Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Zuid afrika > Leeuwen en zuid afrikaanse magie > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen

€ 1768,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1788,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie

(R-7508)

17-daagse Individuele autorondreis Zuid-Afrika

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Vertrek vanuit Nederland naar Johannesburg, waar je dezelfde avond aankomt. Je wordt in de aankomsthal opgewacht door de vertegenwoordiger van je accommodatie. Hij brengt je naar het hotel dat vlak bij de luchthaven ligt.

Dag 2: Johannesburg – Waterbergen, Marakele National Park ca.360 km
In de ochtend word je teruggebracht naar de luchthaven waar je opgewacht wordt door een vertegenwoordiger van het lokale kantoor een zogenaamde Meet & Greet. Hij/zij zal met je het programma door lopen en je vragen beantwoorden, vervolgens haal je jouw huurauto op bij de verhuurder. Daarna ben je helemaal klaar voor je avontuur door Zuid-Afrika!

Hierna rij je naar de Waterbergen, ten noorden van Johannesburg. Hier ligt in een malaria-vrije zone het Marakele National park, een Big Five reservaat, waar je de komende nachten in Afrikaanse sferen overnacht in een Tented Camp. Een kamp met grote safaritenten met echte bedden en privé douche en toilet. Je hebt een eigen keuken en barbecue-faciliteiten. Wat dacht je van een braai in de bush onder een fantastische sterrenhemel? Er is geen restaurant, dus voor deze 1,5 dag moet je zelf boodschappen gaan doen.

Dag 3: Waterbergen, Marakele National Park
Het park is een prachtige combinatie van bergen, groene heuvels en diepe beboste valleien. Door zijn ligging tussen het droge westen en veel nattere noordoosten van Zuid-Afrika is er veel wild, met vrijwel alle bekende Afrikaanse dieren, zoals de Big Five: leeuw, buffel, olifant, luipaard en neushoorn.

Ook leven er veel vogels waaronder een kolonie van de zeldzame Lammergier. Meer dan 300 vogelsoorten zijn hier gespot en ook voor de botanist is hier veel te zien zoals 84 verschillende soorten bomen en daarnaast nog struiken en andere planten. Je kunt zelf met je eigen auto op gamedrive gaan (ca. 80 km is goed begaanbaar met een gewone personenauto) of een gamedrive in een open safari voertuig bij de receptie van uw kamp bijboeken (optioneel).

Dag 4 en 5: Waterbergen, Marakele National Park - Soutpansbergen ca. 379 km
Een mooie rit door het noorden van dit prachtige land brengt je naar Louis Trichardt, gelegen aan de voet van de Soutpansbergen. Dit is het gebied van de Venda, een van de meest oorspronkelijke volkeren van Zuid-Afrika. Magie, bijgeloof en kunst zijn onderdeel van het dagelijkse leven. Maak kennis met hun boeiende legendes en cultuur vol mystiek. De lodge met aparte gastenverblijven is in Venda stijl gebouwd en ligt in een fraaie, rustige vallei van de Soutpansbergen. Naast een warm welkom kun je hier ook genieten van uitstekende lokale keuken.

De volgende dag kun je deelnemen aan tal van activiteiten om kennis te maken met de gebruiken en de kunst van de Venda. Zo kun je optioneel een Arts & Craft wandeling maken en deze combineren met een picknick in de schitterende omgeving. Of je kunt met de auto op stap en onder meer een Sangoma, traditionele genezer, bezoeken. Je kunt bij de receptie deze en nog tal van andere activiteiten boeken (minimaal 2 deelnemers voor de excursies).

Dag 6: Soutpansbergen - Hoedspruit/Kruger Park (ca. 254 km)
Na het ontbijt vertrek je naar het Laagveld. Hier ligt het wereldberoemde Greater Krugerpark, dat bestaat uit het Nationale Park en de aangrenzende privé reservaten. Er staan geen hekken om deze reservaten en het wild kan vrij tussen de diverse gebieden bewegen. Het eigenlijke nationale park is bij tijden erg druk, met lange wachtrijen bij bijvoorbeeld leeuwen. Daarom brengen wij je naar de rand van het privé reservaat Timbavati, wat aan het Kruger park grenst. Rond dit reservaat liggen kleinschalige accommodaties, waar je overnacht en in Timbavati Game Drives kunt maken.

Je kunt hier eventueel ook upgraden naar het authentieke Safari Kamp; Umlani Bush Camp midden in Timbavati. Als de avond valt kun je de leeuwen horen brullen en hyena's "lachen". Afrika op zijn mooist! Je verblijf deze dagen is inclusief alle maaltijden en inclusief game drives. De ultiem safari ervaring. Umlani Bush Camp U kunt dit op het offerte formulier vermelden.

Dag 7: Privé reservaat Timbavati bij Kruger - Hoedspruit
Vanochtend kun je optioneel deelnemen aan een van de game activiteiten die vanuit de lodge worden georganiseerd. Je kunt kiezen uit twee opties: 1e om deze ochtend een gamewalk met een ranger te maken, waarbij je te voet de bush in trekt en op zoek gaat naar wilde dieren. Onderweg zal de ranger ook van alles vertellen over sporen die hij ziet. Het is een unieke ervaring die alleen in privé reservaten mogelijk is. 2e optie is om een gamedrive te maken in een safarivoertuig van het kamp. Met dit voertuig trek je dwars door het reservaat, op zoek naar de Big Five. De privé reservaten zijn immense natuurgebieden waarin je echt op zoek moet naar het wild. De tracker die mee gaat op het voertuig heeft adelaarsogen en zal veel wild spotten voordat je het zelf ziet. De open voertuigen zijn perfect voor het ongehinderd fotograferen en filmen van de dieren. Doordat het aantal bezoekers aan een privé reservaat heel beperkt is, sta je niet met veel voertuigen bij een dier maar vaak alleen of met maar enkele andere voertuigen. Je hebt niet het gevoel om in een groot safaripark op stap te zijn maar bent in de echte Afrikaanse bush.

Dag 8: Timbavati - Panorama Route naar White River (circa 150 km)
Als je wilt kun je ‘s morgens nog deelnemen aan een game activiteit voor je vertrekt naar het Hoogveld aan de bovenrand van de Grote Slenk. Hier slingert de beroemde Panorama route over de bovenrand van dit spectaculaire natuurverschijnsel. Op plekken als God’s Window en de Drie Rondavels bij de Blyde Rivier Canyon ervaar je een duizelingwekkende diepte van duizend meter. Je volgt de Panorama route tot White River, waar je overnacht in een comfortabel guesthouse.

Dag 9: White River – Swaziland, Mlilwane reservaat (circa 200 km)
’s Morgens vroeg verlaat je het park voor de rit naar Swaziland. Swaziland is een zelfstandig koninkrijk, omringd door Zuid-Afrika. Na de grensformaliteiten rijd je het bergachtige koninkrijk binnen. Je betreedt hier echt Afrika, buiten de steden bepalen rondavel hutten en akkers het beeld en de bevolking leeft volgens oude tradities. Midden in dit landschap van drukke markten en levendige dorpen ligt als een oase van rust het Mlilwane reservaat waar je twee nachten blijft. Je slaap in huisjes die zijn gebaseerd op de Swazi bouwstijl en kunt gebruik maken van het centrale restaurant. Het Mlilwane reservaat is samen met de lokale bevolking opgezet en die er ook werkzaam zijn. In dit reservaat leven giraffes, zebra’s, nijlpaarden en allerlei antilopen soorten, maar geen grote roofdieren. Daarom is het een perfect gebied om te voet of met een mountainbike te verkennen (te huur in het reservaat).

Dag 10: Swaziland, Mlilwane reservaat
Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt op eigen gelegenheid het reservaat verkennen. Dit is mooi te combineren met een halve dag kennismaking met de Swazi’s en hun cultuur. Zo kun je een FTTSA gecertificeerde wandeling door Lobamba village maken. Lobamba ligt op ca. 45 minuten rijden van Mlilwane en is het Koninklijke dorp. De koningen en hun vrouwen hebben hier hun grote verblijfplaatsen – niet echte paleizen zoals wij ze kennen, maar meer grote hutten. Je loopt met een lokale gids te voet langs deze gebouwen en dan verder het bruisende hart van het dorp. Hier maak je uitgebreid kennis met het dagelijks leven zoals de ambachten, markt en winkels in dit grote dorp. Je sluit de wandeling af in een van de vele braai restaurantjes rondom de vertrekplaats van de vele minibusjes, waar je gebraden vlees met dikke mais pap kunt eten. ’s Middags kun je dan het reservaat verder verkennen.

Dag 11: Swaziland – St. Lucia (circa 350 km)
Je verlaat Swaziland en gaat de grens weer over naar Zuid-Afrika. Dit is het oude koninkrijk Kwazulu Natal, waar vroeger Zulu krijgers, zoals de beruchte Shaka Zulu tegen de Engelsen vochten. Je overnacht in een sfeervol guesthouse in het plaatsje St. Lucia, dat aan de rand van het ISimangaliso Wetland Park ligt. Je kunt hier een boottocht maken over de St. Lucia rivier, waar vele honderden nijlpaarden in en rond het water leven. Speur ook naar boomstammen, want de kans is groot dat het een krokodil is. Je kunt hier ook lekker uit eten gaan in een van de sfeervolle restaurantjes.

Dag 12: St. Lucia - Hluhluwe/Umfolozi reservaat - St.Lucia (circa 50 km)
Op ca. 50 km. afstand ligt het Hluhluwe/Umfolozi reservaat, het beste wildreservaat van Kwazulu Natal. Naast de big five is het de habitat van een van de grootste populaties van witte en zwarte neushoorns in Afrika. Wist je trouwens dat deze beiden even grijs zijn? De naam 'witte' komt van het Nederlands woord ‘weid’, wat door de Engelsen verbasterd werd tot White – en door ons weer vertaald naar wit. De witte neushoorn heeft een hele wijde, brede bek omdat het een graseters zijn. En de zwarte neushoorn een smalle, puntige bek omdat deze bladeren eet. Je kunt met je eigen auto hiernaar toe gaan, maar je kunt ook in St. Lucia een tour boeken waarbij je het park in gaat in een open safari voertuig en met een gids. Deze brengt je tot vlak bij de dieren en spot je dieren die je anders nooit gezien zou hebben. Je kunt dit een volle dag doen of voor een halve dag kiezen en in de middag bijvoorbeeld een fietstocht maken naar de lokale township.

Dag 13: St. Lucia – Umhlanga Rocks (circa 189 km)
Heerlijke dag om te ontspannen aan het mooie strand van het sfeervolle badplaatsje Umhlanga Rocks aan de Indische Oceaan, in de omgeving van Durban.

Dag 14: Umhlanga Rocks - Drakensbergen (circa 250 km)
Je rijdt richting Durban en sla hieraf naar het mooiste landschap van Zuid-Afrika; de Drakensbergen. Eigenlijk is het weer de Grote Slenk: van beneden uit lijkt het een muur, maar het is de rand van het hooggelegen koninkrijk Lesotho. Doordat de bergen een muur van kilometers-hoog op reizende speerpunten uit het landschap lijken worden ze door de Zulu’s de ‘barrière van speren’ genoemd.

De Drakensbergen zijn een overblijfsel van het originele Afrikaanse plateau en grenst aan het hooggelegen koninkrijk Lesotho. Doordat de bergen een muur van kilometers, hoog op reizende speerpunten lijken, worden ze door de Zulu’s de ‘Barrière van Speren’ genoemd. Grillig gevormde bergen en pieken, grotten met rotsschilderingen, bloemenvelden en watervallen die tientallen meters naar beneden klettert zijn uw uitzichten voor de komende 2 dagen. Midden in dit prachtige landschap ligt de enorme rotsformatie Giant’s Castle. Je huisje ligt midden in de overweldigende natuur. Het kamp heeft een restaurant.

Dag 15: Drakensbergen
Vandaag kun je de Drakensbergen verkennen. Wil je wandelen? Er zijn tochten in alle afstanden en gradaties. Bij de receptie van het kamp zijn routes te krijgen met daarop de uitgezette wandelingen. Ook kun je een grot van de Khoisan ofwel Bosjesmannen bezoeken met daarin oude rotsschilderingen. Mocht je niet willen wandelen dan kun je met de auto de weg langs de voet van de Drakensbergen volgen. Het uitzicht wisselt constant en hoe langer je onderweg bent, hoe meer je onder de indruk zult raken van deze majestueuze bergen. Als je avontuurlijk bent aangelegd kun je een Canopy Tour maken, waarbij je hoog door de bomen vliegt langs touwen en over loopbruggen.

Dag 16: Drakensbergen – Johannesburg of Kaapstad
Je kunt vandaag terug rijden naar Johannesburg, een afstand van ca. 425 km over de snelweg, en daar je auto inleveren voordat je in de nacht terug vliegt naar huis. (Als je met KLM vliegt) Of je kunt je reis uitbreiden door vanuit Bloemfontein te vliegen naar Kaapstad.

Dag 17: Johannesburg - Amsterdam
Aankomst in Amsterdam en einde van indrukwekkende reis door Zuid-Afrika.

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel