Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Amerika > Ongerepte schoonheid van florida > Dag tot dag
Vorige pagina

Tour: Ongerepte schoonheid van Florida

(T-US-7068)

3-daagse tour Crystal River

Dag 1: Aankomst Crystal River
Welkom in Florida’s “Nature Coast” aan de Golf van Mexico. Als natuurliefhebber kunt u uw hart ophalen in dit ongerepte kustgedeelte van Florida, waar u het échte Florida nog kunt ervaren.

Tijdens deze tour verblijft u in de Plantation on Crystal River, een prachtig eco-vriendelijk resort omgeven door de natuurlijke bronnen van King’s Bay. Deze baai in Crystal River is zeer geliefd bij de West-Indische lamantijn, beter bekend als de zeekoe. In de winter komt een grote groep naar de warme wateren om hier te overwinteren. De ‘Gentile Giants’, zoals deze vriendelijke kollossen ook wel worden genoemd, worden aangetrokken door het relatief warme water, dat gedurende het hele jaar rond de 22 graden blijft. Het resort beschikt over ruime faciliteiten zoals een zwembad, golfbaan, spa en beautysalon en sportfaciliteiten.

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u alvast de schitterende omgeving gaan verkennen door een wandeling te maken. U kunt ook een duik nemen in het zwembad van het hotel of een ontspannende massage ondergaan in de spa.

Dag 2: Crystal River
U begint de ochtend met een Amerikaans ontbijt in het hotel, waarna u zich klaar maakt voor een schilderachtige boottocht over de Crystal River.

Naast zeekoeien leven er in de wateren van de Crystal River vele andere wilde dieren. Houdt uw fototoestel in de aanslag want u maakt kans om onder andere rivierotters en zeearenden te zien. Ook de vogelpopulatie in het park is bijzonder. Wilt u na de circa 1-uur durende boottocht de Crystal River nog verder verkennen, dan kunt u er voor kiezen om een kano te huren.

In de middag is het een aanrader om het nabijgelegen Homosassa Springs State Park te bezoeken. Hier vindt u één van de mooiste natuurlijke bronnen van Florida. Het park dient als opvangcentrum voor gewonde dieren, die hier worden verzorgd totdat ze weer sterk genoeg zijn om te worden uitgezet. U maakt ook kans om onder andere zeekoeien, zwarte beren, alligators, rivierotters en honderden vogels te spotten.

Dag 3: Vertrek Crystal River
Indien gewenst kunt u vanochtend vroeg met zeekoeien gaan snorkelen in de ondiepe wateren van de Crystal River, tijdens de optionele Snorkelen met Zeekoeien Tour. Met hun dikke, olifanten huid en een gemiddeld gewicht van 500 kilo ziet de zeekoe er vrij lomp uit. Toch zijn deze kolossale beesten zeer vriendelijk en komen ze graag even bij u in de buurt zwemmen. Een onvergetelijke ervaring! Deze seizoensgebonden activiteit wordt aangeboden van november t/m maart.

U vertrekt weer op eigen gelegenheid naar uw volgende bestemming.


Zeekoeien Florida

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel