Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

21 Dagen

€ 2756

vanaf 4 personen

€ 3159

vanaf 2 personen

Vraag offerte aan

Rondreis: Verborgen Binnenlanden van Vietnam (R4660)

21-daagse privé rondreis Vietnam - inclusief vliegtickets


Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Hanoi
Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. U kunt de rest van de dag rustig bijkomen van uw reis en acclimatiseren.

Optioneel kunt u een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 3: Hanoi
U begint uw ontdekkingstocht door Vietnam met een stadsexcursie Hanoi. Zo bezoekt u o.a. de historische Literatuurtempel, daterend uit 1070 en daarmee de eerste universiteit van het land. U bezoekt ook het sobere huis op palen waar Ho Chi Minh gewoond heeft. Het Frans-koloniale gouverneurshuis en de Eenzuilige Pagode staan ook op het programma.

In de middag stapt u in een cyclo, een traditionele fietstaxi. In de cyclo rijdt u door de smalle straatjes van de bruisende oude wijk van Hanoi, een ware belevenis. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Het Hoan Kiem leent zich uitstekend voor een wandeling, waarbij u de Ngoc Son tempel bezoekt, mooi gelegen op een eilandje in het meer.

Dag 4: Hanoi-Mai Chau
Mai Chau is gelegen in een rustige, groene vallei bedekt met rijstvelden, boerderijen en huizen op palen. In de lente laat de vallei een explosie aan kleuren zien van de verschillende soorten bloemen die in bloei staan, zoals de persikbloesem. In Mai Chau vindt u onder andere de etnische volkeren de Witte Thai en de H’mong. Na aankomst in Mai Chau zult u een lunch bestaande uit Thaise specialiteiten genieten in een familiehuis in een lokaal dorpje. Ook ziet u hoe de lokale, sterke rijstwijn wordt gemaakt. Dan wandelt u in circa 2 uur naar het dorp Pung, uw overnachtingsplaats voor vanavond. Hier kunt u rustig door het dorpje wandelen en een gesprekje aanknopen met de lokale bevolking, waarbij uw gids u natuurlijk kan helpen met vertalen. Sluit de dag af met een ontspannend kruidenbadje voor de voeten.

Dag 5: Mai Chau-Cuc Phuong Nationaal Park
Na het ontbijt bij uw gastgezin rijdt u in ca. 3 uur naar het Cuc Phuong Nationaal Park. Sommige gedeeltes zijn behoorlijk hobbelig, omdat nog niet alle wegen hier geasfalteerd zijn. Na de lunch krijgt u een introductie van de flora en fauna van het park in het bezoekerscentrum en bezoekt u het dierenopvangcentrum (mits geopend). Vanaf hier maakt u een wandeling van ca. 2,5 uur waarbij u een enorme eikenboom van ongeveer 1000 jaar oud zult zien en een prehistorische grot. U overnacht in een guesthouse in het midden van het nationaal park.

Dag 6: Cuc Phuong Nationaal Park
Een trekking van circa 2 uur neemt u mee door een ander deel van het nationaal park. U wandelt naar een historische boom met enorme wortels. In de schaduw van deze boom geniet u van uw picknicklunch. Over heuvels en door dichtbegroeide jungle vervolgt u uw trekking (ca. 5 uur), waarbij uw lokale gids u alles kan vertellen over de flora en fauna en verborgen dieren kan aanwijzen. De wandeling eindigt in de vallei in een eenvoudig dorpje van het Muong volk. Vanavond kunt u alles over de levenswijze van dit volk leren. U overnacht bij een familie thuis.

Dag 7: Cuc Phuong Nationaal Park-Halong Bay
Na een vroeg ontbijt volgt een rit van ca. 3 uur door een schilderachtige omgeving naar Halong Bay. Deze baai is een waar natuurspektakel, waarbij duizenden eilanden uit het water rijzen. Bij aankomst gaat u aan boord van een Vietnamese junk (traditioneel schip), die u door dit adembenemende landschap zal varen, vol rotsen met grotten. Na een buffet lunch bezoekt u een drijvend dorp. Hier kunt u ervoor kiezen om per bamboe bootje rond te varen en het leven op het water te zien. Er is nog tijd om op een strandje te zonnebaden en te relaxen voordat u terug aan boord gaat van uw schip. Optioneel kunt u aan boord deelnemen aan een kookdemonstratie of op het zonnedek relaxen. Na een heerlijk BBQ diner kunt u op het zonnedek onder het genot van een drankje naar de sterrenhemel turen en volledig tot rust komen. U slaapt aan boord in een comfortabele hut.

Dag 8: Halong Bay-Hanoi-Hue
In de ochtend bezoekt u nog een grot voordat het schip de terugreis aanvangt. Na een brunch arriveert u weer in Halong Bay, waar een auto op u staat te wachten om u terug te brengen naar Hanoi. Hier heeft u even de tijd om door de stad te wandelen en te winkelen, voordat u naar het station wordt gebracht. Vanavond reist u per nachttrein naar de keizerlijke stad Hue. U slaapt in een bedje in een coupé voor 4 personen.

Dag 9: Hue
In de vroege ochtend arriveert u in Hue. U wordt naar uw hotel of een lokaal restaurant gebracht, waar u van een ontbijt kunt genieten om uw dag goed te beginnen. Dan stapt u op een fiets en fietst in alle rust langs vele rijstvelden en kleine dorpjes naar een oud dorpje aan de rivier met een bijzondere architectuur. Hier aangekomen wandelt u door het dorp en bezoekt u enkele van de bijzondere huisjes. Het dorpje heeft zich gespecialiseerd in het pottenbakken en u ziet hoe dit wordt gedaan. Dan keert u weer terug naar Hue.

Dag 10: Hue-Hoi An
Het is tijd om de hoogtepunten van Hue zelf te verkennen. Allereerst bezoekt u het icoon van Hue, de keizerlijke citadel. Deze is gebouwd in de 19e eeuw door de Nguyen dynasty. Uw gids kan u alles vertellen over hoe de keizerlijke familie hier geleefd heeft en hoe de samenleving toen was ingericht. Oude foto's geven u een goed beeld van die tijd. U eindigt de ochtendexcursie met een bezoek aan de Dong Ba markt.

Dan is het tijd om Hue te verlaten. Via de prachtige Wolkenpas, een hoog gelegen pas met pittoreske uitzichten, rijdt u naar Hoi An. Het historische centrum, bestaande uit smalle straatjes geflankeerd door traditionele huizen, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 11: Hoi An
De omgeving van Hoi An is erg mooi, vol kleine dorpjes en rijstvelden. Bovendien staat Hoi An bekend om de vele lokale producten die hier gemaakt worden. U bezoekt een familie die rijstpapier maakt en u ziet hoe zij dat doen. Per fiets reist u wederom langs de rijstvelden en u leert hoe de lokale bevolking hier rijst verbouwt. Ook ziet u hoe op traditionele wijze de beroemde Vietnamese vissaus wordt gemaakt en hoe meubels worden gemaakt van o.a. bamboe.

Dan stapt u in een typisch Vietnamees 'mandbootje' om de waterkokospalm te bezichtigen. Een bijzondere ervaring! Weer terug in Hoi An maakt u in de middag een wandeltocht door de smalle, charmante straatjes van het oude centrum van Hoi An en bezoekt enkele huisjes, waaronder een pagode en een oud, traditioneel familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

Dag 12: Hoi An-Kontum
De gebaande paden worden verlaten op weg naar het plaatsje Quang Ngai. Onderweg bezoekt u het minder toeristische My Khe Beach en het indrukwekkende herdenkingsmonument van My Lai, waar het Amerikaanse leger op verschrikkelijke wijze ca. 500 Vietnamese burgers heeft omgebracht. Bovenop een berg bezoekt u de Thien An pagode.

De lunch vindt plaats in Quang Ngai, waarna u verder reist door een bergachtige omgeving naar de Centrale Hooglanden. In de Centrale Hooglanden is veel gevochten tijdens de oorlog en u zult hier nog vele sporen van zien. Zo is het landschap her en der getekend door kraters en kale bomen, een effect van het gif ‘Agent Orange’ dat de Amerikanen in Vietnam gesproeid hebben. U overnacht in Kontum.

Dag 13: Kontum
In de ochtend bezoekt u een mooie, houten katholieke kerk. De volgende stop is de indrukwekkende hangbrug van Kon Klor. U verlaat de auto en maakt een mooie wandeling door suikerrietvelden, rijstvelden en cassavevelden naar enkele dorpen van verschillende bergvolkeren. In een van de dorpjes geniet u van een picknicklunch.

Na de lunch volgt een trekking van nog circa 3 km naar de Dakbla rivier. Hier stapt u in een kano en peddelt u stroomafwaarts naar Konktu. Hier kunt u zich nog even ontspannen en genieten van het mooie omringende berglandschap, voordat u wordt teruggereden naar Kontum.

Dag 14: Kontum-Pleiku-Buon Ma Thuot
Op weg naar Buon Ma Thuot bezoekt u het dorp Pleiphum waar de bergvolkeren J’rai en Ia M’Nong wonen. Hier ziet u een Rong huis, typisch voor deze regio. Het is een groot, mooi versierd huis op palen, midden in het dorp. Hier vinden dorpsactiviteiten plaats, worden gasten ontvangen, ceremonies gehouden etc. U leert hun bijzondere begrafenisritueel kennen, maar ook het verschil tussen de rituelen en gewoonten van de verschillende bergvolkeren. Uw volgende stop is Bien Ho, een meer bovenop een uitgedoofde vulkaan. De bijnaam van dit meer is de ‘Parel van Pleiku’, omdat het water zo helder is dat u de vissen kunt zien zwemmen.

Aangekomen in Buon Ma Thuot bezoekt u het Dak Lak Etnologisch Museum. Hier vindt u foto’s en historische voorwerpen van de inwoners van Dak Lak, de provincie waarvan Buon Ma Thuot de hoofdstad is. Zo ziet u hier modellen van hun huizen op palen, traditionele kleding, beelden die ooit bij graftombes stonden, rugzakken van bamboe etc. U sluit de dag af met een bezoek aan een dorpje waar u traditionele longhouses ziet tussen de koffieplantages.

Dag 15: Buon Ma Thuot
40 km van de stad ligt Ban Don, waar vroeger op olifanten werd gejaagd om ze te temmen en te gebruiken als werkdier. U steekt een bamboe hangbrug over de Srepok rivier over en bezoekt een historisch huis van het Lao volk. Ook bezoekt u de tombe van de koning van de olifantenjagers, koning Khunjunop. Voor de lunch gaat u terug naar Buon Ma Thuot.

In de middag bezoekt u de Dray Sap waterval, de grootste in de regio. Draysap betekent ‘mist of rook’ in de lokale taal, dus u kunt zich voorstellen hoe heftig deze waterval is in het regenseizoen.

Dag 16: Buon Ma Thuot-Lak Lake-Dalat
Lak Lake, gelegen in een schitterende omgeving, is het grootste natuurlijke meer in de Centrale Hooglanden. Vroeger werd het meer bevolkt door krokodillen, maar deze zijn inmiddels uitgestorven. U kunt dus rustig in een bootje op het meer rondvaren. U bezoekt een M’Nong dorp, met houten huizen op palen en waar kippen, koeien en varkens onverstoord rondlopen. Aan het einde van de middag arriveert u in Dalat.

Dag 17: Dalat
Dalat was ooit een geliefd vakantieplaatsje voor de Fransen om aan de hitte te ontsnappen, omdat het hoger is gelegen en daardoor koeler is. In deze regio wonen maar liefst 33 verschillende etnische groepen, elk met eigen traditionele kledij. U maakt een fietstour in de omgeving, met een bezoek aan het zomerpaleis van koning BaoDai en het ‘Crazy House’, een huis waarbij de architecte haar fantasie de vrije loop heeft gegeven. U ziet o.a. ook het Xuan Huong meer en het voormalige Franse treinstation, een mooi architectonisch pareltje. Ook een bezoek aan Dalat Cathedral mag niet ontbreken, de oudste kerk die door de Fransen in Dalat is gebouwd.

Dag 18: Dalat-Ho Chi Minh Stad
Het is weer tijd om naar de drukkere bewoonde wereld terug te keren. In de ochtend vliegt u naar het bruisende Ho Chi Minh Stad. Hier maakt u een stadsexcursie langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Allereerst bezoekt u het Reunification Palace, het voormalige presidentieel paleis. Tegenwoordig is het een museum, waar u de privé-vertrekken van de president zult zien, de ‘Oorlogskamer’ waar de Zuid-Vietnamese troepen werden aangestuurd en de kamer waar het Noord-Vietnamese leger de macht greep in 1975. In de buurt van het paleis ziet u het indrukwekkende postkantoor en de Notre Dame, de zetel van het katholieke geloof in Vietnam. De excursie eindigt met een bezoek aan de kleurrijke wijk Chinatown, waar er altijd bedrijvigheid heerst in de vele winkel- en restaurantstraatjes. Hier zijn ook enkele pagodes in Chinese stijl te vinden.

Dag 19: Mekong Delta
Een vroeg vertrek vandaag. U laat de grote stad achter u om het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst in Cai Be stapt u in een bootje om de kleurrijke drijvende markt te ervaren. U ziet boten vol groenten en fruit handel drijven met de lokale bevolking. Indien u wilt kunt u ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt.

Een roeibootje neemt u verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om u heen intens groene, tropische begroeiing. U ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt.

In de middag maakt u een wandeling in de tropische omgeving. Bij een plantage kunt u verschillende soorten fruit proeven en luisteren naar traditionele muziek uit deze regio. Dan stapt u op een fiets om over smalle dorpspaadjes te fietsen en te genieten van de groene, landelijke omgeving. Het laatste stukje naar Vinh Long legt u weer per boot af, waarna u wordt terug gereden naar Ho Chi Minh Stad.

Dag 20: Vertrek Ho Chi Minh Stad
U wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland, waarmee deze bijzondere reis tot een einde komt.

Dag 21: Aankomst Amsterdam.
Aankomst op Schiphol.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!


Routekaart
Foto's

Vorige pagina

21 Dagen

€ 2756

vanaf 4 personen

€ 3159

vanaf 2 personen

Vraag offerte aan

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel