Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Vietnam > Verborgen plekjes van vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen

€ 2318,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2579,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Verborgen Plekjes van Vietnam

(R-0679)

16-daagse privé rondreis Vietnam

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Hanoi, in het noorden van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Je kunt optioneel een vroege check-in bijboeken, zodat je gegarandeerd meteen je kamer krijgt. Hier kun je je in dat geval even opfrissen.

Dan is het tijd om kennis te maken met de bruisende oude wijk van Hanoi. Je wandelt met je gids door de straatjes en ziet hoe de inwoners hier hun winkeltjes runnen of op straat hun kookkunsten aan de man brengen. Je passeert de grote, overdekte Dong Xuan markt, bezoekt enkele kleine tempels en oude huizen. Uiteindelijk bereik je het Hoan Kiem Lake, waar je veel Vietnamezen treft die hun dagelijkse rondje wandelen of gezellig aan het kletsen zijn. Je wandelt een stukje langs het meer, waarna je weer terugkeert naar je hotel.

Dag 3: Hanoi
In de ochtend word je opgehaald door je gids en per transfer word je naar de oude citadel gebracht. Hier begint je volgende wandelexcursie door de stad. Je wandelt allereerst over een ‘mobiele straatmarkt’ waar kooplui elke ochtend samenkomen om hun indrukwekkende arsenaal aan groente en fruit te verkopen. Vervolgens bereik je de ‘Food Street’ van de stad, de enige plek waar het winkels is toegestaan om 24 uur per dag open te zijn. Je wandelt vervolgens een stukje langs het spoor om bij de Literatuurtempel uit te komen. Nadat je dit architectonische kunstwerk bewonderd hebt, is het tijd voor een typische Hanoi lunch: een ‘bun cha’ aan de straat. Bun cha is een typisch Hanoi gerecht, bestaande uit o.a. gekruid varkensgehakt van de grill, plakrijstnoodles en loempiaatjes.

In de middag bezoek je het Presidentieel Paleis, waar je ook de Eenzuilige Pagode vindt en het houten huis op palen waar Ho Chi Minh zijn laatste jaren doorbracht. Het is tijd voor een pauze en de perfecte gelegenheid om kennis te maken met ‘bia hoi’. Dit is eigenlijk een lokale, gezellige manier van bier drinken. Op een plastic stoeltje op straat wordt lokaal bier geschonken dat elke dag vers gebrouwen wordt. Een unieke, bijzondere ervaring. Dan is het tijd om weer terug te wandelen naar de oude wijk via de prachtige straat Phan Dinh Phung die nog uit de koloniale tijd stamt. Heb je geen zin meer om te wandelen, dan kun je ook per auto teruggebracht worden.

Dag 4: Hanoi-Suoi Mu
Er staat een vroeg vertrek op het programma deze ochtend. Je verlaat de stad en gaat op weg naar de Tam Diep bergketen. Via een mooie pas bereik je de top van de bergketen, waar de toegang ligt tot het onbekende Ngoc Son Ngo Luong natuurreservaat. Het uitzicht op het landschap vanaf het eerste plateau is schitterend: rijstterrassen en met jungle beklede bergen op de achtergrond. Je wandelt vanaf hier circa 45 minuten over een pad, dat al snel een riviertje volgt en waarbij je een waterval passeert. Je bereikt je kleine homestay dat schitterend in de natuur is gelegen. Je wordt verwelkomd door de eigenaars, een Muong familie, en geniet hier van een wat late lunch. In de middag kun je een wandeling in de omgeving maken of relaxen aan een beekje. Je dineert en overnacht bij deze familie.

Dag 5: Suoi Mu-Ninh Binh
Na het ontbijt neem je afscheid van de familie en verlaat je de homestay en het natuurreservaat. Via een stukje van de historische Ho Chi Minh weg bereik je de regio Ninh Binh. Het landschap van deze regio staat bekend als de ‘droge Halong Bay’. Je bereikt een rustig, landelijk gebied genaamd Mount Tuong, waar je van een lunch geniet.

In de middag maak je een boottocht in een ‘sampan’ bootje om Tam Coc te bereiken, het prachtige landschap dat doet denken aan Halong Bay. Kalkstenen rotsen hier rijzen strak omhoog, maar niet uit het water zoals in Halong Bay, maar uit groene rijstvelden. Je bezoekt de Bich Dong pagode, waar je 3 niveaus kunt beklimmen om vanaf de top van een schitterend uitzicht over het gebied te genieten. Hierna word je naar je kleinschalige hotel gebracht.

Dag 6: Ninh Binh-Halong Bay
Deze ochtend gaat de wekker al vroeg, want na een vroeg ontbijt is het tijd om naar Halong Bay te vertrekken. Je rijdt via de Red River delta en bereikt tegen het middaguur de kust. Hier stap je op een houten junk voor een cruise. Eenmaal gesettled aan boord is het tijd voor de lunch. Genietend van je lunch komend de hoge kalkstenen torens en eilanden steeds dichterbij en worden steeds indrukwekkender. In de middag gaat de boot voor anker in een rustig gebied, waar je kunt relaxen, zwemmen of een verkennend boottochtje kunt maken per sampan. Aan het begin van de avond kun je je terugtrekken op het dek met een drankje om van de zonsondergang in de baai te genieten. Na een heerlijk diner kun je nog nagenieten op het dek of je terugtrekken in je comfortabele hut.

Dag 7: Halong Bay-Hanoi-Dong Hoi
Wat een schitterende plek op aarde om wakker te worden! Geniet van een mooie zonsopgang of neem deel aan een ochtendsessie tai chi. Je bezoekt nog een grot en genietend van een brunch vaar je terug naar Halong, waar een eind komt aan de onvergetelijke cruise.

Je wordt teruggereden naar Hanoi, waar een hotel voor je is geregeld dichtbij het treinstation. Hier kun je je opfrissen en uiteraard even relaxen. Je kunt ook Hanoi nog wat verder verkennen, wat snacks en drinken kopen voor je treinrit van vanavond en in een leuk restaurantje dineren. Na het diner wandel je met je gids naar het treinstation voor de nachttrein naar Dong Hoi.

Dag 8: Dong Hoi-Phong Nha Ke Bang National Park
In de vroege ochtend arriveer je op het treinstation van Dong Hoi. Je wordt opgewacht door je nieuwe gids en chauffeur en je wordt naar het strand gebracht voor een ontbijt aan zee. Dan is het tijd om op pad te gaan; het is circa een uur rijden naar de ingang van Phong Nha Ke Bang National Park. In dit nationaal park vind je een rijkdom aan groene jungle, blauwe lagunes en de grootste grotten ter wereld.

Je zet eerst je bagage af bij je cottage en dan is het tijd om het eerste stukje van Paradise Cave te gaan verkennen. Paradise Cave is een gigantisch grottenstelsel van ca. 31 km lang en 72 meter hoog. In de middag word je naar een lagune gebracht, naar de avontuurlijke ‘Dark Cave’. Hier kun je het wat rustiger aan doen, of optioneel gaan varen, kajakken, zwemmen of tokkelen. Er zijn ook fietsen beschikbaar om een stukje te gaan fietsen. Nadat je de Dark Cave verkend hebt, word je terug gebracht naar je accommodatie.

Dag 9: Phong Na Ke Bang National Park-Vinh Moc-Hue
Na het ontbijt verlaat je deze prachtige regio en ga je op weg in zuidelijke richting. De rit vandaag is met circa 5 uur vrij lang, maar je zit zeker niet alleen in de auto vandaag. Je stopt namelijk voor de lunch en om de Vinh Moc tunnels te bezoeken. Net als de Cu Chi tunnels, alleen veel minder bekend, is dit een enorm tunnelnetwerk dat tijdens de oorlog o.a. werd gebruikt als communicatienetwerk. Je hebt hier de tijd om meer over deze indrukwekkende geschiedenis te leren. In de middag vervolg je je reis en aan het einde van de middag zul je in Hue arriveren, waar deze tour eindigt.

Dag 10: Hue
Je gaat vandaag Hue verkennen, maar aangezien dit een verborgen plekjes reis is, doe je dat niet op de standaard manier. Allereerst bezoek je de Tu Hieu pagode. Dan stap je op de fiets en maak je een mooie fietstocht naar het platteland van Hue. Je fietst over smalle paadjes langs rijstvelden en groentetuinen naar het dorpje Thanh Toan. Dit is een charmant plaatsje met oude huizen en kleine kanaaltjes, maar ook met een prachtige Japanse brug. Hier wordt even pauze gehouden en je kunt het kleine, lokale museum bezoeken.

Vervolgens word je teruggebracht naar Hue voor een speciale, lokale streetfood kennismaking. Je gaat verschillende ‘banh Hue’ proberen in een heel lokaal eethuisje. Banh Hue is een verzamelnaam van kleine hapjes uit Hue, meestal op verschillende wijze gemaakt van rijst of cassavebloem met garnalen en/of varkensvlees. Het eethuisje is niet het meest charmante restaurantje, maar echt een verborgen plekje voor de beste banh hue.

In de middag ga je uiteraard de oude keizerlijke citadel van Hue verkennen. Vervolgens bezoek je de tombe van de voormalige keizer Tu Duc. Je eindigt de dag met het bezichtigen van de zonsondergang over de Parfumrivier.

Dag 11: Hue-Tam Giang-Hoi An
Je verlaat de stad en via de ‘Weg van de Tombes’ bereik je de langste lagune van het land. Bij een klein vissersdorpje ga je aan boord van een lokale vissersboot voor een tochtje door de lagune. Hier leer je meer over de eeuwenoude vistechnieken die ze hier nog hanteren. Thuis bij de visser geniet je van een lunch, die uiteraard bestaat uit de vangst van die dag.

Het vervolg van je reis voert je via de kustweg en de prachtige Wolkenpas, met panoramische uitzichten over zee, naar Hoi An.

Dag 12: Hoi An
Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven. Vandaag heb je geheel ter vrije besteding. Je kunt in je eigen tempo door de smalle, charmante straatjes wandelen. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij je toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. Je kunt ook een fiets huren en de omgeving van Hoi An verkennen, met vele landelijke weggetjes, eilandjes en een strand waar je je heerlijk kunt ontspannen.

Optioneel kun je de excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bijboeken. Deze excursie van een halve dag vindt plaats in de ochtend en neemt je mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die je tot nu toe gezien hebt in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 13: Hoi An-Ho Chi Minh Stad
In de ochtend word je opgehaald en naar de luchthaven van Danang gebracht voor je vlucht naar Ho Chi Minh Stad. Bij aankomst word je opgehaald en naar je hotel gebracht om je bagage af te geven. Dan wandel je met je gids de stad in om enkele oude, koloniale gebouwen te bezichtigen en om door de wijk Cholon te lopen, het Chinatown van Saigon. Snuif hier de bruisende sfeer, het lokale leven en de heerlijke etensgeuren op. In de late middag keer je terug naar je hotel.

Wil je deze stad ook op een bijzondere manier zien? Dan kun je optioneel de excursie Street food tour Saigon per Vespa bijboeken. Achterop een klassieke Vespa scooter ontdek je de stad ‘by night’, een hele andere ervaring! Bovendien ga je op verschillende plekjes genieten van lokale hapjes en drankjes.

Dag 14: Ho Chi Minh Stad-Can Gio-Ho Chi Minh Stad
Je wordt bij je hotel opgehaald en naar het Can Gio Mangrovebos gereden, zo’n 80 km ten zuiden van de stad. Het is ongelooflijk te bedenken dat dit indrukwekkende bos bijna ten onder is gegaan in de Vietnam oorlog door bombardementen en ontbladeringsmiddel. In de loop der tijd en met behulp van herbebossing is het mangrovebos gelukkig volledig hersteld. Je vaart per kano door de mangroves en je gids vertelt je meer over dit bijzondere ecosysteem. In de middag keer je terug naar de stad.

Dag 15: Vertrek Ho Chi Minh Stad
De dag is gekomen dat je Vietnam verlaat. Met een transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh Stad eindigt deze bijzondere rondreis.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Ha Long Bay in Vietnam
De verboden stad in Hue, Vietnam
Thien Duong-grot in Phong Nha-Ke Bang National Park, Vietnam
Ninh Binh hoofdingang naar de Bich Dong Pagoda
Toeristen in een boot op de Ngo Dong River

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel