Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Cambodja > Ontdekkingsreis cambodja > Dag tot dag
Vorige pagina

€2441,-

per persoon vanaf

Tour: Ontdekkingsreis Cambodja

(T-KH-4634)

16-daagse privéreis Cambodja (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Phnom Penh
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Phnom Penh wordt u opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen en te ontspannen. In de avond is er voor u een bijzonder diner geregeld in het sfeervolle Romdeng Restaurant. Dit uitstekende restaurant is gehuisd in een prachtig koloniaal gebouw en het is tegelijkertijd ook een succesvol project om kansarme jongeren op te leiden in de horeca.

Dag 2: Phnom Penh
U gaat vandaag de hoogtepunten van de hoofdstad ontdekken. U begint bij de Wat Phnom, de eerste tempel van de stad en waaromheen uiteindelijk de stad ontstaan is. Vervolgens mag een bezoek aan het Nationaal Museum niet ontbreken, met vele voorwerpen uit de Angkor tijd en daarvoor. Tegenover het museum liggen het Royal Palace, gebouwd in 1866 en de schitterend versierde Zilveren Pagode, beide een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad. In de middag is het tijd om een verschrikkelijk en nog redelijk recent tijdperk van de Cambodjaanse geschiedenis te leren kennen in het Tuol Sleng Museum. Het heeft het land gevormd tot wat het nu is.

Dag 3: Phnom Penh-Sen Monorom
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en verruilt u de hoofdstad voor het platteland. Via deels zandwegen en langs lokale dorpjes en boerderijtjes bereikt u de oostelijke, afgelegen provincie Mondulkiri. U bezoekt hier de grootste waterval van het land, de Boo Sra waterval. Geniet vervolgens bovenop een heuvel van het schitterende uitzicht over met bos beklede golvende heuvels. Het lijkt een beetje op een groene, golvende zee van bossen en draagt daarom ook de naam ‘sea forest’. Na een hopelijk prachtige zonsondergang vanaf de heuvel gaat u naar uw hotel in Sen Monorom voor de overnachting.

Dag 4: Sen Monorom
Vandaag staat in het teken van een bijzonder dier: de Aziatische olifant. U wordt naar het Elephant Valley Project gebracht (gesloten op zaterdag en zondag), een speciaal reservaat opgezet om oude en mishandelde olifanten op te vangen en een goed leven te geven. De olifanten zijn hier geen toeristische attractie en u zult dan ook geen rit op een olifant maken. U gaat daarentegen twee olifantenfamilies ontmoeten in de jungle. U leert over het leven van de olifant, zijn persoonlijke verzorger de 'mahout' en deze uitgestrekte bossen. Een leerzame maar vooral een bijzondere en onvergetelijke dag! Aan het einde van de dag keert u terug naar Sen Monorom.

Let op: het programma vandaag bevat een behoorlijke trekking van circa 7-8 km door de jungle. Indien u met jonge kinderen reist, kan het programma vandaag aangepast worden zodat het minder pittig is.

Dag 5: Sen Monorom-Kratie
U verlaat de provincie Mondulkiri weer en reist in westelijke richting naar Kratie. Bij aankomst vaart u met een lokaal bootje naar het eiland Koh Trong, waar u het Cambodjaanse dorpsleven zult ervaren. U kunt op dit eiland een ritje met paard en wagen maken of per fiets het eiland gaan verkennen. U mag de tempel van het eiland bezoeken of een jong boompje planten als onderdeel van het herbebossingsproject op het eiland. U overnacht in een homestay in het dorp op het eiland.

Dag 6: Kratie-Banlung (Ratanakiri)
In de ochtend verlaat neemt u afscheid van uw gastgezin en verlaat u het eiland. Kijk tijdens de boottocht zorgvuldig om u heen, want hier kunt u de zeldzame Irrawaddy dolfijn spotten. Helaas zijn er in de mekong regio nog slechts een kleine 100 dolfijnen over en het aantal neemt langzaam af. Dan reist u per auto verder. U maakt een stop in O Russey Kandal, waar de dorpsbewoners worden getraind om op duurzame wijze hier toeristen te ontvangen. U kunt hier pauzeren en een verkoelend dipje nemen in de rivier. Uw volgende stop is het 50-meter diepe Yaklom meer, het enige overblijfsel van een 4000-jaar oude vulkaan. U overnacht in Banlung, gelegen in de natuurrijke provincie Ratanakiri.

Dag 7: Kalai jungle trekking
Een actieve dag vandaag, want u gaat een jungletrekking maken. Deze regio was ooit dichtbegroeide jungle, maar helaas is een groot deel van de jungle in de loop der jaren gekapt. Gelukkig is er nog een stuk regenwoud over, die u gaat ervaren tijdens deze trekking. Met deze trekkings wordt het behoud van de overgebleven jungle hier gewaarborgd. Het is geen hele zware trek, zodat u goed van het oude regenwoud kunt genieten. U overnacht weer in Banlung.

Dag 8: Banlung-Preah Rumkel
U reist vandaag naar Preah Rumkel, gelegen in een schitterend gebied van draslanden aan de machtige Mekong rivier. Bij aankomst volgt eerst een lunch. Dan maakt u een cruise van ongeveer een uur waarbij u optimaal kunt genieten van de Mekong rivier. De boot legt aan en u maakt een wandeltocht van circa 3,5 km door de bossen en over weggetjes, om uiteindelijk bij de schitterende Sopheak Mitt watervallen uit te komen. Tijdens de boottocht terug naar Preah Rumkel, kunt u wellicht nogmaals de Irrawaddy dolfijnen spotten. U overnacht in een eenvoudige homestay.

Dag 9: Preah Rumkel-Preah Vihear
In de vroege ochtend hoort u het dorp langzaam ontwaken. U kunt een klein wandelingetje in de omgeving maken of uw gastgezin helpen bij het klaarmaken van het ontbijt. Na het ontbijt gaat u de prachtige draslanden verkennen, te voet bij laag water of per boot bij hoog water. Deze draslanden zijn uniek in de wereld en kennen een enorme biodiversiteit. U geniet nog van een lunch in het dorp voordat u deze regio weer verlaat. Een rit door het platteland neemt u mee naar uw volgende overnachtingsplaats, Preah Vihear.

Dag 10: Preah Vihear-Siem Reap
Een waar hoogtepunt staat vandaag op het programma. Bovenop een klif van ca. 525 meter hoog ligt de prachtige Preah Vihear tempel. Deze tempel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en er is lang een strijd gaande geweest of de tempel bij Thailand of bij Cambodja hoorde, omdat de klif precies op de grens van beide landen loopt. Het is een tempel dat zich over een groot gebied uitstrekt en is uitzonderlijk goed bewaard gebleven, door de afgelegen locatie. Vanaf de klif heeft u bovendien een schitterend uitzicht over de vlaktes van Cambodja en Thailand.

In de middag gaat u op weg naar Siem Reap. Onderweg maakt u een stop in het slaperige dorpje Anlong Veng. Hier woonden vroeger de beruchte Khmer leiders Pol Pot en Ta Mok, de aanstichters van de wreedheden van het Pol Pot regime. U bezoekt het voormalige huis van Ta Mok en als er nog genoeg tijd is, ook het graf van Pol Pot. Aan het einde van de dag arriveert u in Siem Reap.

Dag 11: Siem Reap
Wederom een dag vol hoogtepunten. U bezoekt het indrukwekkende Angkor tempelcomplex, rijk aan een grote diversiteit aan prachtig versierde tempels. Zo bezoekt u Angkor Thom, omgeven door een hoge stadsmuur en ooit de hoofdstad van het machtige Khmer rijk. In het midden van deze voormalige stad ligt de Bayon tempel, met de prachtige uitgehouwen gezichten. U bezoekt ook de tempel Ta Prohm, uniek omdat deze overwoekerd door jungle is herontdekt en in die staat is gelaten. Uiteraard mag een bezoek aan de beroemde Angkor Wat niet ontbreken. Deze enorme tempel is rijkelijk gedecoreerd en prachtig bewaard gebleven.

Na dit onvergetelijke bezoek aan het Angkor tempelcomplex staat er in de avond nog een bijzondere ervaring op het programma. U gaat een voorstelling bijwonen van PHARE, een Cambodjaans circus waarbij jongeren de kans krijgen om circusartiest te worden en zo een inkomen te verdienen. Het is zeker geen standaard circus; de voorstelling is een eigen interpretatie van de huidige Cambodjaanse samenleving en de kwesties die er spelen.

Dag 12: Siem Reap
De omgeving van Siem Reap heeft nog veel meer te bieden dan alleen het Angkor tempelcomplex. Vandaag gaat u per brommer (of achterop een brommer als u liever niet zelf wilt rijden) het binnenland in. U gaat de mooie Kulen bergketen in, op ongeveer 60 km van Siem Reap gelegen. In de Khmer tijd was Phnom Kulen de heiligste berg van het land en nog steeds trekken pelgrims tijdens weekenden of festivals naar deze berg. U bezichtigt de kleine tempel op de top van de berg, waar u een grote boeddha vindt die uit het zandsteen is gehouwen.

U maakt hier tevens een wandeling in de jungle op de berg. Midden in de jungle vindt u oude beelden uit de Khmer tijd. Koel nog even af bij de waterval voordat u weer terug reist naar Siem Reap.

Dag 13: Siem Reap
Nog een dag om de interessante omgeving te verkennen. In de ochtend wordt u weer het binnenland ingereden, deze keer naar Kbal Spean. Dit is een rivier waar in circa de 11e en 12e eeuw op de bodem en aan de kant illustraties in het steen zijn gegraveerd. In de buurt ligt bovendien een mooie waterval. Vervolgens reist u door naar Banteay Srei, de ‘vrouwencitadel’ rijk aan klassieke Khmer gravures. Men denkt dat de prachtig gedetailleerde gravures alleen maar door een vrouw gemaakt kunnen zijn. Tenslotte bezoekt u een tempel waar u nog een waar Indiana Jones gevoel bij krijgt. Een wandeling door de dichtbegroeide jungle leidt u naar de nog verborgen tempel Beng Mealea. De tempel is nog bijna precies zoals deze gevonden is en het is wat klauteren en klimmen om deze tempel goed te bekijken.

Dag 14: Siem Reap-Battambang
Na het ontbijt is helaas de tijd aangebroken om Siem Reap weer te verlaten. U vaart per boot (die u deelt met andere reizigers) via het Tonle Sap meer en het natuur- en vogelreservaat Prek Toal over de Sangker rivier naar Battambang. Dit is een lange maar wel schitterende boottocht van circa 7 tot 9 uur in het regenseizoen (circa mei tot en met oktober). Is dit te lang, dan kunt u tegen een toeslag ervoor kiezen om de reis per transfer af te leggen. In het droge seizoen vaart u tot het plaatsje May Chrey en vervolgt uw weg per transfer. U overnacht in Battambang, bekend om de koloniale architectuur.

Dag 15: Battambang
Battambang ligt in een landelijk gebied waar landbouw erg belangrijk is. Zo is deze provincie een van de grootste rijstproducenten van het land. U bezoekt in de ochtend de lokale markt, waar u naast rijst ook verse vis, vlees, groenten en fruit vindt. Net buiten de stad staat nog een leuk tripje op u te wachten. U maakt namelijk een rit per bamboetreintje. Dit is eigenlijk een houten platformpje meteen motortje op een paar assen. Over rails die vroeger voor treinen werd gebruikt, rijdt u nu door het rustgevende landschap. Af en toe moet u wel even afstappen, want er ligt maar 1 rails en hierop rijden de bamboetreintjes beide kanten op. Hoe u elkaar gaat passeren? Dat zult u vandaag meemaken.

Net buiten Battambang ligt Wat Ek Phnom, de ruïnes van een tempel die al in de 11e eeuw is gebouwd. Het bijzondere van deze tempel is dat ernaast een nieuwe tempel is gebouwd die veel gebruikt wordt. Er vinden vele festiviteiten plaats tussen de oude en de nieuwe tempel. U bezoekt ook Phnom Banan, bestaande uit 5 tempels uit de Angkor periode die bovenop een berg liggen en een schitterend uitzicht over de omgeving bieden.

Vervolgens bezoekt u de Phnom Sambov berg, een plaats waaraan vele verhalen zijn verbonden. U bezoekt een tempel bovenop de berg en een paar grotten, die stille getuigen zijn van het verschrikkelijke Rode Khmer regime.

Dag 16: Battambang-Phnom Penh
Een vrij lange maar mooie, landelijke rit brengt u terug naar waar uw reis begon, Phnom Penh. Bij aankomst op de luchthaven van Phnom Penh eindigt deze onvergetelijke rondreis.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel