Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Cambodja > Best deal cambodja > Dag tot dag
Vorige pagina

€204,-

per persoon vanaf

Tour: Best Deal Cambodja

(T-KH-1620)

8-daagse individuele tour Cambodja (excl. vlucht)

Angkor Wat tempel bij zonsondergang

Dag 1: Aankomst Siem Reap
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap word je opgehaald door je chauffeur die je naar je hotel brengt. De rest van de dag kun je rustig bijkomen en in de avond een gezellig restaurantje opzoeken. Siem Reap was ooit een slaperig stadje maar is tegenwoordig de populairste bestemming in Cambodja vanwege het nabijgelegen magnifieke Angkor tempelcomplex.

Dag 2-4: Siem Reap
In Siem Reap is het een 'must' om het Angkor tempelcomplex te bezoeken. Zelfs na een bezoek van 3 dagen zul je nog niet uitgekeken raken op de verschillende, indrukwekkende tempels die verspreid in de bossen liggen. De bekendste tempel is Angkor Wat, maar je vindt er ook tempels met prachtige muurversieringen en tempels die half overwoekerd zijn door boomwortels. Naast het tempelcomplex kun je ook een fiets huren om Siem Reap en de landelijke omgeving te verkennen, of een boottocht op het Tonle Sap meer maken met authentieke drijvende dorpjes en een unieke biosfeer. In de avond vind je vele restaurantjes, bars en je kunt een Apsara dansshow bijwonen als je wilt.

Wil je liever toch een georganiseerde excursie, dan kun je bijvoorbeeld een dagtour naar de Angkor tempels met gids bijboeken. Maar bijvoorbeeld ook een halve dagexcursie naar het Tonle Sap meer met een bezoek aan een drijvend dorp of een tour in de landelijke omgeving behoort tot de mogelijkheden.

Dag 5: Siem Reap - Phnom Penh
Na het ontbijt check je uit en word je naar het busstation van Siem Reap gebracht. Hier neem je de openbare bus naar Phnom Penh. Dit is een toeristische bus van goede kwaliteit en met airco. Bij aankomst word je bij het busstation van Phnom Penh opgehaald en naar je hotel gebracht.

Dag 6-7: Phnom Penh
Twee volledige dagen om de stad en de omgeving te gaan verkennen. Phnom Penh is tegenwoordig een bruisende, moderne stad met her en der nog traditionele elementen, prachtig gelegen tussen de Tonle Sap river en de machtige Mekong rivier. Tussen de moderne gebouwen vind je het mooie Royal Palace met de schitterende Zilveren Pagode, het Nationaal Museum en gezellige markten.

De bevolking van Phnom Penh heeft ernstig geleden tijdens het regime van de Rode Khmer in de jaren 70. Dit heeft het land zodanig gevormd, dat een bezoek aan de S-21 gevangenis (tegenwoordig het Tuol Sleng museum) en de Killing Fields niet mag ontbreken. Gelukkig is de bevolking deze tijd te boven gekomen; vandaar de positieve uitstraling die de stad tegenwoordig heeft. Hier vind je vele bijzondere boetiekjes, uitstekende restaurants en trendy bars. ’s Avonds kun je gezellig uit eten of een drankje doen aan de boulevard.

Wil je liever een excursie bijboeken, dan behoren bijvoorbeeld een stadstour Phnom Penh met gids of een fietstour naar het eiland Koh Dach tot de mogelijkheden.

Dag 8: Vertrek Phnom Penh
Na het ontbijt eindigt deze tour. Je kunt een transfer naar de luchthaven bijboeken voor je vlucht naar huis of naar je volgende bestemming. Of je kunt je reis in Cambodja verlengen met bijvoorbeeld een strandverblijf of met een bezoek aan een ander deel van Cambodja.


Beeld in Bayon Angkor
Luchtfoto van Angkor Wat
Drijvende tuinen in het Tonle Sapmeer
rivieroever in Phnom Penh

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel