Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Cambodja > Avontuurlijk cambodja > Dag tot dag
Vorige pagina

€448,-

per persoon vanaf

Tour: Avontuurlijk Cambodja

(T-KH-1404)

7-daagse privé-rondreis Cambodja (excl. vlucht)

Angkor Wat tempel bij zonsondergang

Dag 1: Grens Cambodja - Siem Reap
Je wordt opgehaald bij de Cambodjaanse O’Smach grensovergang en wordt naar je hotel in Siem Reap gebracht.

Dag 2: Siem Reap
Na het ontbijt word je opgehaald voor een van de hoogtepunten van je vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ga je de belangrijkste tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zul je vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.

In de avond kun je optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 3: Siem Reap
Deze dag kun je zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Uiteraard kun je, na het ontbijt, nog een hele dag doorbrengen met het bezichtigen van andere unieke (jungle)tempels van het Angkor Complex. Je kunt ook eventueel nog een excursie bijboeken.

Wil je een rustigere dag en iets anders bezichtigen dan tempels, dan kun je een optionele halve dagtour naar het Tonle Sap meer bijboeken. Je wordt dan in de ochtend opgehaald en naar het meer gebracht. Hier stap je in een bootje en ga je een drijvend dorp bezoeken. Je ziet onder meer een drijvende school, drijvend boerderijtje en drijvende huizen, waardoor je een beeld krijgt hoe het dagelijkse leven op het water reilt en zeilt.

Je kunt bijvoorbeeld ook een optionele excursie in de omgeving van Siem Reap bijboeken. Je begint de dag met een bijzondere ontmoeting met een monnik. Je kunt met hem een gesprekje aangaan als je wilt, waarna je een zegeningsceremonie bijwoont van de lokale monniken. Nadat je gezegend bent, krijg je een koordje om je pols geknoopt die je zal beschermen tegen kwade geesten en ongeluk. Vervolgens ga je naar Kompong Kleang, een dorp dat bestaat uit vele houten huizen op palen in het water. Je leert meer over het lokale leven hier. Je geniet van een picknick lunch bij een familie in het dorp. In de middag ga je de jungle in. Een korte wandeling door het regenwoud brengt je naar de verborgen, overwoekerde tempel Beng Mealea. Het is er echt prachtig. Tenslotte word je weer naar je hotel gebracht.

Dag 4: Siem Reap - Phnom Penh
Na het ontbijt word je opgehaald en per auto of minibus (zonder gids) reis je naar Phnom Penh. Onderweg stop je bij een lokale markt, waar je onder andere bijzondere spinnen delicatessen zult zien. Na aankomst in Phnom Penh heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kun je een boottocht over de Mekong rivier bijboeken. Je maakt dan een boottocht van circa een uur om de zonsondergang vanaf de rivier te ervaren. Je ziet bovendien het lokale leven aan de rivier aan je voorbij trekken.

Dag 5: Phnom Penh
Het is tijd om de hoofdstad van Cambodja te ontdekken. De dag begint met een bezoek aan het Nationaal Museum, waar je aan de hand van artefacten meer kunt leren over het leven in de Angkor tijd en de tijd ervoor. Tevens bezoek je het beroemde Koninklijk Paleis, waar je ook de Silver Pagoda vindt, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Vervolgens ga je naar de Central Market, waar de inwoners hun boodschappen komen doen. Hier kun je enkele lokale specialiteiten proberen als je wilt.

Dat de stad niet alleen leuke en mooie dingen te bieden heeft, blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Deze voormalige school geeft een indruk van welke gruwelheden hier hebben plaatsgevonden tijdens het regime van de Khmer Rouge. Op deze manier leer je een heel belangrijk en nog redelijk recent stukje historie van het land kennen, die het land voor altijd veranderd en gevormd heeft. Je eindigt de middag op de Russische Markt, waar je rustig kunt rondkijken en leuke dingetjes op de kop kunt tikken.

Dag 6: Phnom Penh
Een dag om zelf de stad en de omgeving te gaan verkennen.

Wil je graag de omgeving beter leren kennen, dan raden we je de optionele fietstour naar Koh Dach aan. Je wordt dan in de ochtend bij je hotel opgehaald en fietst een tijdje langs de Tonle Sap rivier. Je fietst o.a. langs dorpjes van het Cham volk. Per ferry steek je de Mekong rivier over naar Koh Dach, dat als bijnaam ‘Silk Island’ heeft. Op dit eiland wordt van zijde namelijk de mooiste creaties geweven.
Mocht je overigens niet te lang willen fietsen, dan kun je ook per auto naar de ferry worden gebracht en stap je pas op het eiland op de fiets.

Op Koh Dach zie je typische Khmer dorpjes. Deze bestaan veelal uit huizen op palen, waar de weefruimtes zich onder de huizen bevinden. Je ontmoet een paar families die nog steeds de oude tradities handhaven van de weefkunst en het spinnen en verven van de zijde. Ook zie je weefgetouwen en spinwielen die nog compleet met de hand gemaakt zijn. Je zult zien hoe de zijde tot draden gesponnen worden en vervolgens hoe de draden tot prachtige werken geweven worden. Vervolgens stap je weer op de fiets en bezoek je een lokale tempel, waar je als je wilt een gesprek kunt aangaan met een monnik. Het is nog maar een klein stukje fietsen naar je lunchplek, waar je kunt genieten van een picknicklunch bestaande uit Khmer gerechten. In de middag fiets je weer terug naar de stad.

Dag 7: Vertrek Phnom Penh
Na het ontbijt eindigt deze tour met een transfer naar de luchthaven van Phnom Penh.Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel