Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Zuid afrika > Grand tour zuid afrika deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

23 Dagen, vanaf

€ 3648,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3675,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour Zuid-Afrika Deluxe

(R-7506)

23-daagse Individuele autorondreis Zuid-Afrika

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Vertrek vanuit Nederland naar Johannesburg, waar u zelfde avond aankomt. U wordt in de aankomsthal opgewacht door de vertegenwoordiger van uw accommodatie. Hij brengt u naar het hotel dat vlak bij de luchthaven ligt.

Dag 2: Johannesburg
In de ochtend wordt u teruggebracht naar de luchthaven waar u opgewacht wordt door een vertegenwoordiger van het lokale kantoor een zogenaamde Meet & Greet. Hij/zij zal met u het programma door lopen en uw vragen beantwoorden, vervolgens haalt u uw huurauto op bij de verhuurder.

Daarna is het tijd voor de grootste stad van Zuid-Afrika. Johannesburg, of Jozi zoals de inwoners hun stad liefkozend noemen. De stad heeft heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Veel wijken zijn een nieuw leven ingeblazen en bijvoorbeeld Santon is een bruisende wijk met veel restaurantjes en café’s.

Ook in de Townships is er veel aan het veranderen. Vandaag maakt u een Fair Trade tour in het grootste township van Zuid-Afrika, de South Western Townships. U bezoekt de sloppenwijken maar ziet ook de villawijken waar onder meer Nelson Mandela woonde. Contact met de vriendelijke bevolking staat voorop, vandaar dat u niet alleen met een busje rond reist maar ook een fietstocht maakt van een uur of twee. En een typische lichte township lunch is ook inbegrepen. Deze tocht duurt circa 5 uur. Overnachting in Johannesburg.

Dag 3: Johannesburg – Privé reservaat Timbavati /Kruger (circa 500 km)
Na een vroeg ontbijt vertrekt u voor een lange rit naar het Laagveld. Hier ligt het wereldberoemde Greater Krugerpark, dat bestaat uit het Nationale Park en de aangrenzende privé reservaten. Er staan geen hekken om deze reservaten en het wild kan vrij tussen de diverse gebieden bewegen.

Het eigenlijke nationale park is bij tijden veel te druk, met lange wachtrijen bij bijvoorbeeld leeuwen. Daarom brengen wij u naar een privé reservaat Timbavati, wat aan het Kruger park grenst.

U overnacht in Umlani Bush Camp. Verwacht geen grote luxe maar wel het ultieme safari gevoel. Er is geen electriciteit dus als eht donker wordt is het kamp met olie lampen verlicht. Umlani Bush Camp ligt midden in Timbavati. Als de avond valt kunt u de leeuwen horen brullen en hyena's "lachend". Afrika op zijn mooist! Uw verblijf deze dagen is inclusief alle maaltijden en 3 game activiteiten. De ultiem safari ervaring. In de namiddag begint uw eerste game drive en u dineert onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Mocht u voor echte luxe willen gaan dan kunt u ook met meerprijs kiezen voor het Simbavati River Lodge.

Dag 4: Privé reservaat Timbavati onderdeel van Kruger
Vanochtend kunt u optioneel deelnemen aan een van de game activiteiten die vanuit de lodge worden georganiseerd. U kunt kiezen uit twee opties: 1e om deze ochtend een gamewalk met een ranger te maken, waarbij u te voet de bush in trekt en op zoek gaat naar wilde dieren. Onderweg zal de ranger ook van alles vertellen over sporen die hij ziet. Het is een unieke ervaring die alleen in privé reservaten mogelijk is. 2e optie is om een gamedrive te maken in een safarivoertuig van de lodge.

Met dit voertuig trekt u dwars door het reservaat, op zoek naar de Big Five. De privé reservaten zijn immense natuurgebieden waarin u echt op zoek moet naar het wild. De tracker die mee gaat op het voertuig heeft adelaarsogen en zal veel wild spotten voordat u het zelf ziet. De open voertuigen zijn perfect voor het ongehinderd fotograferen en filmen van de dieren. Doordat het aantal bezoekers aan een privé reservaat heel beperkt is, staat u niet met veel voertuigen bij een dier maar vaak alleen of met maar enkele andere voertuigen. U heeft niet het gevoel om in een groot safaripark op stap te zijn maar bent in de echte Afrikaanse bush. Overnachting en diner in het kamp.

Dag 5: Timbavati - Panorama Route naar Graskop (circa 150 km)
Als u wilt kunt u ‘s morgens nog deelnemen aan een game activiteit voor u vertrekt naar het Hoogveld aan de bovenrand van de Grote Slenk. Hier slingert de beroemde Panorama route over de bovenrand van dit spectaculaire natuurverschijnsel. Op plekken als God’s Window en de Drie Rondavels bij de Blyde Rivier Canyon ervaart u een duizelingwekkende diepte van duizend meter.
U volgt de Panorama route tot Graskop, waar u overnacht in een comfortabel guesthouse.

Dag 6: Graskop- Swaziland, Mlilwane reservaat (circa 200 km)
’s Morgens vroeg verlaat u het park voor de rit naar Swaziland. Swaziland is een zelfstandig koninkrijk, omringd door Zuid-Afrika.

Na de grensformaliteiten rijdt u het bergachtige koninkrijk binnen. U betreedt hier echt Afrika, buiten de steden bepalen rondavel hutten en akkers het beeld en de bevolking leeft volgens oude tradities. Midden in dit landschap van drukke markten en levendige dorpen ligt als een oase van rust het Mlilwane reservaat waar u twee nachten blijft. U slaap in huisjes die zijn gebaseerd op de Swazi bouwstijl en kunt gebruik maken van het centrale restaurant. Het Mlilwane reservaat is samen met de lokale bevolking opgezet en die er ook werkzaam zijn. In dit reservaat leven giraffes, zebra’s, nijlpaarden en allerlei antilopen soorten, maar geen grote roofdieren. Daarom is het een perfect gebied om te voet of met een mountainbike te verkennen (te huur in het reservaat).

Dag 7: Swaziland, Mlilwane reservaat
Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid het reservaat verkennen. Dit is mooi te combineren met een halve dag kennismaking met de Swazi’s en hun cultuur. Zo kunt u een FTTSA gecertificeerde wandeling door Lobamba village maken. Lobamba ligt op ca. ¾ uur rijden van Mlilwane en is het koninklijke dorp. De koningen en hun vrouwen hebben hier hun grote verblijfplaatsen – niet echte paleizen zoals wij ze kennen, maar meer grote hutten. U loopt met een lokale gids te voet langs deze gebouwen en dan verder het bruisende hart van het dorp. Hier maakt u uitgebreid kennis met het dagelijks leven zoals de ambachten, markt en winkels in dit grote dorp. U sluit de wandeling af in een van de vele braai restaurantjes rondom de vertrekplaats van de vele minibusjes, waar u gebraden vlees met dikke mais pap kunt eten. ’s Middag heeft u vrij om het reservaat te verkennen.

Dag 8: Swaziland – St. Lucia (circa 350 km)
U verlaat Swaziland en gaat de grens weer over naar Zuid-Afrika. Dit is het oude koninkrijk Kwazulu Natal, waar vroeger Zulu krijgers,zoals de beruchte Shaka Zulu tegen de Engelsen vochten. U overnacht in een sfeervol guesthouse in het plaatsje St. Lucia, dat aan de rand van het ISimangaliso Wetland Park ligt. U kunt hier een boottocht maken over de St. Lucia rivier, waar vele honderden nijlpaarden in en rond het water leven. Speur ook naar boomstammen , want de kans is groot dat het een krokodil is. U kunt hier ook lekker uit eten gaan in een van de sfeervolle restaurantjes.

Dag 9: St. Lucia - Hluhluwe/Umfolozi reservaat - St Lucia (circa 50 km)
Op ca. 50 km. afstand ligt het Hluhluwe/Umfolozi reservaat, het beste wildreservaat van Kwazulu Natal. Naast de big five is het de habitat van een van de grootste populaties van witte en zwarte neushoorns in Afrika. Wist u trouwens dat deze beiden even grijs zijn? De naam ‘witte’ komt van het Nederlands woord ‘weid’, wat door de Engelsen verbasterd werd tot White – en door ons weer vertaald naar wit. De witte neushoorn heeft een hele wijde, brede bek omdat het een graseters zijn.
En de zwarte neushoorn een smalle, puntige bek omdat deze bladeren eet. U kunt met uw eigen auto hier naar toe gaan, maar u kunt ook in St. Lucia een tour boeken waarbij u het park in gaat in een open safari voertuig en met een gids. Deze brengt u tot vlak bij de dieren en spot dieren die u anders nooit gezien zou hebben. U kunt dit een volle dag doen of voor een halve dag kiezen en in de middag bijvoorbeeld een fietstocht maken naar de lokale township.

Dag 10: St Lucia - Drakensbergen (circa 450 km)
U rijdt richting Durban en slaat hier af naar het mooiste landschap van Zuid-Afrika; de Drakensbergen.

De Drakensbergen zijn een overblijfsel van het originele Afrikaanse plateau en grenst aan het hooggelegen koninkrijk Lesotho. Doordat de bergen een muur van kilometers, hoog op reizende speerpunten lijken, worden ze door de Zulu’s de ‘Barriere van Speren’ genoemd. Grillig gevormde bergen en pieken, grotten met rots schilderingen ,bloemenvelden en watervallen die tientallen meters naar beneden klettert zijn uw uitzichten voor de komende 2 dagen. Midden in dit prachtige landschap ligt de enorme rotsformatie Giant’s Castle. Uw huisje ligt midden in de overweldigende natuur. Het kamp heeft een restaurant.

Dag 11: Drakensbergen
Vandaag kunt u de Drakensbergen verkennen. Wilt u wandelen? Er zijn tochten in alle afstanden en gradaties. Bij de receptie van het kamp zijn routes te krijgen met daarop de uitgezette wandelingen. Ook kunt u een grot van de Khoisan ofwel Bosjesmannen bezoeken met daarin oude rotsschilderingen. Mocht u niet willen wandelen dan kunt u met de auto de weg langs de voet van de Drakensbergen volgen. Het uitzicht wisselt constant en hoe langer u onderweg bent, hoe meer u onder de indruk zult raken van deze majestieuze bergen. Als u avontuurlijk bent aangelegd kunt u een Canopy Tour maken, waarbij u hoog door de bomen vliegt langs touwen en over loopbruggen.

Dag 12: Drakensbergen – Umhlanga Rocks (circa 230 km)
Tijd voor strand! U rijdt richting Durban. Vlak voor Durban ligt Umhlanga Rock, een van de beste plekken om van de kilometerslange zandstranden en het warme water van de Indische Oceaan te genieten. U overnacht in een comfortabel guesthouse vlak bij het strand.

Dag 13: Umhlanga Rocks - Addo NP via Durban( circa 100 km)
U rijdt in 30 km naar Durban waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven en de vlucht naar Port Elizabeth neemt. Op het vliegveld haalt u een nieuwe huurauto op en rijdt daarmee naar een hotel vlak buiten het Addo National Park, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 14: Addo National Park
Het Addo Elephant National Park is het enige park in het zuidelijke deel van Afrika waar de Big Five leeft. Vaak wordt zelfs over de Big Seven gesproken, omdat in de wateren voor de kust ook walvissen en witte haaien leven. De walvissen komen hier tussen juli en november om jongen te baren en met enig geluk kunt u in deze periode langs de kust al uw eerste walvis zien. Maar het hoofddoel ligt verder landinwaarts.

Vroeger was Addo vooral bekend vanwege zijn olifanten, maar met enig geluk zult u tijdens uw gamedrives ook leeuwen, buffels, luipaarden en vele andere dieren spotten. U mag met uw eigen auto een gamedrive maken in Addo, of u kunt bij de receptie een gamedrive in een open safari voertuigen boeken.

Dag 15: Addo National Park – Tsitsikamma National Park (circa 250 km)
Bij de kust bij Addo begint de Tuinroute. U rijdt langs deze tuinroute naar het Tsitsikamma National Park, het mooiste deel van de tuinroute. Hoge kliffen dalen bijna loodrecht af in de zee en golven spatten met donderend geraas uit een op de rotsen. De hellingen zijn bedekt met ‘fynbos’, een van de weinige plaatsen waar deze oorspronkelijke vegetatie nog voor komt. Er is in de omgeving van alles te doen.

Er loopt een prachtige wandelroute naar de hangbrug over de Stormsrivier. U kunt hier terug keren of doorlopen naar een uitzichtpunt over de verbluffend mooie kustlijn. Langere wandelingen langs de kust zijn ook mogelijk, zoals enkele uren langs het begin van de beroemde Otter trail wandeling. Ook is een boottocht op de Stormsrivier te boeken. Als u iets avontuurlijks zoekt is er buiten het nationale park de spannende Canopy Tour tussen de boomtoppen te maken of de hoogste bungee jump van Zuid-Afrika van de brug over de Stormsrivier.

Dag 16: Tsitsikamma National Park – Oudtshoorn(circa 250 km)
Als u de Tuinroute verlaat betreed u een geheel andere wereld, de wereld van de Karoo. Uitgestrekte lege vlaktes worden doorsneden door imposante bergketens. Midden in dit gebied ligt de struisvogelhoofdstad van de wereld: Oudtshoorn. Vlak buiten het gezellige stadje ligt het sfeervolle guestfarm waar u de komende dagen verblijft. Op het terrein van deze werkende struivogel boerderij liggen comfortabele gastverblijven en het eten wordt zoveel mogelijk van lokaal geoogste ingrediënten gemaakt. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 17: Oudtshoorn
Vroeg uit de veren als u optioneel aan de unieke Meerkat-experience wilt deelnemen. U gaat voor zonsopgang naar de plek waar deze dieren wonen. Daar ziet u de meerkatten uit hun holen komen en zich klaar maken voor de dag. Met enig geluk ziet u ook de jongen, die onder begeleiding van een oudere meerkat aan het spelen zijn tot de hele familie op jacht gaat en zij weer het hol in worden gebracht. Hierna keert u terug naar de farm voor het ontbijt. De rest van de dag heeft u vrij om Oudtshoorn en omgeving te verkennen.

Er is tijd voor ontspanning of het maken van een excursie naar de Cango Caves, een enorm complex van druipsteengrotten. Deze 1600 meter lange grot is in 1938 uitgeroepen tot Nationaal Monument en is vandaag de dag één van de meest bezochte toeristische attracties in Zuid-Afrika. De kalksteenformaties van de onderaardse grotten nemen u mee terug in de tijd. De meeste mensen keren hier om, maar als u iets bijzonders wilt doen, rij dan door en neem de onverharde weg over de Swartberg pas naar Price Albert. Een lastige maar schitterende rit door de bergen wordt beloond met panoramische vergezichten over de Karoo. Een aanrader!

Dag 18: Oudtshoorn - Route 62- Robertson (circa 250 km)
’s Morgens vertrekt u voor een rit over de Afrikaanse tegenhanger van Route 66. Dit is Route 62, die dwars door de mooiste landschappen van de Karoo van Oudtshoorn naar de Wijnstreek loopt. Vandaag is een voortdurende afwisseling van bergen, vlaktes en mooie stadjes. Ook zijn er regelmatig ‘padstallen’, een soort kruising van een café en een winkeltje, te vinden. Deze zijn perfect om te stoppen voor koffie of lunch. U overnacht in een sfeervol guesthouse in Robertson, één van de mooiste kleine steden langs Route 62.Hier vindt u ook al de eerste wijngaarden als voorbode van morgen.

Dag 19: Robertson - Stellenbosch (circa 180 km)
Via Route 62 komt u in de beroemde wijnstreek van Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen ingeklemd tussen hoge bergketens en prachtige historische stadjes met Kaap-Hollandse architectuur zoals Franschhoek, Paarl en Stellenbosch .

Vooral Stellenbosch is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Met name in de Dorpsstraat en omliggende straten treft u veel leuke restaurants, cafetjes en winkeltjes. Maar vooral een foto stop bij Oom Samie se Winkel. U heeft uitgebreid de tijd om hier rond te kijken voor u vertrekt naar uw accommodatie een kilometer of 10 buiten Stellenbosch. Het hoofdgebouw van deze werkende wijngaard is omgebouwd tot een comfortabel guesthouse. U kunt op het terrein wandelen, de wijngaarden door wandelen of lekker ontspannen voor de dag van morgen. Ook kunt u op het terrein een wijnproeverij van de diverse wijnen uit de buurt doen.

Wilt u de omgeving sportief verkennen, maar ook wijnproeven? Dan is de optionele halve dag excursie Wine & Bike ideaal. U fietst dwars door de wijngaardes en onderweg proeft u de heerlijkste wijnen.

Dag 20: Stellenbosch – Kaapstad (circa 50 km)
Na het ontbijt wacht de mooiste stad van Zuid-Afrika op u; Kaapstad. Het is slechts 45 minuten rijden. U heeft een paar dagen om alles te ontdekken. Onze eerste tip: als het mooi weer is, ga dan eerst met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Het uitzicht is onovertroffen en dit is alleen mogelijk bij mooi weer.

Verder kunt u een volle dag tour naar Kaap de Goede Hoop en de pinguïns bij Simon’s Town maken. De kust is hier adembenemend, of breng een imponerend bezoek aan Robben Island.

Of misschien wilt u liever juist in de stad blijven en de bruisende stalletjes op Greenmarket Square verkennen en lunchen in een apart restaurantje in Long Street? Een Malay kookcursus, met kruidige gerechten in de kleurrijke Bo-Kaap of een jazz tour in de avond naar jazzclubs in District Six hoort ook tot de mogelijkheden. Evenals een wandeltocht door een township, een tocht in de voetstappen van Mandela in Kaapstad of een bezoek aan Kirstenbosch, de schitterende botanische tuin aan de voet van de Tafelberg. De mogelijkheden in Kaapstad zijn eindeloos. U heeft 2 overnachtingen in Kaapstad.

Jaarlijks wordt in de Afrikaanse winter juli - augustus de kabelbaan naar de Tafelberg een aantal weken gesloten voor werkzaamheden. In 2019 is dit van 8 juli t/m 5 augustus.

Dag 21: Kaapstad
Een vrije dag om te genieten in deze wereldstad.

Dag 22: Kaapstad - Amsterdam
Als u met KLM vliegt gaat u aan het einde van dag 22 naar het vliegveld voor de terugvlucht. U heeft dus nog de hele dag de tijd om Kaapstad verder te ontdekken.

Dag 23: Aankomst - Amsterdam
Het einde van een schitterende reis door de mooiste natuur van Zuid-Afrika.


Kudde olifanten aan de oever van de rivier
Zulu-danseressen in traditionele kleding

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel