Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€859,-

per persoon vanaf

Tour: Best Deal Californische Riviera en Rode Canyons

(T-US-7091)

17-daagse autorondreis Amerika (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst San Francisco
Na aankomst op de luchthaven van San Francisco in Californië is het tijd om uw huurauto op te halen. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. U hoeft alleen maar de bordjes 'Car rental' te volgen. Vervolgens rijdt u naar uw overnachtingshotel. De prachtige stad San Francisco is op 7 heuvels gebouwd en is een van de populairste toeristische steden ter wereld. U heeft 2 overnachtingen in San Francisco.

Dag 2: San Francisco
Een volle dag in deze prachtige stad. Enkele hoogtepunten zijn de Golden Gate Bridge, waar u ook een geweldige fietstocht overheen kunt maken naar Sauselito en met de ferry terug. Of maak met de beroemde houten Cable Cars, vanaf het levendige Fishermans 's Wharf een ritje naar Union Square. Waarbij u langzaam tegen de heuvels op klimt. In Chinatown kunt u heerlijk eten en genieten van een weldadige Chinese voetenmassage in een omgeving van pagodes en rode lampionnen.

U kunt ook een bezoek brengen aan het oude gevangenis-eiland Alcatraz. Een excursie hier naar toe staat garant voor een bijzondere ervaring (het is aan te raden deze excursie van te voren te reserveren om teleurstelling te voorkomen). Ook kunt u met de auto dé bochten van Lombard Street maken, met de mooie bloemenperken en weidse uitzichten. Dus volop bezienswaardigheden in één van de mooiste steden van Amerika.

U kunt uw reis eventueel verlengen met de Napa wijntour. U verblijft 2 nachten in Napa Valley, te midden van wijngaarden.

Dag 3: San Francisco - Monterey - San Simeon (ca. 336 km)
Uw road tour door het Westen van Amerika gaat nu echt beginnen. U neemt de bekende '17 miles drive' naar Monterey. Deze panoramische route brengt u onder andere langs Pebble Beach met zijn enorme landhuizen. Monterey staat bekend om zijn oude Fisherman’s Wharf met grote hoeveelheden zeeleeuwen die liggen te zonnen op de pier. Probeer hier ook een chowder; een uitgehold broodje met krab. Echte aanrader! Monterey is ook de plek bij uitstek om een walvisboottocht te maken met grote kans om deze zee giganten te spotten.

U reist vervolgens verder langs de Pacific Coast naar San Simeon. Beroemd om het Hearst's Castle van William Randolph. Deze media tycoon liet in de vorige eeuw een prachtig landgoed bouwen met 165 kamers en 127 hectare aan tuinen, terrassen, zwembaden en wandelpaden. U overnacht in San Simeon.

Dag 4: San Simeon - Yosemite National Park - Fresno (ca. 534 km)
Vandaag staat er een lange dag op het programma. U vervolgt deze fly drive Amerika naar de indrukwekkende natuur van Yosemite National Park. Yosemite maakt deel uit van de bergketen Sierra Nevada. Via de Yosemite vallei met prachtige granieten rotswanden en monolieten komt u in het door gletsjers gekenmerkte landschap. Eén kleuren palet van bloemen, watervallen, ravijnen, meren en klaterende beekjes.

Er leven circa 250 vogelsoort en 80 zoogdieren, zoals herten en beren in het nationale park. In het Valley Visitor Center kunt u alle informatie krijgen over de geschiedenis van dit nationale park en over mooie wandelroutes. Breng zeker een bezoek aan Mirror Lake en de oostelijke vallei met de imposante Wawona tunnel met adembenemend uitzicht. Verder vormen de Monoliet El Captain, de Half Dome en Glacier Point de hoogtepunten van Yosemite. Overnachting in Fresno.

U kunt er ook voor kiezen om morgen Yosemite NP te bezoeken en dwars door het park te rijden naar Sequoia Kings en Canyon National Park en Bakersfield. U moet dan wel vroeg op staan.

Dag 5: Fresno - Sequoia Kings en Canyon National Park - Bakersfield (ca. 349 km)
Deze 2 Nationale Parken staan bekend om de idyllische natuur en diversiteit. De reusachtige hoge bergen, ruwe rotswanden en de grootste bomen ter wereld, waar u zelfs met de auto doorheen kunt rijden, maken deze plek uniek. Vanaf Moro Rock heeft u een fantastisch uitzicht. Voor de sportieve reiziger leent deze plek zich ook uitermate goed voor trekkings, waarbij u de zwarte beer kunt spotten. Dan reist u verder naar het outdoor mekka Bakersfield, waar u 1 overnachting heeft.

Dag 6: Bakersfield - Las Vegas (ca. 458 km )
U verlaat de weelderige groene natuur in Californië en vervolgt de reis richting Nevada. U kunt onderweg een unieke stop maken bij Mojave Preserve. Een gebied met zandduinen, canyons en een Joshua Tree Forest, wederom een bijzonder landschap! Dan is het tijd om door te rijden naar de stad die nooit slaapt; Las Vegas. Glamour, shows, casino's, shopping Malls en indrukwekkende hotels vormen het decor van de grootste gokstad ter wereld. U heeft 2 overnachtingen in Las Vegas.

Dag 7: Las Vegas
Ontdek de bijzondere sfeer van 'Vegas". Wandel langs The Strip en bekijk de hotels Caesars Palace, Paris en neem de gondel in The Venetiaan. Wellicht wilt u zelf een gokje wagen in een van de vele gokgelegenheden. 's Avonds is The Strip volledig verlicht met Neon lichten en komt deze woestijnstad volledig tot zijn recht. Mis 's avonds ook niet de fontein show bij het Berlagio Hotel. Als u een spectaculaire diner show wilt bijwonen met een beroemde artiest, is het raadzaam dit van te voren te reserveren. In de nabije omgeving kunt u nog 2 bijzondere uitstapjes maken zoals de indrukwekkende Hoover Dam en het spookstadje Calico. In dit oude cowboy stadje is de grootste zilver vondst van Nevada gedaan.

Dag 8: Las Vegas - Zion- Bryce National Park (ca. 413 km)
U reist verder naar Zion National Park. Deze omgeving is ontstaan door eeuwenlange erosie die indrukwekkende rotsformaties hebben gevormd. De smalle delen zijn kleurrijk en ontstaan door erosie, wind en water. Er gaat een gratis shuttle-service door het park en deze stopt bij de Visitor Center. Aansluitend rijdt u door naar de staat Utah en naar het indrukwekkende landschap van Bryce Canyon.

Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties gevormd en volgt er een langzame erosie, de zogenaamde "hoodoos". De afgesleten toppen zorgen voor indrukwekkende formaties, die in het zonlicht sprookjesachtige effecten geeft. De zon zorgt voor kleur schakeringen in de rotsen die variëren van roze, rood en oranje.

Rij ook naar Rainbow Point, op een heldere dag kunt u zelfs tot 150 km ver kijken. U overnacht nabij dit prachtige park of in dorpje Panguitch, op een half uur rijden van Bryce.

Dag 9: Bryce National Park - Lake Powell - Kayenta (ca. 409 km)
Duizenden jaren geleden stroomde de Colorado rivier door Glen Canyon en schuurde langs het zandsteen. Rondom het meer ligt het park Glen Canyon National Recreation Area waar zich vele canyons en rotsschilderingen bevinden, zoals het fascinerende Antelope Canyon.

In 1963 werd de Glen Canyon dam gebouwd, waardoor het Lake Powell meer ontstond met diep blauw water omgeven door roodkleurige rotswanden. U kunt ook een boottocht maken over Lake Powell. Ook kunt u Rainbow Bridge bezoeken, de grootste natuurlijke brug ter wereld. Dan is het nog circa 1,5 uur rijden naar Kayenta, het dorpje bij Monument Valley, waar u 1 nacht verblijft. Neem een kijkje in het museum, waar uitleg wordt gegeven over de niet te kraken Navajo code die werd gebruikt tijdens de II Wereldoorlog.

Dag 10: Kayenta - Monument Valley - Grand Canyon (ca. 400 km)
Vroeg uit de veren voor een nieuw hoogtepunt. Monument Valley is een schilderachtig gebied met diep rode kleuren en maakt deel uit van het Colorado Plateau. De vallei ligt in het Navajo Reservaat en waar u ook goed kennis kunt maken met de boeiende Navajo cultuur. De enorme rode rotsen vormen een enorm contrast met de achtergrond. Tree Sisters en The Thumb zijn het beroemdst.

U kunt hier met eigen vervoer door heen rijden, 17 miles op een onverharde slechte weg. Of u kunt een spectaculaire Navajo Monument Valley jeep tour maken, die wordt uitgevoerd door de Navajo Indianen en waarbij u op schitterende afgelegen gebieden komt en een goede indruk krijgt van een eeuwenoude levenswijze in deze regio.

Monument Valley heeft voor vele achtergrond decors geschitterd van Western films. Vervolgens naar het eindpunt van de dag, de Grand Canyon. Bij aankomst is het leuk om eerst een drankje te gaan drinken bij Bright Angel Lodge en te genieten van een magnifiek uitzicht. U heeft hier 2 overnachtingen.

Dag 11: Grand Canyon
Eén van de bekendste nationale parken in Amerika is de Grand Canyon in Arizona. Het wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen der natuur. Een bezoek aan de Grand Canyon zal dan ook altijd een onvergetelijke indruk achter laten.

Miljoenen jaren geleden werd hier een deel van de aardkorst omhoog gedrukt, daardoor ontstond het Colorado Plateau, waar de Grand Canyon onderdeel van uit maakt. U kunt de Grand Canyon bekijken vanaf de verschillende uitkijkpunten van zowel de South Rim als de North Rim. Mocht u echt willen afzakken naar de bodem, dan heeft u zeker 2 dagen nodig.

Dag 12: Grand Canyon - Needles (ca. 390 km)
Vandaag staat er een bijzondere route op het programma, u gaat namelijk een stukje over de historische Route 66 rijden!
Vanuit het prachtige natuurschoon van de Grand Canyon vervolgt u de reis weer richting Californië. Even na Ash Fork slaat u af en rijdt u verder over de beroemde Route 66. Onderweg passeert u kitcherige diners en motels met neonverlichting en typische Route 66 dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Seligman is één van die dorpen waar u het gevoel heeft rechtstreeks een western-filmset te zijn binnengereden. Hier kunt u even de benen strekken en shoppen in één van de souvenirwinkels vol met nostaligische jaren ´60 spullen. Ook Oatman is een leuk dorpje met vele authentieke huizen en saloons. Ezels lopen hier los over straat! U eindbestemming van vandaag is Needles, een woestijndorpje net over de grens met Californië. U heeft hier één overnachting.

Dag 13: Needles - Palms Springs (ca. 302 km)
U zet koers richting kust en arriveert in de oase van luxe en golfbanen van Palm Springs. Het mondaine Palm Springs wordt gekenmerkt door straten met palmbomen, windmolens en luxe winkelstraten midden in de woestijn. Veel sterren uit Hollywood hebben hier hun 2e huis. Even buiten Palm Springs ligt de langste kabelbaan ter wereld, die u binnen 15 minuten van woestijnbodem naar de pijnboombossen van Mount San Jacinto State park kan brengen. 's Avonds is het leuk om naar Palm Canyon te gaan met zijn vele restaurantjes en winkels. Overnachting in Palm Springs.

Dag 14: Palms Springs - Joshua Tree National Park - Palm Springs (ca. 130 km)
Vandaag kunt u het Joshua Tree National Park bezoeken. Als u vanuit Palms Springs een paar kilometers in noordoostelijke richting rijdt, verandert het woestijnlandschap in een heuvelachtig gebied met vreemde rotsformaties van massief gesteente en grote stekelige boomachtige planten. Dit zijn de Joshua Trees, waar het park zijn naam aan dankt.

Joshua Tree NP wordt gekenmerkt door twee verschillende woestijnlandschappen. De lage Colorado Desert met cactussen en het hoger gelegen Mojave Desert waar de Joshua trees groeien. In het park kunt u diverse trails bewandelen, waarvan Hidden Valley de bekendste is. Of u kunt een jeeptour maken. Zorg in ieder geval voor voldoende water, want de temperaturen kunnen behoorlijk oplopen. Overnachting in Palms Springs.

Dag 15: Palms Springs - San Diego (ca. 224 km)
De reis brengt u weer terug naar de kust. Geklemd tussen de Pacific en de woestijn ligt de aangename subtropische stad San Diego. De stad is vooral beroemd om het themapark Sea World. Waar o.a. de orka Shamu zijn kunsten vertoond en waar u de meest spectaculaire shows met dolfijnen en zeeotters kunt bijwonen. Maar ook het hart van de stad Horton Plaza is leuk om te vertoeven. Het heeft een mengeling van art deco, nautische details en Italiaanse Renaissance. In het voorjaar bloeien er overal lila jacuranda's. Voor een mooie zonsondergang en dineren kunt u het beste naar het op palen gebouwde Seaport Village aan de kust. U heeft 2 overnachtingen in San Diego.

Dag 16: San Diego
U heeft nog een hele dag om San Diego te ontdekken. U kunt gaan fietsen langs de mooie stranden en gezellige boulevards of bezoek één van de levendige wijken zoals Old Town met z'n Mexicaanse sferen, Little Italy of Hillcrest. De populairste surfstranden zijn Pacific Beach en Mission Beach.

Dag 17: San Diego - Los Angeles (ca. 197 km)
Het is tijd om te vertrekken voor het laatste traject van uw roadtrip door Amerika. U verlaat San Diego en vervolgt uw weg richting Los Angeles. Deze wereldstad heeft een hoop te bieden. De modieuze boetiekjes van Rodeo Drive, de wereldberoemde Walk of Fame met zijn sterren. De glamour van Beverly Hills, de stranden van Santa Monica en uiteraard de wereldberoemde filmindustrie van Hollywood. In Los Angeles eindigt deze tour. U kunt eventueel nog enkele dagen verlengen.


Monument Valley USA
Yosemite National Park

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel