Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Cambodja > Alle aandacht voor angkor > Dag tot dag
Vorige pagina

€565,-

per persoon vanaf

Tour: Alle aandacht voor Angkor

(T-KH-4635)

4-daagse tour Angkor en omgeving

Angkor Wat tempel bij zonsondergang

Dag 1: Aankomst Siem Reap en bekende Angkor tempels
Bij aankomst in de ochtend in Siem Reap staat er een auto met chauffeur voor u klaar om u naar uw hotel te brengen. Uw actieve programma begint vandaag meteen met een bezoek aan de bekendste tempels van het Angkor tempelcomplex. U bezoekt ze niet op de normale manier per auto maar per fiets.

Via de West Barray en de Victory Gate fietst u naar de voormalige hoofdstad Angkor Thom. Eenmaal door de poort heen bezoekt u de Bayon tempel, beroemd vanwege de vele gezichten die de torens van deze tempel versieren. Vervolgens fietst u naar het majestueuze Angkor Wat, de bekendste en meest intacte tempel van het tempelcomplex. Deze tempel reikt maar liefst 65 meter hoog en wordt bekroond met 5 torens in de vorm van lotussen. Hier zult u vele prachtige foto’s kunnen maken.

Dag 2: Onbekende Angkor tempels
Na het ontbijt stapt u weer op de fiets om de onbekendere Angkor tempels te gaan bezoeken. Allereerst staat Ta Prohm op het programma. Deze bijzondere tempel is nog in dezelfde staat zoals deze herontdekt is, overwoekerd door boomwortels midden in de jungle. Dan is een ander waar pareltje uit de Angkor tijd aan de beurt: Banteay Srey, ook wel bekend als de vrouwencitadel. Deze tempel is gebouwd uit rood zandsteen en prachtig bewerkt met gedetailleerde gravures. U fietst naar Chau Srei Vibol, een weinig bezochte maar betoverende tempel bovenop een heuvel. Geniet van de serene sfeer die hier nog hangt. U sluit de dag af met een schitterende zonsondergang over het landschap.

Dag 3: Roluos tempels en Beng Mealea
In de ochtend fietst u naar de tempels van de Roluos groep, een verzameling tempels uit de tijd van Hariharalaya, de eerste grote hoofdstad uit de Angkor periode. Verken enkele tempels en zie de verschillen in bouwstijl met de bekende Angkor tempels. Vervolgens fietst en vaart u naar de drijvende stad Kompong Kleang, waar huizen soms wel 10 meter boven het water omhoog rijzen. Hier krijgt u een indruk van het landelijke leven, waar de familieband nog ontzettend belangrijk is. Geniet hier van een picknicklunch.

Dan is het tijd om de verborgen jungletempel Beng Mealea te bezoeken. Een korte wandeling door dichtbegroeid regenwoud brengt u naar deze overwoekerde tempel, die eeuwenlang onontdekt is gebleven.

Dag 4: Trekking Kulen Mountain
Na het ontbijt wordt u per auto of minibus naar de Kulen Mountains gereden, circa 60 km van Siem Reap vandaan. Phnom Kulen was voor de Khmer de heiligste berg van het land en is nog steeds een populaire pelgrimsplaats tijdens weekenden en feestdagen. Een kleine tempel op de top van de berg herbergt een boeddha die is uitgesneden uit het rotsblok waar de tempel op gebouwd is. U wandelt vanaf de tempel over paadjes door de jungle en zult niet alleen dorpjes tegenkomen, maar ook bijzondere beelden en andere bijzondere overblijfselen uit het Khmer-rijk. Tenslotte kunt u even heerlijk bijkomen bij een waterval en een verfrissend dipje nemen. U wordt teruggebracht naar Siem Reap waar uw tour eindigt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel