Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Cambodja > Angkor wat en phnom penh deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€462,-

per persoon vanaf

Tour: Angkor Wat en Phnom Penh Deluxe

(T-KH-0410)

4-daagse tour

Dag 1: Aankomst Siem Reap
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap wordt u opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt. Ondanks dat deze provincie tot de armste van Cambodja behoort, herbergt het wel het grootste tempelcomplex ter wereld: het Angkor tempelcomplex. Angkor staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Zuidoost-Azië. Bij aankomst in Siem Reap wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Na lunchtijd brengt u een bezoek aan het bijzonder mooie Banteay Srey (de tempel voor vrouwen).
Deze tempel is bijzonder vanwege de best bewaarde ragfijne reliëfs van het Angkor complex. Vervolgens bezoekt u Banteay Samre, een hindoeïstische tempel uit dezelfde tijd als Angkor Wat, met mooie afbeeldingen van Vishnu. Aan het einde van de middag kunt u vanaf de op een heuvel gebouwde tempel Pre Rup genieten van een schitterend uitzicht en de zonsondergang.

Dag 2: Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat u de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat.

Dag 3: Siem Reap-Phnom Penh
Per privé-auto reist u vandaag naar Phnom Penh. Onderweg maakt u een stop en bezoekt u de imposante Sambor Prei Kuk. Dit tempelcomplex is bijzonder goed bewaard gebleven, diep verborgen in de jungle, ongeveer 20 km ten noorden van Kampong Thom. Sambor Prei Kuk was de hoofdstad van Chenla tijdens de 7e eeuw en bestaat uit drie groepen.
Onderweg zult u ook nog stoppen bij een lokale markt, waar u onder andere bijzondere spinnen delicatessen zult zien.Na aankomst in Phnom Penh heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u een boottocht over de Mekong rivier bijboeken. U maakt dan een boottocht van circa een uur om de zonsondergang vanaf de rivier te ervaren. U ziet bovendien het lokale leven aan de rivier aan u voorbij trekken.

Dag 4: Vertrek Phnom Penh
Na het ontbijt staat er een Phnom Penh stadsexcursie op het programma. Zo gaat u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de belangrijkste tempel van deze stad: Wat Phnom. Vervolgens bezoekt u het beroemde Koninklijk Paleis. Op het terrein van dit 'Royal Palace' bevindt zich ook de Silver Pagoda, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Uiteraard bezoekt u ook het nabijgelegen Nationaal Museum, waar u aan de hand van artefacten meer kunt leren over het leven in de Angkor tijd en de tijd ervoor.

Aan het eind van de middag brengt uw chauffeur u naar het internationale vliegveld van Phnom Penh voor uw doorvlucht. Tenzij u uw reis in Cambodja wilt verlengen, dan wordt u naar uw hotel gebracht.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel