Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Cambodja > Cambodja vietnam en cambodja deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€573,-

per persoon vanaf

Tour: Cambodja - Vietnam en Cambodja Deluxe

(T-KH-1618)

7-daagse privé-rondreis Cambodja (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Siem Reap
U wordt vanaf de luchthaven van Siem Reap opgehaald en naar uw hotel gebracht. Ondanks dat de provincie Siem Reap tot de armste van Cambodja behoort, herbergt het wel een van de grootste cultuurschatten ter wereld: Angkor Wat. Dit tempelcomplex staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Zuidoost-Azië. Vandaag kunt u zich ontspannen en zelf de gezellige stad Siem Reap gaan verkennen als u dat wilt.

Dag 2: Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor één van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat u de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zult u vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.

In de avond kunt u optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 3: Siem Reap
Deze dag kunt u zelf bepalen wat u wilt gaan doen. Uiteraard kunt u nog een hele dag besteden aan het bezichtigen van de andere tempels. Indien gewenst kan onze agent vervoer en een gids voor u regelen. Ook wanneer u geen tempels meer wilt bezichtigen biedt dit provincie-stadje genoeg mogelijkheden voor een dag vol vermaak.

Dag 4: Siem Reap-Battambang
Een transfer brengt u na het ontbijt naar Battambang, de 2e stad van het land. Hier vindt u nog prachtige exemplaren van Frans-koloniale architectuur.

Vanuit Battambang bezoekt u Phnom Sampeau, waar zich ooit de beruchte 'Killing Caves' bevonden tijdens het Khmer Rouge regime. Nu is het echter een vredige plaats om van het landschap te genieten. Via fruitplantages reist u naar Wat Banan, een tempel uit de 11e eeuw dat mooi bovenop een heuvel ligt. Geniet hier van de mooie landelijke omgeving en wandel rond de oude tempel.

Dag 5: Battambang-Phnom Penh
Het is alweer tijd om Battambang te verlaten en door te reizen naar de hoofdstad van het land, Phnom Penh. Onderweg maakt u een stop in Kampong Chhnang. De omgeving rond het stadje staat bekend om zijn pottery (aardewerk) dorpjes, waar u er één van bezoekt. Op authentieke wijze wordt hier nog aardewerk gemaakt.

U rijdt door en maakt een stop in Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. U maakt een ritje in een ossenwagen door de rijstvelden en ziet hoe een lokale familie palmsuiker maakt. U beklimt vervolgens Oudong Mountain om van een schitterend uitzicht te genieten over de omringende vlaktes. Bij aankomst in Phnom Penh wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 6: Phnom Penh
Vandaag is ter vrije besteding. U kunt de dag gebruiken om Phnom Penh te ontdekken. Zo kunt u vanuit Phnom Penh o.a. een excursie maken naar de Killing Fields, net buiten de stad gelegen. In de stad zelf vindt u ook vele bezienswaardigheden zoals het Royal Palace en het Nationaal Museum. Of maak aan het einde van de middag een boottocht over de Mekong rivier om van een mooie zonsondergang te genieten. Mogelijkheden genoeg maar mocht u er zelf niet uitkomen dan kunt u natuurlijk altijd onze agent ter plekke om advies vragen.

Dag 7: Vertrek Phnom Penh
Uw laatste dag in Cambodja is alweer aangebroken. Met een transfer naar de luchthaven van Phnom Penh eindigt deze tour.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel