligging van Jasper, heeft het ook een ander bijzonder hoogtepunt. Het is namelijk uitgeroepen tot 2e donkerste hemel van de wereld, zodat u op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht kunt zien.

Dag 10: Jasper - Lake Louise (ca. 240 km)
Tussen Jasper en Lake Louise loopt de beroemdste weg van de Rocky Mountains, Highway 93 die ook wel Icefields Parkway wordt genoemd. Deze weg slingert van Jasper tot aan Lake Louise dwars door de bergen en langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer. Hier kunt u ’s zomers over het ijs wandelen of met een speciale bus over de gletsjer rijden. Er zijn ook helikopter tours, zodat u de imposante ijsvlakte en omringende bergen van bovenaf kunt bekijken.

Aan het eind van de dag komt u aan in het pristine Lake Louise.

Dag 11: Lake Louise
Sta vandaag vroeg op, zodat het nog rustig is aan het meer. Lake Louise kan overdag namelijk best druk zijn. Geniet van het uitzicht over het blauw heldere meer met de weerspiegeling van de scherpe besneeuwde bergtoppen in het meer en maak een korte wandeling rondom het meer, voordat u op weg gaat naar uw volgende bestemming.

Een andere niet te missen stop is het vlakbij Lake Louise gelegen Lake Moraine. Dit hooggelegen meer is tot laat in de lente nog besneeuwd en bevroren, maar biedt een geweldig uitzicht. Het ligt in de Vallei van de 10 pieken en doordat het zonlicht in het gletsjer water op de rotsbodem wordt weerkaatst, heeft het meer een bijzondere diepblauwe kleur, die de 10 omringende bergtoppen prachtig spiegelen.

Dag 12: Lake Louise - Calgary (ca. 200 km)
Alweer de laatste dag van uw fly drive Canada. U rijdt door het Banff National Park terug, maar kunt uiteraard ook een uitstapje naar het Kootenay National Park inplannen. U levert uw huurauto aan het eind van de dag in. Vanaf het verhuurstation van Alamo kunt u een taxi nemen naar uw hotel in Downtown Calgary.

Dag 13: Calgary
Afhankelijk van uw vluchttijd, kunt u zelf een taxi of de skytrain naar de luchthaven van Vancouver nemen. Einde van uw reis.


Uitzicht over Moraine Lake, Canada
Helmcken waterval in Wells Gray Provincial Park, Canada
British Columbia Parliament Buildings, Vancouver
Herten in Banff National Park, Canada

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel