Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf

€ 2846,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2866,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Highlights Zuid-Afrika en Swaziland Deluxe

(R-7502)

16-daagse Individuele autorondreis Zuid-Afrika

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Vertrek vanuit Nederland naar Johannesburg, waar u zelfde avond aankomt. U wordt in de aankomsthal opgewacht door de vertegenwoordiger van uw accommodatie. Hij brengt u naar het hotel dat vlak bij de luchthaven ligt.

Dag 2: Johannesburg – Panorama Route - Hazyview (circa 450 km)
In de ochtend wordt u teruggebracht naar de luchthaven waar u opgewacht wordt door een vertegenwoordiger van het lokale kantoor een zogenaamde Meet & Greet. Hij/zij zal met u het programma door lopen en uw vragen beantwoorden, vervolgens haalt u uw huurauto op bij de verhuurder. Daarna bent u helemaal klaar voor uw avontuur door Zuid-Afrika!

U rijdt naar de bovenrand van de Grote Slenk.Hier slingert de beroemde Panorama route over de bovenrand van dit spectaculaire natuurverschijnsel. Op plekken als God’s Window en de Drie Rondavels bij de Blyde Rivier Canyon ervaart u een duizelingwekkende diepte van duizend meter en adembenemende uitzichten. U volgt de Panorama route tot Hazyview, waar u overnacht in een comfortabel guesthouse.

Dag 3: Hazyview - Privé reservaat Timbavati bij Kruger (circa 100 km)
In de ochtend volgt u de rest van de Panorma route voor u afdaalt naar het Laagveld. Hier ligt het wereldberoemde Greater Krugerpark, dat bestaat uit het Nationale Park en de aangrenzende privé reservaten. Er staan geen hekken om deze reservaten en het wild kan vrij tussen de diverse gebieden bewegen.

Het eigenlijke nationale park is bij tijden veel te druk, met lange wachtrijen bij bijvoorbeeld leeuwen. Daarom brengen wij u naar een privé reservaat Timbavati, wat aan het Kruger park grenst. U overnacht in het rustieke Umlani Bush Camp midden in Timbavati. Als de avond valt kunt u de leeuwen horen brullen en hyena's "lachen". Afrika op zijn mooist! Uw verblijf deze nacht inclusief diner en 2 game drives. De eerste is in de namiddag. De ultieme safari ervaring.

Mocht u voor echte luxe willen gaan dan kunt u ook met meerprijs kiezen voor het Simbavati River Lodge. U kunt dit op het offerte formulier doorgeven.

Dag 4: Privé reservaat Timbavati - Kruger National Park
In de ochtend maakt u een gamedrive in een safarivoertuig van het kamp. Met dit voertuig trekt u dwars door het reservaat, op zoek naar de Big Five. De privé reservaten zijn immense natuurgebieden waarin u echt op zoek moet naar het wild. De tracker die mee gaat op het voertuig heeft adelaarsogen en zal veel wild spotten voordat u het zelf ziet. De open voertuigen zijn perfect voor het ongehinderd fotograferen en filmen van de dieren. Doordat het aantal bezoekers aan een privé reservaat heel beperkt is, staat u niet met veel voertuigen bij een dier maar vaak alleen of met maar enkele andere voertuigen. U heeft niet het gevoel om in een groot safaripark op stap te zijn maar bent in de echte Afrikaanse bush. Vervolgens reist u dwars door Kruger National park naar uw volgende accommodatie.

Dag 5: Kruger National Park - Swaziland, Mlilwane reservaat (circa 370 km)
’s Morgens vroeg verlaat u het park voor de rit naar Swaziland. Swaziland is een zelfstandig koninkrijk, omringd door Zuid-Afrika. Na de grensformaliteiten rijdt u het bergachtige koninkrijk binnen. U betreedt hier echt Afrika, buiten de steden bepalen rondavel hutten en akkers het beeld en de bevolking leeft volgens oude tradities. Midden in dit landschap van drukke markten en levendige dorpen ligt als een oase van rust het Mlilwane reservaat waar u twee nachten blijft. U slaap in huisjes die zijn gebaseerd op de Swazi bouwstijl en kunt gebruik maken van het centrale restaurant. Het Mlilwane reservaat is samen met de lokale bevolking opgezet en die er ook werkzaam zijn. In dit reservaat leven giraffes, zebra’s, nijlpaarden en allerlei antilopen soorten, maar geen grote roofdieren. Daarom is het een perfect gebied om te voet of met een mountainbike te verkennen (te huur in het reservaat).

Dag 6: Swaziland, Mlilwane reservaat
Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid het reservaat verkennen. Dit is mooi te combineren met een halve dag kennismaking met de Swazi’s en hun cultuur. Zo kunt u een FTTSA gecertificeerde wandeling door Lobamba village maken. Lobamba ligt op ca. ¾ uur rijden van Mlilwane en is het koninklijke dorp. De koningen en hun vrouwen hebben hier hun grote verblijfplaatsen – niet echte paleizen zoals wij ze kennen, maar meer grote hutten. U loopt met een lokale gids te voet langs deze gebouwen en dan verder het bruisende hart van het dorp. Hier maakt u uitgebreid kennis met het dagelijks leven zoals de ambachten, markt en winkels in dit grote dorp. U sluit de wandeling af in een van de vele braai restaurantjes rondom de vertrekplaats van de vele minibusjes, waar u gebraden vlees met dikke mais pap kunt eten. ’s Middag heeft u vrij om het reservaat te verkennen.

Dag 7: Swaziland – St. Lucia (circa 350 km)
U verlaat Swaziland en gaat de grens weer over naar Zuid-Afrika. Dit is het oude koninkrijk Kwazulu Natal, waar vroeger Zulu krijgers, zoals de beruchte Shaka Zulu tegen de Engelsen vochten. U overnacht in een sfeervol guesthouse in het plaatsje St. Lucia, dat aan de rand van het ISimangaliso Wetland Park ligt. U kunt hier een boottocht maken over de St. Lucia rivier, waar vele honderden nijlpaarden in en rond het water leven. Speur ook naar boomstammen, want de kans is groot dat het een krokodil is. U kunt hier ook lekker uit eten gaan in een van de sfeervolle restaurantjes.

Dag 8: St. Lucia - Hluhluwe/Umfolozi reservaat (circa 100 km)
Op ca. 50 km. afstand ligt het Hluhluwe/Umfolozi reservaat, het beste wildreservaat van Kwazulu Natal. Naast de big five is het de habitat van een van de grootste populaties van witte en zwarte neushoorns in Afrika. Wist u trouwens dat deze beiden even grijs zijn? De naam ‘witte’ komt van het Nederlands woord ‘weid’, wat door de Engelsen verbasterd werd tot White – en door ons weer vertaald naar wit. De witte neushoorn heeft een hele wijde, brede bek omdat het een graseters zijn.

En de zwarte neushoorn een smalle, puntige bek omdat deze bladeren eet. U kunt met uw eigen auto hier naar toe gaan, maar u kunt ook in St. Lucia een tour boeken waarbij u het park in gaat in een open safari voertuig en met een gids. Deze brengt u tot vlak bij de dieren en spot dieren die u anders nooit gezien zou hebben. U kunt dit een volle dag doen of voor een halve dag kiezen en in de middag bijvoorbeeld een fietstocht maken naar de lokale township.

Dag 9: St . Lucia – vlucht Durban – Port Elizabeth/ Tsitsikamma
(circa 220 km naar Durban en 200 km naar Tsitsikamma)
U rijdt naar Durban waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven en de vlucht naar Port Elizabeth aan het begin van de Tuinroute neemt. Op het vliegveld haalt u een nieuwe huurauto op en rijdt daarmee naar een hotel vlak buiten het Tsitsikamma NP. Het hotel ligt midden in de bossen en de kamers zijn gebouwd als huisjes rondom een centraal grasplein. U kunt eten in het restaurant of in een diner die geheel als een jaren zestig diner is gebouwd.

Mocht u overigens liever overland naar Port Elizabeth willen reizen? Dan kunt u er voor kiezen om de tour In de Voetsporen van Nelson Mandela tussen te voegen.

Dag 10: Tsitsikamma National Park
U kunt vandaag helemaal indelen zoals u dat wilt. Er is in de omgeving van het hotel van alles te doen. Zo kunt u naar het Tsitsikamma NP gaan, dat langs een van de mooiste kusten langs de Tuinroute ligt. Hoge kliffen dalen bijna loodrecht af in de zee en golven spatten met donderend geraas uit een op de rotsen. De hellingen zijn bedekt met ‘fynbos’, een van de weinige plaatsen waar deze oorspronkelijke vegetatie nog voor komt. Vanaf het restaurant loopt een prachtige wandelroute naar de hangbrug over de Stormsrivier. U kunt hier terug keren of doorlopen naar uitzichtpunten over de verbluffende kustlijn. Ook is een boottocht op de Stormsrivier te boeken. Als u iets avontuurlijker zoekt is er de spannende Canopy Tour door de boomtoppen te maken of de hoogste bungee jump van Zuid-Afrika van de brug over de Stormsrivier.

Dag 11: Tsitsikamma National Park - Oudtshoorn (circa 250 km)
U laat de kust achter u en gaat naar de grote leegte van de Karoo. In deze halfwoestijn wisselen gekleurde bergketens en uitgestrekte vlaktes elkaar af. Midden in dit gebied ligt de struisvogelhoofdstad van de wereld: Oudtshoorn. Vlak buiten het gezellige stadje ligt het privé wild reservaat waar u overnacht in een grote safari tent. Hier kunt u ook een gamedrive maken in het voertuig van het reservaat, op zoek naar wilde dieren. ’s Avonds hoort u de geluiden van de bush en slaapt u onder één van de mooiste sterrenhemel die u ooit gezien heeft.

Dag 12: Oudtshoorn - Route 62- Montagu (circa 250 km)
’S Morgens vertrekt u voor een rit over de Afrikaanse tegenhanger van Route 66. Dit is Route 62, die dwars door de mooiste landschappen van de Karoo van Oudtshoorn naar de Wijnstreek loopt. Vandaag is een voortdurende afwisseling van bergen, vlaktes en mooie stadjes. Ook zijn er regelmatig ‘padstallen’, een soort kruising van een café en een winkeltje, te vinden. Deze zijn perfect om te stoppen voor koffie of lunch. U overnacht in een sfeervol guesthouse in Montagu, één van de mooiste kleine steden langs Route 62.Hier vindt u ook al de eerste wijngaarden als voorbode van morgen.

Dag 13: Montagu – Stellenbosch - Kaapstad (circa 250 km)
Via Route 62 komt u in de beroemde wijnstreek van Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen ingeklemd tussen hoge bergketens en prachtige historische stadjes met Kaap-Hollandse architectuur zoals Franschhoek, Paarl en Stellenbosch.

Vooral Stellenbosch is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Vooral in de Dorpsstraat en omliggende straten treft u veel leuke restaurants, cafétjes en winkeltjes. Maar vooral een foto stop bij Oom Samie se Winkel. Dan is het nog maar een klein uurtje rijden naar mooiste stad van Zuid-Afrika; Kaapstad. U heeft 2 overnachtingen in Kaapstad.

Dag 14: Kaapstad
Een vrije dag om te genieten in deze wereldstad. Onze eerste tip: als het mooi weer is, ga dan eerst met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Het uitzicht is onovertroffen en dit is alleen mogelijk bij mooi weer. Verder kunt u een volle dag tour naar Kaap de Goede Hoop en de pinguïns bij Simon’s Town maken. De kust is hier adembenemend, of breng een imponerend bezoek aan Robben Island.

Of misschien wilt u liever juist in de stad blijven en de bruisende stalletjes op Greenmarket Square verkennen en lunchen in een apart restaurantje in Long Street? Een Malay kookcursus, met kruidige gerechten in de kleurrijke Bo-Kaap of een jazz tour in de avond naar jazzclubs in District Six hoort ook tot de mogelijkheden. Evenals een wandeltocht door een township, een tocht in de voetstappen van Mandela in Kaapstad of een bezoek aan Kirstenbosch, de schitterende botanische tuin aan de voet van de Tafelberg. De mogelijkheden in Kaapstad zijn eindeloos.

Jaarlijks wordt in de Afrikaanse winter juli - augustus de kabelbaan naar de Tafelberg een aantal weken gesloten voor werkzaamheden. In 2019 is dit van 8 juli t/m 5 augustus.

Dag 15: Kaapstad - Amsterdam
Als u met KLM vliegt gaat u aan het einde van dag 15 naar het vliegveld voor de terugvlucht, het einde van een schitterende reis door Afrika’s mooiste natuur.

Dag 16: Aankomst - Amsterdam
Einde van de reis.


The Three Rondavels in Zuid-Afrika

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel