Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€103,-

per persoon vanaf

Tour: Wonderen van Reykjanes

(T-US-7083)

Dagtour IJsland

Wil je het mooiste van Reykjanes schiereiland in één dag ervaren? Met deze tocht kom je langs borrelende warmwaterbronnen, lava velden en kliffen met eenzame vuurtorens en prachtige gekleurde vogels.

Maar ook het meest historische gebied van IJsland; Nationale Park Thingvellir. In de geschiedenis werden hier belangrijke beslissingen genomen door de lokale bevolking over strafzaken, geloofskwesties en eigendommen.

Zeer bijzonder detail is dat dit gebied de scheidingslijn tussen het Noord-Amerikaanse (ten noordwesten van de kloof) en het Europese continent vormt via de tektonische platen! Je kunt een kijkje nemen bij het Vikingschip IJslander en het Vikingmuseum.

Ten slotte naar het warme water van de Blue Lagoon. Dit geothermisch bad in de buurt van Grindavík, zuidwest IJsland. Het is eigenlijk een kunstmatig meer in een oud lava veld. Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius en bevat ongeveer 2,5% zout. Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die de lichtblauwe kleur vormen. De Blue Lagoon is een van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland. (entree is exclusief)

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel