Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€1341,-

per persoon vanaf

Tour: Canadian Rockies en Yellowstone

(T-CA-8017)

20-daagse autorondreis Canada (excl. vlucht)

Leuke pluspunten om te weten

  • Banff en Jasper: de Canadian Rocky Mountains
  • Waterton en Glacier National Parks
  • Proef de cowboy sfeer in het Amerikaanse Wilde Westen
  • Geisers en pruttelende meren in Yellowstone
  • Canada’s wijnstreek Okanagan
  • Wandelen en wildlife spotten

Fly drive rondreis waarin u de mooiste Canadese parken combineert met het Wilde Westen en het oudste nationale park van Amerika: Yellowstone.

Uw rondreis door Canada start in Calgary, stad van het schaatsen, de Winterspelen en voor locals bekend als Cowtown, door de sfeer van het oude westen die er nog hangt. Van daaruit rijdt u zuidwaarts richting Amerika, maar eerst stopt u in het onbekendere natuurpark Waterton.

Over de prairies van het wilde westen van Amerika rijdend, voelt u zich bijna een cowboy. Zeker in het stadje Cody, genoemd naar de beroemde Buffalo Bill, waar u in de zomer zelfs een rodeo kunt bijwonen.

Een absoluut hoogtepunt van uw reis is het sprookjesachtige Yellowstone National Park. U verkent hier een landschap van spuitende geisers, kokende felgekleurde kratermeren en heetwaterbronnen. De immense bossen en groene alpenweides van het park zijn het thuis van o.a. grote kuddes bizons, grizzly beren en wolven.

Terug in Canada is het eerst tijd voor wat ontspanning. U verblijft in de wijnstreek Okanagan, waar lekker eten en genieten voorop staan.

Via het park van de watervallen, Wells Gray, rijdt u vervolgens de machtige Rocky Mountains in naar het noordelijker gelegen Jasper National Park. Jasper wordt door velen gezien als het mooiste park van de Rocky Mountains, het is dan ook meer afgelegen en een stuk groter dan de andere parken. Behalve prachtige natuur, moet u in Jasper niet vergeten ’s avonds omhoog te kijken. Het park heeft namelijk de 2e donkerste hemel van de wereld, zodat het de perfecte plaats is om op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht te zien.

Via de bekende Icefield Parkway, de snelweg die u langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer voert, rijdt u zuidwaarts langs het beroemde Lake Louise. Uw laatste stop van deze fly drive door Canada en Amerika zal in het oudste natuurpark van Canada zijn, Banff. U vindt er een afwisselend landschap van scherpe berg pieken, uitgestrekte gletsjers en bossen, prairie achtige vlaktes en diepblauw of groen gekleurde meertjes.

Uw fly drive eindigt weer in Calgary, waar u uw huurauto inlevert voordat u weer huiswaarts vliegt.
Black Sand Basin in Yellowstone National Park
Helmcken waterval in Wells Gray Provincial Park, Canada
Uitzicht over Moraine Lake, Canada
Herten in Banff National Park, Canada
WAT KUNT U VERWACHTEN?
- Gegarandeerd vertrek
- Veel vrijheid
- Verblijf in middenklasse hotels
- Inclusief Alamo autohuur

Dagelijks vertrek mogelijk
Dagelijks verlengen mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel