Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Vietnam > Punthoedjes loempias en stranden > Dag tot dag
Vorige pagina

19 Dagen, vanaf

€ 2614,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2838,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Punthoedjes, loempia's en stranden

(R-0677)

19-daagse individuele familiereis Vietnam

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Hanoi, in het noorden van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Hanoi
Je arriveert vandaag in Hanoi. Je wordt opgehaald bij de luchthaven en naar je hotel in de stad gereden. Let goed op onderweg, wie ziet er als eerste een Vietnamees met zo'n echte Vietnamese punthoed?

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en is al meer dan 1000 jaar oud. Dit is het beste te zien in de oude wijk, een bruisende wijk waar de meeste straten nog de naam dragen van wat er in die straat verkocht werd. Zo is er een elektronicastraat, een brommeronderdelenstraat etc. Je vindt hier verder ook vele restaurantjes en cafétjes en in het weekend wordt hier een gezellige avondmarkt gehouden.

Vandaag is er geen programma, zodat je rustig kunt bijkomen van je reis, kunt wennen aan het klimaat en de drukte van de stad en zelf eventueel door het centrum kunt gaan wandelen.

Dag 3: Hanoi
Na het ontbijt staat er een stadsexcursie op het programma. In de ochtend ga je naar het Ho Chi Minh complex. Hier zie je onder andere het voormalige presidentiële paleis (van buiten), het oude huis op palen van Ho Chi Minh en de Eenzuilige Pagode.

De volgende stop is de prachtige Literatuurtempel. Dit is eigenlijk de eerste universiteit van Vietnam en al in de 11e eeuw gebouwd. Het heeft een mooie Chinese stijl en hoewel het nu geen universiteit meer is, komen studenten hier nog steeds om wierook te branden.

Na de lunch heb je even pauze. Je kunt even teruggaan naar je hotel om te relaxen voordat het middagprogramma begint.

Het middagprogramma begint met een bezoek aan het Volkenkundig Museum, waar je een idee krijgt van de verschillende etnische groepen in Vietnam met hun eigen tradities en gewoonten. Het mooiste is de buitenplaats van het museum, waar je een ruime selectie ziet van de huizen met verschillende bouwstijlen van de volkeren.

Een van de meest sfeervolle wijken van Hanoi is de Oude Wijk. Je verkent deze wijk op een bijzondere manier, namelijk in golfbuggy-achtige karretjes. Zo kun je in alle rust rondkijken en foto's maken.

Aan het einde van de dag woon je een traditionele waterpoppenshow bij.

Dag 4: Hanoi-Mai Chau
Rond 8.00 uur word je bij je hotel opgehaald en naar Mai Chau gereden. Dit plaatsje is prachtig gelegen in een groene vallei, die bedekt is met rijstterrassen en lokale dorpjes van het ‘Witte Thai’ volk. Bij aankomst heb je tijd om je even op te frissen en heerlijk te lunchen.

In de middag kun je in het dorp rondwandelen en meer te weten komen over de plaatselijke levensstijl en cultuur. In de avond kun je enkele heerlijke lokale gerechten uitproberen.

Dag 5: Mai Chau
Na het ontbijt word je meegenomen via een pittoreske route naar een nabijgelegen vallei. Met een beetje geluk kom je onderweg een werkplaatsje tegen waar eetstokjes van bamboe worden gemaakt. Hier kun je even stoppen om te zien hoe ze gemaakt worden.

Je arriveert in een afgelegen dorp bij een huis waar meerdere generaties van één familie samenwonen. Tot de lunch kun je hier een stukje gaan fietsen, rondwandelen of wat tijd aan de rivier doorbrengen. Als je wilt, kun je de familie helpen bij het bereiden van de lunch.

Na de lunch maak je een wandeling. Je wandelt onder andere over een hangende brug en langs eindeloze velden waar fruit groeit. Aangekomen bij een pier stap je op een bamboeraft en maak je een rustig boottochtje over de rivier van circa 40 minuten. Weer aan land wandel je nog een stukje verder en ontmoet mensen van een ander klein dorpje. Hier word je weer met de auto opgehaald en teruggereden naar je lodge.

Wil je alweer eerder terug naar de lodge om daar nog wat tijd aan het zwembad te kunnen doorbrengen met de kinderen, dan is dat altijd mogelijk.

Dag 6: Mai Chau-Hanoi
Als je vanochtend vroeg wakker wordt, is het een bijzondere ervaring om zelf met je kinderen een ochtendwandeling te maken. Ervaar de serene sfeer die er hier op het platteland in de vroege ochtend hangt. Na het ontbijt verlaat je Mai Chau en word je terug naar Hanoi gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 7: Hanoi-Halong Bay
Na het ontbijt word je naar Halong Bay gereden. Bij de pier ga je aan boord van het schip en begint je cruise door het smaragdgroene water en tussen de kalkstenen kliffen van Halong Bay. Geniet van een heerlijke lunch met een onbetaalbaar uitzicht.

Halong Bay betekent in het Vietnamees ‘Baai van de in zee dalende draak’. In de middag is er tijd om deze baai te verkennen. Het programma wisselt een beetje met de tijd van het jaar. Je kunt een mooie grot gaan bezoeken en een stukje gaan zwemmen vanaf een klein strandje. Er is ook een mogelijkheid om in een afgelegen baaitje te kajakken. Je kunt de dag ontspannen afsluiten op het zonnedek van het schip met hopelijk een prachtige zonsondergang. Na het diner kun je nog even genieten van de frisse lucht op het zonnedek, een bordspelletje doen of je terugtrekken in je hut.

Dag 8: Halong Bay-Hanoi
Als je vroeg wakker bent, kun je deelnemen aan een Tai Chi sessie. Een bijzondere ervaring bij zonsopgang, te midden van het bijzondere waterlandschap van Halong Bay. Je vaart verder langs enkele prachtige plekjes en je gaat de mooie ‘Surprise Cave’ bezoeken. Na een buffet brunch arriveer je weer in de haven. Hier ga je van boord en word je weer teruggereden naar Hanoi. De rest van de middag is hier ter vrije besteding.

Dag 9: Hanoi-Hoi An
Een transfer brengt je vandaag naar de luchthaven van Hanoi voor je vlucht naar Danang, in het midden van Vietnam. Bij aankomst word je opgewacht en naar je hotel in Hoi An gereden.

Dag 10-12: Hoi An
Enkele vrije dagen in Hoi An. Wees niet bang dat je je hier zult vervelen! Je hotel bevindt zich op loopafstand van het oude centrum van Hoi An. Je kunt hier heerlijk rondwandelen door de kleine straatjes vol oude huizen en langs de rivier. Bezoek zeker de Japanse brug, een bijzonder bouwwerkje. Verder vind je hier zeer goede restaurantjes en cafétjes. Hoi An wordt geroemd om de heerlijke lokale keuken, dus zeker het uitproberen waard.

Je kunt bij je hotel gratis fietsen huren om het plaatsje en de landelijke omgeving te verkennen. Of om naar het mooie strand te fietsen! Want buiten Hoi An vind je een mooi strand waar je ook een heerlijke middag (of twee) kunt doorbrengen. Je hotel heeft bovendien een eigen strandje waar je naartoe kunt fietsen en van de faciliteiten gebruik kunt maken. Het hotel heeft ook een shuttlebus die dagelijks van en naar dit strandje rijdt. Je hotel heeft ook een zwembad met kinderzwembadje, als je een middagje lekker bij je hotel wilt relaxen.

Dag 13: Hoi An-Ho Chi Minh Stad
Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel en naar Danang gereden voor je vlucht naar Ho Chi Minh Stad. Hier word je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 14: Ho Chi Minh Stad
Het is tijd om deze bruisende stad te gaan verkennen. Een van de oudste en meest bijzondere delen van de stad is de wijk Cholon. Deze wijk wordt ook wel de Chinese wijk genoemd, omdat hier al eeuwenlange een grote Chinese gemeenschap woont. Per cyclo (een fietstaxi) word je door deze wijk gereden en bezoek je onder andere de Thien Hau tempel. Deze tempel is in het begin van de 19e eeuw gebouwd door de Kantonezen en gewijd aan de godin van de zee. Vervolgens bezoek je de Ben Thanh markt, een markt waar je alles vindt van groente, fruit en noten tot toeristische snuisterijen en af en toe echt leuke koopjes.

De rest van de middag is ter vrije besteding, zodat je zelf een leuk restaurantje voor de lunch kunt uitzoeken en eventueel nog op je eigen tempo door de stad kunt wandelen.

Dag 15: Ho Chi Minh Stad-Bangkok-Hua Hin
Helaas is de tijd aangebroken om Vietnam te verlaten. Een transfer brengt je naar de luchthaven voor je vlucht naar Bangkok in Thailand. Bij aankomst in Bangkok brengt een transfer je naar je resort in de koninklijke badplaats Hua Hin.

Dag 16-17: Hua Hin
Je hebt deze dagen helemaal vrij om te genieten van het strand van Hua Hin. Hier kun je heerlijk bijkomen en de vele opgedane indrukken verwerken, terwijl de kinderen spelen in het zand. Je kunt ook gaan winkelen in het centrum van Hua Hin of 's avonds naar de avondmarkt gaan.

Dag 18: Hua Hin-Bangkok-Amsterdam
Wij hebben voor je geregeld dat je vandaag de gehele dag je kamers kunt behouden. Aan het einde van de dag brengt een transfer je naar de luchthaven, vanwaar je net na middernacht terugvliegt naar Nederland.

Dag 19: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Ha Long Bay in Vietnam
Skyline Saigon in de avond
Bergdal in het Mai Chau District, Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel