Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€92,-

per persoon vanaf

Tour: Beren spotten bij Tofino

(T-CA-8208)

Excursie vanuit Tofino

Leuke pluspunten om te weten

  • Ontdek de natuurpracht van Clayoquot Sound
  • Zwarte beren langs de kust op zoek naar voedsel
  • Vervoer per zodiac speedboot

Tofino ligt aan de rand van het Clayoquot Sound Biosphere Reserve dat op UNESCO’S lijst van werelderfgoed staat. Clayoquot Sound bestaat uit een enorm regenwoud gebied begrensd door een grillige kustlijn vol inhammen oftewel inlets. Er leven vele dier- en plantsoorten waaronder zo’n 45 bedreigde soorten. Dit prachtige gebied is het leefgebied van vele zwarte beren, die je tijdens deze excursie kunt gaan zien.

De tocht gaat per snelle zodiac speedboot en vertrekt bij eb. Dit is namelijk de tijd wanneer de beren uit het bos naar de kustlijn komen, op zoek naar voedsel. Onder de stenen op het strand vinden ze krabbetjes, schelpen en andere lekkere hapjes om zich te goed aan te doen. In de zomertijd heb je een goede kans om een moeder met kleintjes over het strand te zien struinen en natuurlijk is er onderweg nog veel meer te zien. De prachtige omgeving alleen al is de tocht waard, maar hou ook je ogen open voor andere dieren zoals zeehondjes, zeearenden en misschien zelfs een walvis of bruinvis.
Belangrijk
Deze excursie wordt in kleine internationale groepjes uitgevoerd. Tofino is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels en excursies snel volgeboekt kunnen raken, met name in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel