Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Zuid afrika > Kaapstad olifanten en wijnregio > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen, vanaf

€ 2086,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2107,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Kaapstad, Olifanten en Wijnregio

(R-7503)

17-daagse Individuele autorondreis Zuid-Afrika

Dag 1: Amsterdam - Kaapstad
Vertrek vanuit Amsterdam naar Kaapstad, waar je dezelfde dag nog aan komt. Je wordt in de aankomsthal opgewacht door onze vertegenwoordiger. Hij brengt je naar een comfortabel hotel. Je hebt 2 overnachtingen in Kaapstad.

Dag 2: Kaapstad
In de ochtend heb je een Meet & Greet met de vertegenwoordiger van het lokale kantoor in je hotel. Hij/zij zal met je het programma door lopen en je vragen beantwoorden en word je huurauto afgeleverd.

Vervolgens heeft u een volle dag om het schitterend gelegen Kaapstad te ontdekken, ook wel "Mother City" genoemd. Onze eerste tip: als het mooi weer is, ga dan eerst met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Het uitzicht is onovertroffen en dit is alleen mogelijk bij mooi weer. Verder kunt u een volle dag tour naar Kaap de Goede Hoop en de pinguïns bij Simon’s Town maken. De kust is hier adembenemend, of breng een imponerend bezoek aan Robben Island.

Of misschien wil je liever juist in de stad blijven en de bruisende stalletjes op Greenmarket Square verkennen en lunchen in een apart restaurantje in Long Street? Een Malay kookcursus, met kruidige gerechten in de kleurrijke Bo-Kaap of een jazz tour in de avond naar jazzclubs in District Six hoort ook tot de mogelijkheden. Evenals een wandeltocht door een township, een tocht in de voetstappen van Mandela in Kaapstad of een bezoek aan Kirstenbosch, de schitterende botanische tuin aan de voet van de Tafelberg. De mogelijkheden in Kaapstad zijn eindeloos en je zult moeten kiezen uit bovenstaande of je kunt ook verlengen en hier een of meerdere nachten toevoegen.

Jaarlijks wordt in de Afrikaanse winter juli - augustus de kabelbaan naar de Tafelberg een aantal weken gesloten voor werkzaamheden. In 2019 is dit van 8 juli t/m 5 augustus.

Dag 3: Kaapstad – West Kust – Thali Thali Game Reserve (circa 120 km)
Ten noorden van Kaapstad ligt een verborgen schat waar maar weinig toeristen komen: de west kust. Je rijdt eerst naar Blouberg strand, de plek waar de meeste beroemde foto’s van de Tafelberg worden genomen. Enkele uren noordwaarts ligt het West Coast national park, een kustpark rondom een lagune waar veel vogels leven. Als je dit wilt bezoeken kun je dit het beste de volgende ochtend doen. Het grote wildleven is beperkt tot antilopen en struisvogels, maar bij de lagune is een rijk vogelleven en het landschap met zandduinen en rotskusten is heel fraai. Aan het einde van de winter (augustus – september) is dit een van de meest spectaculaire plekken in Zuid-Afrika om bloemen te zien en bijvoorbeeld een Eland antilopen in een kleurig veld te zien staan.

Niet ver hier vandaan ligt het Thali Thali game reserve, een privé reservaat waar je een eerste kennismaking met het rijke Afrikaanse wildleven hebt. Roofdieren komen hier niet voor, maar kudu, oryx, giraffe, hartebeest, eland, zebra, springbok en andere antilopensoorten wel. Je kunt bij de receptie een of meerdere gamedrives boeken. Het onderkomen is rond een oude boerderij waar op het terrein comfortabele en sfeervolle safaritenten met goede bedden en eigen sanitair zijn geplaatst. Deze staan ruim uit elkaar en kijken over de omgeving uit – de ingrediënten voor het echte safari gevoel zijn hier ruimschoots aanwezig!

Dag 4: Thali Thali Game Reserve – Wijnroute - Tulbagh (circa 150 km)
Je blijft ver van de gebruikelijke toeristen routes en volgt het noordelijke en glooiende deel van de wijnroute naar het oude stadje Tulbagh. Vroeger was dit een belangrijk stadje aan de Route 62, maar met de komst van de snelweg N2 kwam de economie in vooral de kleinere stadjes in de problemen. Pluspunt is wel dat deze dorpjes, die al meer dan 40 jaar in een soort ‘winterslaap’ verkeren, prachtig bewaard gebleven zijn. Thulbagh is hier een goed voorbeeld van. Oude huizen in Kaap-Hollandse en Victoriaanse stijl zijn gerenoveerd en op een van de eeuwenoude wijnboerderijen in de omgeving kun je een wijnproeverij mee maken. Je overnacht in een van de gebouwen van de Cape Dutch Quarters, een complex van prachtig gerenoveerde en in stijl ingerichte gebouwen waaronder de oude bank. Tulbagh staat ook bekend om zijn typisch Afrikaanse restaurantjes en waar heerlijke wijn vanzelfsprekend is.

Dag 5: Tulbagh – Karoo - Laingsberg (circa 200 km)
Tulbagh ligt op de overgang van de wijnstreek naar de Karoo. De Karoo beslaat het grootste deel van Afrika en is een lege semi woestijn waar uitgestrekte vlaktes worden doorsneden door schitterende bergketens. Eenzame boerderijen met een immer draaiende wind pomp, bronnen omzoomd door bomen en wijd uit elkaar liggende kleine stadjes bepalen hier het beeld. De rit naar Laingsberg is grandioos en voert je dwars door deze grote leegte. Je overnacht in het kleine plaatsje Laingsberg. Bij helder weer word je getrakteerd op een immense sterrenhemel.

Dag 6 en 7: Laingsberg – Karoo National Park (circa 200 km)
Niet ver van Laingsberg ligt nog een verborgen schat van Zuid-Afrika: het Karoo Nationaal Park. Dit wildpark ligt over een bergketen bij het plaatsje Beaufort-West en is ontstaan door het opkopen van een aantal uitgestrekte schapen- en wild boerderijen. Het aanwezige wild kreeg hierdoor een veilig tehuis en langzamerhand zijn hier dieren teruggebracht die hier vroeger thuishoorden. Het park biedt nu onderdak aan o.a. leeuwen en Cape Mountain zebra's. Je overnacht in een comfortabel huisje in het centrale kamp in het nationale park zelf.

Het park is zo ruig dat een groot deel alleen met terreinwagens bereikbaar is, daarom kun je hier gamedrives in de open voertuigen van het park maken. De gidsen hebben adelaarsogen en weten het wild al van verre te spotten, en de open voertuigen zijn perfect voor het maken van foto’s en video’s. Je hebt hier 2 overnachtingen.

Dag 8: Karoo National Park – Graaf -Reinet (circa 250 km)
De Karoo is in Zuid-Afrika niet alleen befaamd vanwege het landschap, maar ook vanwege de Karoo-schapen. De wol is van aparte klasse en elke Zuid-Afrikaner zal je bezweren dat er geen lekkerder lamsvlees is als van een Karoo lam. Deze dieren leven op uitgestrekte farms met maar weinig schapen per vierkante kilometer.

Je hebt een bijzondere overnachting op een van deze schapenboerderijen en krijgt vandaag een kijkje in het leven van een schapenboer. In de oude boerderij zijn slaapkamers en de oude arbeidershuisjes zijn ook omgebouwd tot comfortabele slaapkamers, allen met eigen douche en toilet. Je kunt met de boer of boerin een wandeling maken naar een grot in de buurt, waar eeuwenoude Khoisan schilderingen zijn of een kijkje nemen in het kleine dinosaurus museum waar fossiele resten van de vroegste dinosauriërs te zien zijn, allemaal gevonden op het terrein van de schapenboerderij.

Ook kun je onderweg naar de schapenboerderij een stop maken in het stadje Graaf-Reinet, de parel van de Karoo. Maak hier een stadswandeling door de schilderachtige straatjes of lunch in een van de gezellige koffieshops of restaurants.

Dag 9 en 10: Graaf Reinet – Addo Elephant National Park (circa 250 km)
Je rijdt door de Karoo naar het zuiden. Vlak bij de kust ligt het Addo Elephant National Park, het enige park in het zuidelijke deel van Afrika waar de Big Five leeft. Vaak wordt zelfs over de Big Seven gesproken, omdat in de wateren voor de kust ook walvissen en witte haaien leven. De walvissen komen hier tussen juli en november om jongen te baren en met enig geluk kun je in deze periode langs de kust al je eerste walvis zien. Maar het hoofddoel ligt verder landinwaarts. Vroeger was Addo vooral bekend vanwege zijn olifanten, maar nu maak je grote kans om tijdens je gamedrives ook leeuwen, buffels, luipaarden en vele andere dieren spotten. Als je met je eigen auto een gamedrive wilt maken kan dat prima in Addo. Hoogstwaarschijnlijk word je binnen de kortste keren omringd door olifanten. Je kunt ook bij de receptie een gamedrive in open safari voertuigen boeken. Je overnacht hier 2 nachten.

Dag 11: Addo Elephant National Park – Plettenberg Bay (circa. 300 km)
Bij de kust bij Addo begint de Tuinroute. Je rijdt langs deze beroemde tuinroute naar Plettenberg Bay. Dit plaatsje ligt centraal tussen Tsitsikamma en Knysna en gelegen aan het mooiste deel van de tuinroute. Plettenberg Bay is zeer geliefd bij Zuid-Afrikanen voor hun vakanties. Er zijn dan ook veel gezellige restaurants en bars te vinden. Ga bijvoorbeeld in de buurt van de haven heerlijke verse vis eten. Je verblijft hier 2 nachten.

Dag 12: Plettenberg Bay - Tuinroute
Je kunt deze dag helemaal indelen zoals je dat wilt. Er is in de omgeving van Plettenberg Bay van alles te doen. Zo kun je naar het Tsitsikamma NP gaan, dat langs een van de mooiste kusten van de Tuinroute ligt. Hoge kliffen dalen bijna loodrecht af in de zee en golven spatten met donderend geraas uit een op de rotsen. De hellingen zijn bedekt met ‘fynbos’, een van de weinige plaatsen waar deze oorspronkelijke vegetatie nog voor komt. Vanaf het restaurant loopt een unieke wandelroute naar de hangbrug over de Stormsrivier. Je kunt hier terug keren of doorlopen naar een uitkijkpunt over de verbluffende kustlijn. Ook is een boottocht op de Stormsrivier te boeken. Als je iets avontuurlijker zoekt is er buiten het NP de spannende Canopy Tour door de boomtoppen te doen of de hoogste bungee jump van Zuid-Afrika van de brug over de Stormsrivier.

Of je kunt ervoor kiezen om naar de andere kant van Plettenberg Bay te gaan. Hier ligt aan een lieflijke lagune het plaatsje Knysna. Dit mondaine stadje ligt aan een uitgestrekte lagune die alleen met een smal kanaal tussen honderden meters hoge rotsen met de zee is verbonden. Je kunt langs de vele cafés en terrasjes slenteren of juist de natuur in trekken. Je kunt kanoën op de baai of met een motorboot naar de uitgang varen. Maar je kunt er ook een strand dag van maken, want Plettersberg Bay heeft een prachtig strand!

Dag 13: Plettenberg Bay – Oudtshoorn, Privé Wild Reservaat (circa 150 km)
Je laat de kust achter je en gaat terug naar de grote leegte van de Karoo. Midden in dit gebied ligt de struisvogelhoofdstad van de wereld: Oudshoorn. Vlak buiten het gezellige stadje ligt het privé wild reservaat, waar je overnacht in een grote safari tent aan een prachtig lager gelegen meer, vol met nijlpaarden. Hier kun je ook een gamedrive maken in het voertuig van het reservaat, op zoek naar wilde dieren. ’s Avonds hoor je de geluiden van de bush en slaap je weer onder een schitterende sterrenhemel.

Dag 14: Oudtshoorn – Route 62 - Montagu (circa 250 km)
’S Morgens vroeg kun je nog een gamedrive maken voor je vertrekt voor een rit over de Afrikaanse tegenhanger van Route 66. Dit is Route 62, die dwars door de mooiste landschappen van de Karoo van Oudtshoorn naar de Wijnstreek loopt. Vandaag is een voortdurende afwisseling van bergen, vlaktes, mooie stadjes en nog veel meer. Ook zijn er regelmatig ‘padstallen’, een soort kruising van een café en een winkeltje, te vinden. Deze zijn perfect om te stoppen voor koffie of lunch. Je overnacht in een sfeervol guesthouse in een van de mooiste kleine steden langs Route 6; Montagu. Hier vind je ook al weer wijngaarden als voorbode van morgen.

Dag 15: Montagu -Stellenbosch (circa 180 km)
Route 62 volgend kom je in de Wijnstreek, waar wijngaarden ingeklemd liggen tussen hoge bergketens en historische stadscentra als Franschhoek en vooral Stellenbosch om een stop vragen. Je hebt uitgebreid de tijd om hier rond te kijken voor je vertrekt naar je accommodatie een kilometer of 20 buiten Stellenbosch. Het hoofdgebouw van deze werkende wijngaard is omgebouwd tot een comfortabel guesthouse. Je kunt op het terrein wandelen, de wijngaarden door wandelen of lekker ontspannen. Ook kun je op het terrein een wijnproeverij van de diverse wijnen uit de buurt doen. Wil je de omgeving sportief verkennen maar ook wijnproeven? Dan is de optionele halve dag excursie Wine & Bike ideaal. Je fietst dwars door de wijngaarden en onderweg proef je de heerlijkste wijnen.

Dag 16: Stellenbosch - Kaapstad - Amsterdam (circa 35 km)
Als je met KLM vliegt ga je aan het einde van dag 16 naar het vliegveld voor de terugvlucht, het einde van een schitterende reis door de vele landschappen van de Kaap. Je kunt je reis uiteraard nog verlengen met een extra nacht in Kaapstad, Walvissen gaan spotten in Hermanus of een andere bestemming.

Dag 17: Aankomst - Amsterdam
Einde van een prachtige reis.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel