Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€1573,-

per persoon vanaf

Tour: Amerika-Canada, Grand tour of the West

(T-US-8020)

21-daagse autorondreis Amerika-Canada (excl. vlucht)

Leuke pluspunten om te weten

  • Grand Teton en Yellowstone
  • Voel je een cowboy in het Wilde Westen van Amerika
  • Banff en Jasper: de Canadian Rocky Mountains
  • Verblijf in Wells Gray en sfeervol skioord Whistler
  • Wildlife spotten, waaronder beren, walvissen en orka’s
  • Veblijf in wereldsteden Vancouver en Seattle

Fly drive rondreis West-Canada en Amerika


Deze fly drive rondreis door het westen van Canada en Amerika, geeft je veel vrijheid om met je eigen huurauto de uitgestrekte natuur van dit prachtige land te gaan verkennen.

Natuur van de Amerikaanse en Canadese Rockies


De reis start in Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah. Hiervandaan rij je naar Wyoming waar je de Amerikaanse parken Grand Teton en het wonderschone Yellowstone bezoekt.

Via het Amerikaanse Glacier Park, rij je vervolgende de Canadese Rocky Mountains in, waar je start in het oudste natuurpark van Canada, Banff. Dit is een prima uitgangspunt om met je huurauto de prachtige natuur in Banff en omringende parken te gaan ontdekken. Je vindt er een afwisselend landschap van scherpe berg pieken, uitgestrekte gletsjers en bossen, prairie achtige vlaktes en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Let onderweg goed op, want je weet maar nooit wat je onderweg spot. Een beer, wapiti of berggeit langs de kant van de weg, is niet uitzonderlijk in Canada.

Via de bekende Icefield Parkway, rij je naar Jasper dwars door de bergen en langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer. Behalve prachtige natuur, vergeet in Jasper niet ’s avonds omhoog te kijken. Jasper heeft namelijk de 2e donkerste hemel van de wereld, zodat het de perfecte plaats is om op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht te zien.

Je verlaat de Rocky Mountains en rijdt naar het Wells Gray Provincial Park, ook wel het park van de watervallen genoemd. Daarna gaat de route verder naar het westen naar het beroemde skioord Whistler. Je zult merken dat de natuur hier heel anders, maar net zo mooi is.

Vancouver Island


Na Whistler verlaat je het vasteland van Canada en maak je uitgebreid kennis met de schoonheid en ruigheid van Vancouver Island. Ongeveer net zo groot als de hele Benelux is Vancouver Island een walhalla voor natuurliefhebbers. Je kunt er eindeloos wandelen en als je geluk heeft onderweg beren, herten, poema’s en wolven spotten. Daarnaast is de zee rondom Vancouver Island ook zeer rijk aan leven. Je kunt er vrijwel de hele zomer diverse walvissen spotten, waaronder bultruggen, de grijze walvis en natuurlijk de bekendste, orka’s.

Je fly drive vakantie eindigt in twee fantastische steden. Eerst het gemoedelijke Vancouver in Canada en daarna de sfeervolle wereldstad Seattle in Amerika.


Black Sand Basin in Yellowstone National Park
Uitzicht over Moraine Lake, Canada
Een beer is zalm aan het vangen in de rivier
Orka's voor de kust van San Juan Island


Wat kun je verwachten?
- Gegarandeerd vertrek
- Veel vrijheid
- Verblijf in middenklasse hotels

Let op: de huurauto is nog niet bij de prijs inbegrepen, zodat je zelf je huurauto kunt kiezen

Dagelijks vertrek mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel