Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

17 Dagen, vanaf

€ 3160,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3195,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie Deluxe

(R-7509)

17-daagse Individuele autorondreis Zuid-Afrika

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Vertrek vanuit Nederland naar Johannesburg, waar u dezelfde avond aankomt. U wordt in de aankomsthal opgewacht door de vertegenwoordiger van uw accommodatie. Hij brengt u naar het hotel dat vlak bij de luchthaven ligt.

Dag 2: Johannesburg -Welgevonden game Reserve/Waterberg(ca.360 km)
In de ochtend wordt u teruggebracht naar de luchthaven waar u opgewacht wordt door een vertegenwoordiger van het lokale kantoor een zogenaamde Meet & Greet. Hij/zij zal met u het programma door lopen en uw vragen beantwoorden, vervolgens haalt u uw huurauto op bij de verhuurder. Daarna bent u helemaal klaar voor uw avontuur door Zuid-Afrika! Hierna rijdt u naar de Waterbergen, ten noorden van Johannesburg.

Uw bestemming voor vandaag is Kololo Game Reserve. De game lodge ligt in de prachtige Zuid-Afrikaanse provincie, Limpopo, in het hart van het Waterberg natuurgebied. Kololo grenst aan het Welgevonden Game Reserve. De natuurlijke habitat van de big 5!

Dag 3: Waterberg - Welgevonden game Reserve
Het park is een prachtige combinatie van bergen, groene heuvels en diepe beboste valleien. Door zijn ligging tussen het droge westen en veel nattere noordoosten van Zuid-Afrika is er veel wild, met vrijwel alle bekende Afrikaanse dieren, zoals de Big Five: leeuw, buffel, olifant, luipaard en neushoorn. Vandaag staat de 4WD al voor u klaar om een prachtige game drive te maken.

Dag 4 en 5: Welgevonden game Reserve/Waterberg - Soutpansbergen ca. 379 km
Een mooie rit door het noorden van dit prachtige land brengt u naar Louis Trichardt, gelegen aan de voet van de Soutpansbergen. Dit is het gebied van de Venda, een van de meest oorspronkelijke volkeren van Zuid-Afrika. Magie, bijgeloof en kunst zijn onderdeel van het dagelijkse leven.
Maak kennis met hun boeiende legendes en cultuur vol mystiek. De lodge met aparte gastenverblijven is in Venda stijl gebouwd en ligt in een fraaie, rustige vallei van de Soutpansbergen. Naast een warm welkom kunt u hier ook genieten van uitstekende lokale keuken.
De volgende dag kunt u deelnemen aan tal van activiteiten om kennis te maken met de gebruiken en de kunst van de Venda. Zo kunt u optioneel een Arts & Craft wandeling maken en deze combineren met een picknick in de schitterende omgeving. Of u kunt met de auto op stap en onder meer een Sangoma, traditionele genezer, bezoeken. U kunt bij de receptie deze en nog tal van andere activiteiten boeken (minimaal 2 deelnemers voor de excursies).

Dag 6: Soutpansbergen - Timbavati/Kruger Park (ca. 254 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar het Laagveld. Hier ligt het wereldberoemde Greater Krugerpark, dat bestaat uit het Nationale Park en de aangrenzende privé reservaten. Er staan geen hekken om deze reservaten en het wild kan vrij tussen de diverse gebieden bewegen.

Het eigenlijke nationale park is bij tijden te druk, met lange wachtrijen bij bijvoorbeeld leeuwen. Daarom brengen wij u naar het privé reservaat Timbavati, wat aan het Kruger park grenst. U overnacht midden in Timbavati in een authentiek safari camp. Er is geen elekriciteit en in de avond is het kamp verlicht met olielampen. Verwacht geen luxe, maar wel een ultieme safari ervaring! Als de avond valt kunt u de leeuwen horen brullen en hyena's "lachend". Uw verblijf deze dagen is inclusief lunch,2 diners en 3 game drives. De eerste maakt u vandaag in de namiddag. U dineert onder de Afrikaanse sterrenhemel. Ervaar Afrika op haar mooist!

Mocht u voor echte luxe willen gaan dan kunt u ook met meerprijs kiezen voor het Simbavati River Lodge in Timbavati.

Dag 7: Privé reservaat Timbavati bij Kruger
Vanochtend kunt u optioneel deelnemen aan een van de game activiteiten die vanuit de lodge worden georganiseerd. U kunt kiezen uit twee opties: 1e om deze ochtend een gamewalk met een ranger te maken, waarbij u te voet de bush in trekt en op zoek gaat naar wilde dieren. Onderweg zal de ranger ook van alles vertellen over sporen die hij ziet. Het is een unieke ervaring die alleen in privé reservaten mogelijk is. 2e optie is om een gamedrive te maken in een safarivoertuig van het kamp. Met dit voertuig trekt u dwars door het reservaat, op zoek naar de Big Five. De privé reservaten zijn immense natuurgebieden waarin u echt op zoek moet naar het wild. De tracker die mee gaat op het voertuig heeft adelaarsogen en zal veel wild spotten voordat u het zelf ziet. De open voertuigen zijn perfect voor het ongehinderd fotograferen en filmen van de dieren. Doordat het aantal bezoekers aan een privé reservaat heel beperkt is, staat u niet met veel voertuigen bij een dier maar vaak alleen of met maar enkele andere voertuigen. U heeft niet het gevoel om in een groot safaripark op stap te zijn maar bent in de echte Afrikaanse bush.

Dag 8: Timbavati - Panorama Route - Hazyview (circa 150 km)
Als u wilt kunt u ‘s morgens nog deelnemen aan een game activiteit voor u vertrekt naar het Hoogveld aan de bovenrand van de Grote Slenk. Hier slingert de beroemde Panorama route over de bovenrand van dit spectaculaire natuurverschijnsel. Op plekken als God’s Window en de Drie Rondavels bij de Blyde Rivier Canyon ervaart u een duizelingwekkende diepte van duizend meter. U volgt de Panorama route tot Hazyview, waar u overnacht in een comfortabel guesthouse.

Dag 9: Hazyview - Swaziland, Mlilwane reservaat (circa 200 km)
’s Morgens vroeg verlaat u het park voor de rit naar Swaziland. Swaziland is een zelfstandig koninkrijk, omringd door Zuid-Afrika. Na de grensformaliteiten rijdt u het bergachtige koninkrijk binnen. U betreedt hier echt Afrika, buiten de steden bepalen rondavel hutten en akkers het beeld en de bevolking leeft volgens oude tradities. Midden in dit landschap van drukke markten en levendige dorpen ligt als een oase van rust het Mlilwane reservaat waar u twee nachten blijft. U slaap in huisjes die zijn gebaseerd op de Swazi bouwstijl en kunt gebruik maken van het centrale restaurant. Het Mlilwane reservaat is samen met de lokale bevolking opgezet en die er ook werkzaam zijn. In dit reservaat leven giraffes, zebra’s, nijlpaarden en allerlei antilopen soorten, maar geen grote roofdieren. Daarom is het een perfect gebied om te voet of met een mountainbike te verkennen (te huur in het reservaat).

Dag 10: Swaziland, Mlilwane reservaat
Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid het reservaat verkennen. Dit is mooi te combineren met een halve dag kennismaking met de Swazi’s en hun cultuur. Zo kunt u een FTTSA gecertificeerde wandeling door Lobamba village maken. Lobamba ligt op ca. 45 minuten rijden van Mlilwane en is het Koninklijke dorp. De koningen en hun vrouwen hebben hier hun grote verblijfplaatsen – niet echte paleizen zoals wij ze kennen, maar meer grote hutten. U loopt met een lokale gids te voet langs deze gebouwen en dan verder het bruisende hart van het dorp. Hier maakt u uitgebreid kennis met het dagelijks leven zoals de ambachten, markt en winkels in dit grote dorp. U sluit de wandeling af in een van de vele braai restaurantjes rondom de vertrekplaats van de vele minibusjes, waar u gebraden vlees met dikke mais pap kunt eten. ’s Middag heeft u vrij om het reservaat te verkennen.

Dag 11: Swaziland - St. Lucia (circa 350 km)
U verlaat Swaziland en gaat de grens weer over naar Zuid-Afrika. Dit is het oude koninkrijk Kwazulu Natal, waar vroeger Zulu krijgers, zoals de beruchte Shaka Zulu tegen de Engelsen vochten. U overnacht in een sfeervol guesthouse in het plaatsje St. Lucia, dat aan de rand van het ISimangaliso Wetland Park ligt. U kunt hier een boottocht maken over de St. Lucia rivier, waar vele honderden nijlpaarden in en rond het water leven. Speur ook naar boomstammen, want de kans is groot dat het een krokodil is. U kunt hier ook lekker uit eten gaan in een van de sfeervolle restaurantjes.

Dag 12: St. Lucia - Hluhluwe/Umfolozi reservaat - St.Lucia (circa 50 km)
Op ca. 50 km. afstand ligt het Hluhluwe/Umfolozi reservaat, het beste wildreservaat van Kwazulu Natal. Naast de big five is het de habitat van een van de grootste populaties van witte en zwarte neushoorns in Afrika. Wist u trouwens dat deze beiden even grijs zijn? De naam 'witte' komt van het Nederlands woord ‘weid’, wat door de Engelsen verbasterd werd tot White – en door ons weer vertaald naar wit. De witte neushoorn heeft een hele wijde, brede bek omdat het een graseters zijn. En de zwarte neushoorn een smalle, puntige bek omdat deze bladeren eet.

U kunt met uw eigen auto hier naar toe gaan, maar u kunt ook in St. Lucia een tour boeken waarbij u het park in gaat in een open safari voertuig en met een gids. Deze brengt u tot vlak bij de dieren en spot dieren die u anders nooit gezien zou hebben. U kunt dit een volle dag doen of voor een halve dag kiezen en in de middag bijvoorbeeld een fietstocht maken naar de lokale township.

Dag 13: St. Lucia - Umhlanga Rocks (circa 189 km)
Heerlijke dag om te ontspannen aan het mooie strand van het sfeervolle badplaatsje Umhlanga Rocks aan de Indische Oceaan, in de omgeving van Durban.

Dag 14: Umhlanga Rocks - Drakensbergen (circa 250 km)
U rijdt richting Durban en slaat hier af naar het mooiste landschap van Zuid-Afrika; de Drakensbergen. Eigenlijk is het weer de Grote Slenk: van beneden uit lijkt het een muur, maar het is de rand van het hooggelegen koninkrijk Lesotho. Doordat de bergen een muur van kilometers-hoog op reizende speerpunten uit het landschap lijken worden ze door de Zulu’s de ‘barrière van speren’ genoemd.

De Drakensbergen zijn een overblijfsel van het originele Afrikaanse plateau en grenst aan het hooggelegen koninkrijk Lesotho. Doordat de bergen een muur van kilometers, hoog op reizende speerpunten lijken, worden ze door de Zulu’s de ‘Barrière van Speren’ genoemd. Grillig gevormde bergen en pieken, grotten met rots schilderingen, bloemenvelden en watervallen die tientallen meters naar beneden klettert zijn uw uitzichten voor de komende 2 dagen. Midden in dit prachtige landschap ligt de enorme rotsformatie Giant’s Castle. Uw huisje ligt midden in de overweldigende natuur. Het kamp heeft een restaurant.

Dag 15: Drakensbergen
Vandaag kunt u de Drakensbergen verkennen. Wilt u wandelen? Er zijn tochten in zijn er in alle afstanden en gradaties. Bij de receptie van het kamp zijn routes te krijgen met daarop de uitgezette wandelingen. Ook kunt u een grot van de Khoisan ofwel Bosjesmannen bezoeken met daarin oude rotsschilderingen. Mocht u niet willen wandelen dan kunt u met de auto de weg langs de voet van de Drakensbergen volgen. Het uitzicht wisselt constant en hoe langer u onderweg bent, hoe meer u onder de indruk zult raken van deze majestueuze bergen. Als u avontuurlijk bent aangelegd kunt u een Canopy Tour maken, waarbij u hoog door de bomen vliegt langs touwen en over loopbruggen.

Dag 16: Drakensbergen - Johannesburg
U kunt vandaag terug rijden naar Johannesburg, een afstand van ca. 425 km over de snelweg, en daar uw auto inleveren voordat u in de nacht terug vliegt naar huis. (Als u met KLM vliegt).Of u kunt uw reis uitbreiden door overland naar Kaapstad te rijden of vanuit Bloemfontein te vliegen naar Kaapstad.

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel