Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Amerika > Noordoost amerika by rail > Dag tot dag
Vorige pagina

€1152,-

per persoon vanaf

Tour: Noordoost Amerika by Rail

(T-US-7103)

8-daagse landarrangement Amerika

Dag 1: Boston
Uw reis begint in Boston. Boston is één van de oudste en rijkste steden van Amerika en staat bekend om zijn Europese sfeer. Boston ligt aan de Atlantische Oceaan vlakbij de Golf van Maine. Bij aankomst kunt u op eigen gelegenheid naar uw overnachtingshotel. U heeft 2 overnachtingen in Boston.

Dag 2: Boston
U heeft de hele dag om te genieten van deze levendige studentenstad. Statige en indrukwekkende gebouwen markeren de rijke historie uit een koloniaal verleden. Maak vooral een wandeling langs de havens ook wel de The Boston Harbour Walk genoemd en Quincy Market in het historische deel van de stad en bezoek de statige wijk Beacon Hill. In Faneuil Hall Marketplace treft u vele boetiekjes, leuke eetcafés en volop straatmuzikanten. U maakt een bezoek aan Boston compleet met een bezoekje aan Prudential Tower, waar u getrakteerd wordt op een fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 3: Boston - New York
Op eigen gelegenheid vertrekt u naar Back Bay Amtrak Station in Boston, waar u de trein neemt naar New York. Een treinreis geeft altijd een bijzondere dimensie aan reizen. Na aankomst op het Penn Station in New York gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Geniet van deze hippe en geweldige metropool. De stad kent ontelbaar veel bezienswaardigheden, geweldige winkelmogelijkheden en enorm veel entertainment. The 'Big Apple' heeft voor iedereen wat te bieden. U heeft 2 overnachtingen in New York.

Dag 4: New York
Vroeg uit de veren want New York wacht! U ontvangt bij boeking de New York City Hop on Hop off Tour voor 1 dag, zodat u de stad op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Naast de bekende bezienswaardigheden zoals Vrijheidsbeeld en Empire State building en Times Square, kunt u de bijzondere manier sfeervolle wijken van New York ontdekken.

Soho met zijn gietijzeren gevels en kasseien-straten is zo mooi dat het moeilijk voor te stellen is dat men enkele decennia geleden de voormalige fabriekspanden het liefste zo snel mogelijk wilde afbreken. Het plan ging niet door en daarna groeide SoHo tot het bruisende hart van de New Yorkse kunst. Tot op de dag van vandaag wonen er gevierde kunstenaars. Maar SoHo is vooral de 'place to be' om te winkelen. Alle beroemde merken en unieke boetieks en de Japanse H&M Uniqlo treft u in SoHo. Dus een heus walhalla voor shopliefhebbers! Of maak een Gospel tour in Harlem en ervaar de betekenis van pure soul. Op Broadway kunt u één van de vele musicals bezoeken. U kent het gezegde, New York slaapt nooit, dus u kunt tot in de vroege uurtjes de stad ervaren.

Dag 5: New York - Philidelphia
Op eigen gelegenheid vertrekt u naar Penn Station, waar u al een treinkaartje heeft voor uw rit naar Philadelphia, waar u al in 1,5 uur bent. Het historische Philadelphia wordt gezien als de geboortestad van Amerika, daar hier de onafhankelijkheid van Engeland werd getekend. De Liberty Bell werd in 1776 geluid om de bewoners van Philadelphia bij elkaar te roepen voor de onafhankelijkheidsverklaring. Sindsdien staat de reusachtige klok "Liberty Bell" voor de vrijheid van elke Amerikaan, en kreeg het de bijnaam "The City of Brotherly Love".

U ontvangt de route van een historische wandeling, zodat u op eigen gelegenheid langs de Independence Hall, Liberty Bell en Betsy Ross House kunt gaan, waar de eerste Amerikaanse vlag werd genaaid en de oudst bewoonde straat van Amerika Elfreths' Alley, is het ook er leuk om de Old City, ten noorden van Society Hill te bekijken. Hier treft u 19e eeuwse pakhuizen, die zijn omgetoverd in restaurants, pubs en kunstzinnige galerieën. De echt culinaire liefhebbers zullen zich helemaal thuis voelen in Chestnut en Walnut Street en het hippe South Street.

Dag 6: Philadelphia - Washington
Vandaag vertrekt u op eigen gelegenheid naar 30Th Street station om met de Amtrak naar Washington DC te reizen. In circa 2 uur bent u al in Washington D.C. de hoofdstad van de Verenigde Staten. De stad is vernoemd naar de eerste president van de VS, George Washington, en ligt aan de rivier Potomac. Washington heeft vele bezienswaardigheden en musea en is een grote trekpleister van de Verenigde Staten.

De stad is overgoten met een politiek tintje en heeft ook een statige uitstraling met vele indrukwekkende gebouwen. Maar Washington is ook verassend sfeervol met oude wijken zoals Georgetown met huizen uit de 17e eeuw, waar je goede restaurant, trendy winkels en gezellige cafés kunt vinden. Dupont Circle ligt vlakbij het Witte Huis en is een plein met boekenwinkels, restaurants en galeries.

Het hoogste gebouw is The Capitol waar de regering van Amerika zetelt. Geen enkel gebouw mag boven de punt van het Capitool uitkomen. Een andere "must see" is The Mall een 1,5 km lange boulevard tussen het Capitool en Washington Monument. Men noemt dit vaak het culturele hart van Washington DC, omdat er vele musea zijn gehuisvest zoals o.a. United States Holocaust Museum, het National Air and Space Museum. Tijdens deze reis heeft u bovendien entreekaartjes voor Newseum. Dit museum verteld het verhaal achter verhalen in het nieuws.

Dag 7: Washington
U ontvangt vandaag een dag pas voor de Old Town Trolley Hop on hop off tour waarbij u overal kunt uitstappen bij bijvoorbeeld het Witte Huis, FBI hoofdkantoor, Chinatown, Capitool, Surpreme Court en Lincoln Memorial, waarvandaan Martin Luther King Jr. zijn beroemde toespraak hield. Wilt u het uitgaansleven van Washington ontdekken, breng dan een bezoek aan Adams Morgan een hippe wijk met restaurants met wereldkeukens zoals Thais en Creools, trendy discotheken en bars. U zult ontdekken dat Washington een stad is met vele gezichten.

Dag 8: Washington
Vandaag is de transfer geregeld naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland of volgende bestemming en eindigt uw tour.


Het Capitool in Washington D.C.
Het Vrijheidsbeeld met op de achtergrond Manhatten
Gele taxi in New York City

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel