Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Zuid afrika > Verborgen plekjes van limpopo > Dag tot dag
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 2018,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2036,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Verborgen Plekjes van Limpopo

(R-7515)

14-daagse autorondreis Zuid-Afrika

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Vertrek vanuit Nederland naar Johannesburg, waar je dezelfde avond aankomt. Je wordt in de aankomsthal opgewacht door de vertegenwoordiger van je accommodatie. Hij brengt je naar het hotel dat vlak bij de luchthaven ligt.

Dag 2: Johannesburg – Entabeni Safari Conservancy, Waterberg ca.360 km
In de ochtend word je teruggebracht naar de luchthaven waar je opgewacht wordt door een vertegenwoordiger van het lokale kantoor een zogenaamde Meet & Greet. Hij/zij zal met je het programma door lopen en je vragen beantwoorden, vervolgens haal je jouw huurauto op bij de verhuurder. Daarna ben je helemaal klaar voor je avontuur door Zuid-Afrika!

Hierna rij je naar de Waterberg, ten noorden van Johannesburg. Hier ligt in een malaria-vrije zone het Entabeni Safari Conservancy, een Big Five reservaat, waar je de komende nachten in Afrikaanse sferen overnacht in een Tented Camp. Een kamp met grote safaritenten met echte bedden en privé douche en toilet. In de avond kun je een drankje drinken bij de boma onder een fonkelende sterrenhemel. Vandaag is ook het diner en een game drive inclusief.

Dag 3: Waterberg, Entabeni Safari Conservancy
Het park is een prachtige combinatie van bergen, groene heuvels en diepe beboste valleien. Door zijn ligging tussen het droge westen en veel nattere noordoosten van Zuid-Afrika is er veel wild, met vrijwel alle bekende Afrikaanse dieren, zoals de Big Five: leeuw, buffel, olifant, luipaard en neushoorn.

Entabeni ligt in het hart van de Waterberg, en heeft een toepasselijke naam in de lokale taal; de plaats van de berg. Je treft er meer dan 22 000 hectare bushveld, ravijnen, savanne, zand, wetlands en beboste heuvels. Vandaag staan er 2 game drives op het programma en zijn ook alle maaltijden inbegrepen.

Dag 4 en 5: Entabeni Safari Conservancy - Soutpansbergen ca. 379 km
Een mooie rit door het noorden van dit prachtige land brengt je naar Louis Trichardt, gelegen aan de voet van de Soutpansbergen. Dit is het gebied van de Venda, een van de meest oorspronkelijke volkeren van Zuid-Afrika. Magie, bijgeloof en kunst zijn onderdeel van het dagelijkse leven. Maak kennis met hun boeiende legendes en cultuur vol mystiek. De lodge met aparte gastenverblijven is in Venda stijl gebouwd en ligt in een fraaie, rustige vallei van de Soutpansbergen. Naast een warm welkom kun je hier ook genieten van uitstekende lokale keuken.

De volgende dag kun je deelnemen aan tal van activiteiten om kennis te maken met de gebruiken en de kunst van de Venda. Zo kun je optioneel een Arts & Craft wandeling maken en deze combineren met een picknick in de schitterende omgeving. Of je kunt met de auto op stap en onder meer een Sangoma, traditionele genezer, bezoeken. Je kunt bij de receptie deze en nog tal van andere activiteiten boeken (minimaal 2 deelnemers voor de excursies).

Dag 6: Soutpansbergen - Mapungubwe National Park (ca. 166 km)
Dan is het tijd voor Mapungubwe National Park gelegen op de grens met Botswana en Zimbabwe. Je zult verast worden door de schitterende zandstenen rotsachtige natuur. Je kunt hier ook het 3 landen punt bezoeken met uitzicht op waar de Shashe en Limpopo rivieren samenkomen. Vooral een aanrader bij zonsondergang. Je kunt ook een mooie Tree top walk (canopy) maken, waarbij je vaak olifanten en andere wilde dieren kunt zien, zoals giraffen, zebra’s en buffels.

Mapungubwe betekent; Plaats van de steen der wijsheid. Dit gebied heeft dan ook grote historische en spirituele waarde. In 1932 ontdekten archeologen een onbekend graf waarin veel goud lag. Het lag op de top de Mapungubwe Hill. Dit was het leefgebied was een Afrikaans koninkrijk met een uitzonderlijke beschaving, die al handel dreven met landen zoals India, Egypte, en het toenmalige Perzië. De opvallendste vondst is een gouden neushoorn. Daar er ook 150 schitterende San Rock Paintings te vinden zijn en oude ruïnes staat Mapungubwe op de UNESCO World Heritage Site.

Je overnacht in een prachtig gelegen rondavel midden in het kamp. Er is een barbecue aanwezig en een kleine keuken. Daar het restaurant 20 km verder ligt bij de ingang en het park ’s avonds niet verlicht is, is het handig om voor zowel het ontbijt als diner zelf eten mee te nemen.

Dag 7: Mapungubwe National Park
Een hele dag om rustig te genieten van alles wat Mapungubwe National Park te bieden heeft. Het gebied maakt deel uit van het Limpopo-Shahe Transfrontier park. Bij de Maloutswa Zoutpan kun je regelmatig olifanten, leeuwen, neushoorns, hyena’s, wilde honden, cheeta’s en vele roofvogels spotten.

Dag 8: Mapungubwe National Park - Pafuri / Kruger Park (ca. 248 km)
Vandaag zet je koers naar het wereldberoemde Kruger National Park. Dit enorme grote park heeft de oppervlakte van de helft van Nederland. In het Kruger tref je vele drinkplaatsen en uitkijkplaatsen en verbonden door een uitstekend wegennet, waar je uiteraard niet hard mag rijden, want je treft er regelmatig luipaarden op de weg die aan het zonnen zijn, of een kudde olifanten die de weg over steken. Dus het heeft een ongerepte natuur vol wilde dieren en prachtige vegetatie zoals de gigantische baobab en mopane bomen. De mooiste vegetatie is de lente en zomer (oktober tot maart) maakt het speuren naar dieren wel wat lastiger door de dichte bebossing. Beste tijd om wilde dieren te spotten is in de kale, droge winter (juli tot september).
Je overnacht net iets buiten de Pafuri Gate, de meest noordelijke ingang van het Kruger national Park.

Je kunt er ook voor kiezen voor een magische upgrade en te verblijven in het bijzondere Return Africa Pafuri Gate Camp, waar je overnacht in luxe safari tent aan de rivier. 2 game drives per dag en alle maaltijden en drankjes zijn inclusief. Je kunt hier ook de schitterende Lanner Gorge en Fever Forest bezoeken en vanaf je privé veranda olifanten zien badderen in de rivier.
Return Africa Pafuri Camp

Dag 9: Pafuri Gate - Kruger Park (ca. 70 km)
Je rijdt dwars door het veel rustige deel van Kruger en waardoor je veel meer kans maakt om wild te spotten. Je overnacht in een rest camp midden in Kruger.

Dag 10: Kruger Park (ca. 109 km)
Je hebt nog een dag waarbij je op geheel eigen tempo door de Afrikaanse bush kunt rijden op zoek naar de big 5 en alle andere schitterende dieren in hun natuurlijke habitat. In de avond kun je weer genieten van een boma, terwijl je Leeuwen hoort brullen en hyena’s hoort “lachen”. Je overnacht wederom in een meer zuidelijk gelegen rest camp midden in Kruger.

Dag 11: Kruger Park – Panorama Route - White Rivier (ca. 313 km)
Na het ontbijt laat je het Kruger Park weer achter je om koers te zetten naar White River. Je kunt onderweg al de beroemde panoramaroute rijden vanaf Graskop op weg naar White River. Maar je kunt er ook voor kiezen dit op je gemak de volgende dag te doen vanuit White River.
De panoramaroute wordt als een van de mooiste autoroutes van Zuid-Afrika gezien. Vanaf God’s Window heb je een geweldig panoramisch uitzicht over de vallei die maar liefst 900 meter onder je ligt. Op een heldere dag kun je in de verte zelfs het Krugerpark en Mozambique zien liggen.

Enkele andere spectaculaire stops zijn de Bourke’s Luck Potholes. Deze bijzondere door de natuur gevormde potholes liggen in een ravijn van 30 meter diep, de Mac Mac watervallen en de Drie Rondavels bij de Blyde Rivier Canyon. Ook hier ervaar je een duizelingwekkende diepte van duizend meter. Je volgt de Panoramaroute tot White River, waar je overnacht in een comfortabel guesthouse.

Dag 12: White River
Afhankelijk of je gisteren al de panoramaroute hebt gereden, kun je vandaag relaxen bij het zwembad of de omgeving gaan bekijken.

Dag 13: White River - Johannesburg (ca. 361 km)
Je rijdt vandaag terug naar Johannesburg over de snelweg om daar je auto in te leveren voordat je in de nacht terugvliegt naar huis. (Als je met KLM vliegt)

Dag 14: Johannesburg - Amsterdam
Aankomst in Amsterdam en einde van indrukwekkende reis door Zuid-Afrika.
Kudde olifanten aan de oever van de rivier
The Three Rondavels in Zuid-Afrika
Twee olifanten steken de weg over tijdens een jeepsafari

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel