Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Cambodja > Avontuurlijk cambodja > Dag tot dag
Vorige pagina

€503,-

per persoon vanaf

Tour: Avontuurlijk Cambodja

(T-KH-1404)

7-daagse privé-rondreis Cambodja (excl. vlucht)

Dag 1: Grens Cambodja - Siem Reap
U wordt opgehaald bij de Cambodjaanse grens en reist naar Siem Reap in Cambodja.

Dag 2: Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor één van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat u de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zult u vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.

In de avond kunt u optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 3: Siem Reap
Na het ontbijt staat een enerverende tour naar het onontdekte platteland van Cambodja op het programma. Al fietsend ruikt u de geur van rijst- en lotusvelden. U vervolgt uw tour per auto naar Phoehe. Bij de lotuskwekerij kunt u bloemen kopen om te offeren bij de Pagode van Phoehe. Ook brengt u een bezoek aan een zijdekwekerij, waar u kunt zien hoe zijde wordt geproduceerd en verwerkt. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 4: Siem Reap - Phnom Penh
Na uw ontbijt wordt u opgehaald en per auto of minibus (zonder gids) reist u naar Phnom Penh. Onderweg stopt u bij een lokale markt, waar u onder andere bijzondere spinnen delicatessen zult zien. Na aankomst in Phnom Penh heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u een boottocht over de Mekong rivier bijboeken. U maakt dan een boottocht van circa een uur om de zonsondergang vanaf de rivier te ervaren. U ziet bovendien het lokale leven aan de rivier aan u voorbij trekken.

Dag 5: Phnom Penh
Een vrije dag om zelf in te delen. U kunt ontspannen door de stad slenteren en bijvoorbeeld het Royal Palace bezoeken.

Optioneel kunt u een Phnom Penh citytour bijboeken. U begint dan met een bezoek aan de belangrijkste tempel van deze stad: Wat Phnom. Vervolgens bezoekt u het beroemde Koninklijk Paleis. Op het terrein van dit 'Royal Palace' bevindt zich ook de Silver Pagoda, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Uiteraard bezoekt u ook het nabijgelegen Nationaal Museum, waar u aan de hand van artefacten meer kunt leren over het leven in de Angkor tijd en de tijd ervoor. Dat de stad niet alleen leuke en mooie dingen te bieden heeft, blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Deze voormalige school geeft een goede indruk van welke gruwelheden hier hebben plaatsgevonden tijdens het regime van de Khmer Rouge. U eindigt de middag op de Russische Markt, waar u rustig kunt rondkijken en leuke dingetjes op de kop kunt tikken.

Dag 6: Phnom Penh
Vandaag bezoekt u Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. U maakt een ritje in een ossenwagen door de rijstvelden en ziet hoe een lokale familie palmsuiker maakt. U beklimt vervolgens Oudong Mountain om van een schitterend uitzicht te genieten over de omringende vlaktes. U bezoekt ook het Vipassana Dhura Buddhist Meditation Center om meer over de Vipassana meditatie te leren.

Dag 7: Phnom Penh
Na het ontbijt eindigt deze tour met een transfer naar de luchthaven van Phnom Penh.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel