Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Zuid afrika > Best deal zuid afrikaanse pracht > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen, vanaf

€ 1605,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1623,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Best Deal Zuid-Afrikaanse Pracht

(R-7500)

17-daagse Individuele autorondreis Zuid-Afrika

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Vertrek vanuit Nederland voor je vlucht naar Johannesburg.

Dag 2: Johannesburg
Aankomst in Johannesburg. Je wordt in de aankomsthal opgewacht door de vertegenwoordiger van je accommodatie. Hij brengt je naar het hotel dat vlak bij de luchthaven ligt. De rest van de dag kun je acclimatiseren.

Dag 3: Johannesburg - Panorama Route - Graskop (circa 450 km)
In de ochtend word je teruggebracht naar de luchthaven waar je opgewacht wordt door een vertegenwoordiger van het lokale kantoor een zogenaamde Meet & Greet. Hij/zij zal met je het programma door lopen en je vragen beantwoorden, vervolgens haal je de huurauto op bij de verhuurder. Daarna ben je helemaal klaar voor je avontuur door Zuid-Afrika!

Je vertrekt naar het Hoogveld aan de bovenrand van de Grote Slenk. Hier slingert de beroemde Panorama route over de bovenrand van dit spectaculaire natuurverschijnsel. Op plekken als God’s Window en de Drie Rondavels. Bij de Blyde Rivier Canyon ervaar je een duizelingwekkende diepte van duizend meter. Je overnacht in het leuke plaatsje Graskop in een comfortabel hotel.

Dag 4: Graskop - Kruger Park - Komatipoort ca. 233 km
Vandaag vertrek je naar het Laagveld. Hier ligt het wereldberoemde Greater Krugerpark, dat bestaat uit het Nationale Park en de aangrenzende privé reservaten. Er staan geen hekken om deze reservaten en het wild kan vrij tussen de diverse gebieden bewegen.

Dit park is de belangrijkste en meest bezochte locatie in Zuid-Afrika. Het is een van de grootste wildparken van de wereld en heeft een ongelofelijke diversiteit aan dieren. Het is de perfecte locatie om op zoek te gaan naar "The Big Five" (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn). Naast deze giganten leven er nog veel meer dieren in het park, zoals nijlpaarden, giraffen, zebra's en gemzen. Door het uitstekende wegennet is het park geschikt om zelf per auto te verkennen.

Uiteraard is het ook mogelijk om georganiseerde safari tochten of bush wandelingen te maken onder leiding van een gids, waardoor je nog meer kans maakt om dieren te potten. Je overnacht in een kleinschalige accommodaties 8 km buiten het Kruger Park bij de zuidelijke ingang Crocodile Bridge Gate, vlakbij de grens van Mozambique. Je verblijft hier 3 nachten.

Je kunt hier eventueel ook upgraden naar het met olie lampen verlichte tented Camp; Umlani Bush Camp midden in het privé reservaat Timbavati, grenzend aan het Kruger park. Als de avond valt kun je de leeuwen horen brullen en hyena's "lachend". Afrika op zijn mooist! Je verblijf deze dagen is inclusief alle maaltijden en 2 game activiteiten per dag. De ultieme safari ervaring.

Dag 5 en 6: Kruger
De komende 2 dagen kun je optioneel deelnemen aan een van de game activiteiten die worden georganiseerd. Zoals een gamedrive maken in een safarivoertuig. Met dit voertuig trek je dwars door het Kruger Nationale Park, op zoek naar de Big Five. De open voertuigen zijn perfect voor het ongehinderd fotograferen en filmen van de dieren. Ervaar de echte Afrikaanse bush!

Dag 7: Komatipoort – Swaziland, Mbabane (circa 150 km)
’s Morgens vroeg verlaat je het park voor de rit naar Swaziland. Swaziland is een zelfstandig koninkrijk, omringd door Zuid-Afrika.

Na de grensformaliteiten rijd je het bergachtige koninkrijk binnen. Je betreedt hier echt Afrika, buiten de steden bepalen rondavel hutten en akkers het beeld en de bevolking leeft volgens oude tradities.

Je rijdt langs drukke markten en levendige dorpjes tot aan de hoofdstad Mbabane. Niet ver van je hotel ligt is de beroemde ambachtsmarkt Ezulweni. Ondanks dat de markt een toeristisch trekpleister is, kom je hier zeker ook mooi Afrikaans handwerk tegen. Je hebt 2 overnachtingen in Mbabane.

Dag 8: Swaziland, Mbabane
Vandaag heb je een vrije dag. Op slechts een half uurtje rijden ligt het Mlilwane reservaat. Het Mlilwane reservaat is samen met de lokale bevolking opgezet en die er ook werkzaam zijn. In dit reservaat leven giraffes, zebra’s, nijlpaarden en allerlei antilopen soorten, maar geen grote roofdieren. Daarom is het een perfect gebied om te voet of met een mountainbike te verkennen (te huur in het reservaat). Je kunt op eigen gelegenheid het reservaat verkennen.

Dit is mooi te combineren met een halve dag kennismaking met de Swazi’s en hun cultuur. Zo kun je een FTTSA gecertificeerde wandeling door Lobamba village maken. Lobamba ligt op ca. 45 minuten rijden van Mlilwane en is het Koninklijke dorp. De koningen en hun vrouwen hebben hier hun grote verblijfplaatsen – niet echte paleizen zoals wij ze kennen, maar meer grote hutten.

Je loopt met een lokale gids te voet langs deze gebouwen en dan verder het bruisende hart van het dorp. Hier maak je uitgebreid kennis met het dagelijks leven zoals de ambachten, markt en winkels in dit grote dorp. Je sluit de wandeling af in een van de vele braai restaurantjes rondom de vertrekplaats van de vele minibusjes, waar je gebraden vlees met dikke mais pap kunt eten.

Dag 9: Swaziland – St. Lucia (circa 350 km)
Je verlaat Swaziland en gaat de grens weer over naar Zuid-Afrika. Dit is het oude koninkrijk Kwazulu Natal, waar vroeger Zulu krijgers, zoals de beruchte Shaka Zulu tegen de Engelsen vochten.

Je overnacht in een sfeervol guesthouse in het plaatsje St. Lucia, dat aan de rand van het ISimangaliso Wetland Park ligt. Je kunt hier een boottocht maken over de St. Lucia rivier, waar vele honderden nijlpaarden in en rond het water leven. Speur ook naar boomstammen, want de kans is groot dat het een krokodil is. Je kunt hier ook lekker uit eten gaan in een van de sfeervolle restaurantjes. Je hebt hier 2 overnachtingen.

Dag 10: St. Lucia - Hluhluwe/Umfolozi Reservaat – St.Lucia (circa 100 km)
Vrije dag om deze unieke omgeving te verkennen. Op ca. 50 km. afstand ligt het Hluhluwe/Umfolozi reservaat, het beste wildreservaat van Kwazulu Natal. Naast de big five is het de habitat van een van de grootste populaties van witte en zwarte neushoorns in Afrika.

Wist je trouwens dat deze beiden even grijs zijn? De naam 'witte' komt van het Nederlands woord ‘weid’, wat door de Engelsen verbasterd werd tot White – en door ons weer vertaald naar wit. De witte neushoorn heeft een hele wijde, brede bek omdat het een graseters zijn. En de zwarte neushoorn een smalle, puntige bek omdat deze bladeren eet.

Je kunt met je eigen auto hiernaar toe gaan, maar je kunt ook in St. Lucia een tour boeken waarbij je het park in gaat in een open safari voertuig en met een gids. Deze brengt je tot vlak bij de dieren en spot dieren die je anders nooit gezien zou hebben. je kunt dit een volle dag doen of voor een halve dag kiezen en in de middag bijvoorbeeld een fietstocht maken naar de lokale township.

Dag 11: St. Lucia –Umhlanga Rock( circa 190 km)
Na het ontbijt zet je koers naar de Indische oceaan. Waar je 2 nachten verblijft in het sfeervolle badplaatsje Umhlanga Rock aan de Indische Oceaan, in de omgeving van Durban.

Dag 12: Umhlanga Rock
Heerlijke vrije dag om te ontspannen aan het mooie strand.

Dag 13: Umhlanga Rock - Drakensbergen (circa 255 km)
Je rijdt richting Durban en slaat hier af naar het mooiste landschap van Zuid-Afrika; de Drakensbergen. Eigenlijk is het weer de Grote Slenk: van beneden uit lijkt het een muur, maar het is de rand van het hooggelegen koninkrijk Lesotho. Doordat de bergen een muur van kilometers-hoog op reizende speerpunten uit het landschap lijken worden ze door de Zulu’s de ‘barrière van speren’ genoemd.

De Drakensbergen zijn een overblijfsel van het originele Afrikaanse plateau en grenst aan het hooggelegen koninkrijk Lesotho. Doordat de bergen een muur van kilometers, hoog op reizende speerpunten lijken, worden ze door de Zulu’s de ‘Barrière van Speren’ genoemd. Grillig gevormde bergen en pieken, grotten met rotsschilderingen, bloemenvelden en watervallen die tientallen meters naar beneden klettert, vormen het decor. Midden in dit prachtige landschap ligt het enorme natuurlijke Amfitheater. Je waant je in sprookjesachtig landschap! Je verblijft hier voor de komende 3 nachten.

Dag 14 en 15: Drakensbergen
De komende 2 dagen kun je de Drakensbergen verkennen. Wil je wandelen? Er zijn tochten in alle afstanden en gradaties. Bij de receptie van het hotel zijn routes te krijgen met daarop de uitgezette wandelingen. Ook kun je een grot van de Khoisan ofwel Bosjesmannen bezoeken met daarin oude rotsschilderingen. Paardrijden is ook een geweldige optie voor de liefhebber.

Mocht je niet willen wandelen dan kun je met de auto de weg langs de voet van de Drakensbergen volgen. Het uitzicht wisselt constant en hoe langer je onderweg bent, hoe meer je onder de indruk zult raken van deze majestueuze bergen. Als je avontuurlijk bent aangelegd kun je een Canopy Tour maken, waarbij je hoog door de bomen vliegt langs touwen en over loopbruggen.

Dag 16: Drakensbergen – Johannesburg
Je kunt vandaag terug rijden naar Johannesburg, een afstand van ca. 420 km over de snelweg, en daar je auto inleveren voordat je in de nacht terug vliegt naar huis.

Dag 17: Johannesburg - Amsterdam
Aankomst in Amsterdam en einde van indrukwekkende reis door Zuid-Afrika.


Bourkes Luck potholes in the Blyde river
Twee olifanten steken de weg over tijdens een jeepsafari
Zulu-danseressen in traditionele kleding
Leeuw ligt in het gras
The Three Rondavels in Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel