Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€61,-

per persoon vanaf

Tour: De magie van Antelope Canyon

(T-US-7105)

Halve dagtour Page

Leuke pluspunten om te weten

  • Tour door de unieke Antelope Canyon
  • Vervoer per 4WD door rivierbedding

Antelope Canyon


De prachtige Antelope Canyon is een bijzondere speling van de natuur en is vanuit het plaatsje Page bij Lake Powell te bezoeken.

Upper Antelope Canyon werd in het jaar 1931 ontdekt door een Navajo meisje. De Navajo’s hebben de vondst van de canyon jarenlang geheim gehouden. Upper Antelope Canyon is alleen te bereiken per 4WD dwars door een droge rivierbedding. Van buiten is het slechts een nauwe ingang in het rood zandstenen plateau.

Maar bij binnenkomst betreed je een magische wereld met rode oranje kleuren van glooiende zandstenen wanden. De unieke kleuren ontstaan door het gefilterde zonlicht. Rondom het middaguur is de licht inval op zijn mooist. Upper Antelope Canyon is circa 140 meter lang.

De zanderige bodem is grotendeels vlak, daardoor is een bezoek aan de kloof ook goed te bezoeken met kleine kinderen. De tours worden uitgevoerd door Navajo indianen.

Daar er maar een beperkt aantal bezoekers per dag de canyon mogen bezoeken is het raadzaam deze tour, vooral in het hoog seizoen vooraf te reserveren.

Mocht je liever in alle rust kunnen fotograferen? Dan kun je ook kiezen voor de Antelope Canyon Foto Tour, deze is wel prijziger dan de standaard tour.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel