Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€1221,-

per persoon vanaf

Tour: Capital Express: Per trein door Oost-Canada

(T-CA-8015)

10-daagse rondreis per trein

Dag 1: Aankomst Toronto
Vertrek vanaf Schiphol naar Toronto, waar u dezelfde dag nog aankomt. Vanaf de luchthaven neemt u een taxi naar uw hotel voor vannacht. Daarna is het tijd om even bij te komen van de vlucht.

Dag 2: Toronto
Een ontspannen start van uw vakantie, want u bent vandaag vrij om Toronto te gaan verkennen.

Toronto is een bijzonder veelzijdige stad en heeft o.a. door de indrukwekkende skyline echt de allure van een wereldstad. Het is cultureel gebied een vooraanstaande locatie, waar u vele theaters, musea waaronder het Royal Ontario Museum en Ontario Art Museum en opera’s vindt.

Verken de bruisende wijk Kensington Market, met straten vol Street art, straatmuzikanten en leuke cafeetjes, maar geeft door de oude Victoriaanse huizen ook echt nog de sfeer van het oude Toronto. Op zoek naar een adrenaline shot? Doe dan de adembenemende edge walk, waarbij u over het randje van de CN Tower wandelt. In Chinatown wandelt u door smalle straatjes en snuift u de kruidige Aziatische geurtjes op en u kunt in Toronto zelfs naar het strand. Uiteraard zijn er diverse stadsparken, waar u ook heerlijk kunt vertoeven.

Dag 3: Niagara Falls
Vandaag kunt u de waarschijnlijk beroemdste watervallen ter wereld bezoeken: de Niagara Falls. Half op Canadees en half op Amerikaans grondgebied, bestaat Niagara uit 3 delen: De American Falls, de Bridal Falls en het beroemde plaatje de Horseshoe Falls. De Niagara Falls zijn niet zo zeer de hoogste waterval, maar wat het werkelijk spectaculair maakt is de hoeveelheid water die zich hier bulderend een weg naar beneden stort.

Rondom de watervallen zijn er allerlei activiteiten te doen. Zo kunt u een cruise langs de watervallen maken of doe de ‘journey behind the falls’, waarbij u met een lift dwars door de rotsen wordt gevoerd en zo achter de waterval uitkomt. Vanaf de 236 m hoge Skylon Tower kunt u de watervallen van bovenaf bekijken en wilt u werkelijk een plaatje in vogelvlucht, dan is het mogelijk om per helikopter over het bulderende water te vliegen.

Dag 4: Toronto - Ottawa
Vandaag gaat uw rondreis per trein beginnen. U gaat aan boord van de comfortabele Via Rail trein, die u in ca. 4 uur naar uw volgende verblijfsplaats brengt. De trein rijdt dwars door de natuur en langs dorpjes, bergen en meren. Uw bestemming van vandaag is de hoofdstad van Canada.

Ottawa heeft als stad een bepaalde allure. Door de ligging op de grens met Québec, zijn de Franse invloeden zeker al voelbaar. Tegelijkertijd, als federale hoofdstad zijn er dan ook weer vele Britse invloeden die u terugziet in de mooie regeringsgebouwen van Parliament Hill, de oude kathedralen en het lange Rideau kanaal dat de stad doorkruist en ’s winters wordt omgetoverd tot grootste natuurijsbaan ter wereld.

Dag 5: Ottawa
Vrije dag om Ottawa te verkennen. Een absolute must do is een bezoek aan Parliament Hill. Gelegen op een heuvel en aan de oever van de Ottawa River, is het zowel het politieke als culturele hart van de stad. Er zijn verschillende gebouwen in gotische stijl te bewonderen, waaronder de Peace Tower die u ook kunt beklimmen voor een prachtige uitzicht over de stad. ’s Zomers is er ’s avonds een spectaculaire lichtshow te bewonderen en iedere ochtend om 10.00 uur kunt u, net als in London, de wisseling van de wacht meemaken. Rondom Parliament Hill worden er gratis rondleidingen gegeven, maar u kunt natuurlijk ook zelf rond struinen.

Dag 6: Ottawa - Québec
De langste treinrit van deze rondreis brengt u van Ottawa naar de stad Québec. De reis duurt ca. 6 uur en voert u gedeeltelijk langs de Saint Lawrence rivier.

Dag 7: Québec
Ten oosten van Ontario, ligt de Franstalige provincie Québec met haar gelijknamige hoofdstad. Ook De stad Québec ligt aan de Saint Lawrence rivier en is.

Québec is door de Franse invloeden een bijzonder sfeervolle stad en heeft een rijk verleden. De stad heeft een goed bewaard oud centrum, dat wordt beschermd door een stadsmuur zoals wij dat hier in Europa ook kennen, maar vrijwel niet voorkomt in Noord-Amerika. Vieux Québec is dan ook uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. U kunt er door de straatjes wandelen, langs oude kathedralen, kastelen en pleinen. Zo heeft Québec onder andere haar eigen Notre Dame en het stadsbeeld wordt gedomineerd door het Chateau Frontenac, een hotel dat als kasteel gebouwd is.

Behalve de Franse cultuur en invloeden, is Québec ook het thuis van het indianenreservaat Wendake, dat door ongeveer 1500 mensen wordt bewoond. Hier kunt u meer te weten komen over de oorspronkelijke cultuur van de Huron-Wendat niet die hier sinds 1697 al woont.

Verlenging Quebec
U kunt uw verblijf in Québec ook een dagje verlengen, want van hier kunt u ook naar Tadoussac rijden, één van de beste plaatsen van Oost-Canada voor walvistochten.

Dag 8: Québec - Montréal
Het laatste traject van deze rondreis duurt zo’n 3.5 uur en brengt u terug naar Montréal.

Dag 9: Montréal
Hoewel Montréal niet de officiële hoofdstad is van de provincie Québec, het heeft er wel de allure voor. Gelegen op een eiland in de Saint Lawrence rivier is de stad een bijzondere combinatie tussen moderne wolkenkrabbers en een sfeervol oud centrum met daaronder La Vie Souterraine, oftewel de ondergrondse stad, een serie hallen en tunnels die onder het centrum lopen en vele winkels, restaurants, hotels en nog veel meer herbergt.

De oude stad van Montréal is goed bewaard gebleven en er zijn dan ook vele oude koloniale gebouwen die zorgen voor een bijzondere sfeer. Breng zeker een bezoek aan de indrukwekkende Basilique Mari Reine du Monde en het Hotel de Ville, oftewel het oude stadhuis.

Dag 10: Vertrek Montréal
Afhankelijk van uw vluchttijd, kunt u zelf een taxi naar de luchthaven nemen. Einde van uw reis.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel