Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Vietnam > Grand tour vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

22 Dagen, vanaf

€ 2429,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2692,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour Vietnam

(R-0666)

22-daagse privé rondreis Vietnam

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Hanoi, in het noorden van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi word je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je even bijslapen en door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi struinen.

Optioneel kun je een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond zie je hoe de poppen worden gemaakt en krijg je een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 3: Hanoi-Lao Cai
Je begint je verkenningstocht van de stad met een bezoek aan de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Dan zie je waar een van de belangrijkste leiders van het land, Ho Chi Minh, zeer sober heeft gewoond. Vlakbij vind je de Eenzuilige pagode, een sereen bouwwerkje.

In de middag ga je naar de Oude Wijk om deze wandelend te verkennen. Je ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Ook maak je een wandeling om het Hoan Kiem meer en bezoek je de Ngoc Son tempel, mooi gelegen op een eilandje in het meer. In de avond word je naar het treinstation gebracht voor de avondtrein naar het noorden.

Dag 4: Lao Cai-Sapa
De trein komt in de vroege ochtend aan in het plaatsje Lao Cai. Hier word je opgehaald door je gids die je naar Sapa zal brengen, een plaatsje waar de Fransen zich vroeger in de koelte terugtrokken. Terwijl het licht wordt en de mist langzaam oplost, zul je steeds meer kunnen genieten van prachtige vergezichten over dalen bedekt met rijstterrassen. Na aankomst maak je een wandeling naar het bergdorpje Cat Cat, waar het H'Mong volk woont. Maak foto's van de prachtige uitzichten en ontmoet de lokale bevolking, die graag hun Engels met je oefenen.

Mocht het vandaag een dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag zijn, dan wijkt het programma af en bezoek je een kleurrijke, lokale markt. Hier vind je allerlei lokale producten en vele verschillende bergvolkeren die hun waar verkopen.

In de middag word je naar Sapa gebracht.

Dag 5: Sapa
Wederom een schitterende wandeling vandaag. Over paadjes uitgesleten door waterbuffels en de lokale bevolking wandel je door de valleien, omzoomd door magnifieke bergen. Je wandelt door een klein verscholen dorpje van de Black Hmong en je kunt een lokaal schooltje bezoeken, mits deze geopend is. Na de lunch bereik je nog een lokaal dorpje, waar je meer leert over de Black Hmong en de Red Dao bergvolkeren, de 2 grootste etnische groepen in dit gebied. Je leert ook meer over hun cultuur en de typische klederdracht waar je ze aan kunt herkennen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een lokale eenvoudige woning en een grot te bezoeken. Na de wandeling word je per auto weer teruggebracht naar Sapa.

Dag 6: Sapa-Lao Cai-Hanoi
Vandaag kun je je dag zelf indelen. Als het zaterdag is, vind je in Sapa de wekelijkse markt waar je kunt rondstruinen. Hier vind je vele lokale producten, van versproducten tot allerlei huishoudelijke artikelen. Verschillende bergvolkeren, te herkennen aan hun kleurrijke kleding, komen hier om artikelen te kopen of verkopen. Op de andere dagen kun je Sapa gaan verkennen en wandelen in de omgeving. Aan het einde van de middag word je naar Lao Cai gebracht, waar je de avondtrein terug naar Hanoi neemt.

Dag 7: Hanoi-Halong Bay
In de vroege ochtend arriveer je weer in Hanoi. Je wordt naar een lokaal restaurant gebracht om te ontbijten. Dan is het tijd om naar Halong Bay te gaan, een route die je deels door een landelijke regio voert.

Bij aankomst ga je aan boord van een Vietnamese junk (traditioneel schip), die je door dit adembenemende landschap zal varen, vol rotsen met grotten. Na een buffet lunch bezoek je een drijvend dorp. Hier kun je ervoor kiezen om per bamboe bootje rond te varen en het leven op het water te zien. Er is nog tijd om op een strandje te zonnebaden en te relaxen voordat je terug aan boord gaat van het schip. Optioneel kun je aan boord deelnemen aan een kookdemonstratie of op het zonnedek relaxen. Na een heerlijk BBQ diner kun je op het zonnedek onder het genot van een drankje naar de sterrenhemel turen en volledig tot rust komen. Je slaapt aan boord in een comfortabele hut.

Dag 8: Halong Bay-Hanoi-Hue
Vanochtend heb je nog volop tijd om te genieten van deze uitzonderlijke baai, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tegen het middaguur ga je weer aan land en word je terug naar Hanoi gebracht. Je hebt wat vrije tijd om te winkelen of bezienswaardigheden te bezichtigen in Hanoi, voordat je naar het treinstation wordt gebracht voor de nachttrein naar Hue.

Optioneel kun je ervoor kiezen om niet de nachttrein naar Hue te nemen maar een vlucht. Je wordt dan vandaag naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Hue. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht en je hebt vanavond dus een extra nacht in Hue.

Dag 9: Hue
In de ochtend word je opgehaald bij het treinstation van Hue en naar je hotel of naar een lokaal restaurant gebracht waar je kunt ontbijten. Dan ga je op pad om het icoon van Hue te bezichtigen, de keizerlijke citadel. Deze is gebouwd in de 19e eeuw door de Nguyen dynasty. Je gids kan je alles vertellen over hoe de keizerlijke familie hier geleefd heeft en hoe de samenleving toen was ingericht. Oude foto’s geven je een goed beeld van die tijd. Je eindigt de ochtendexcursie met een bezoek aan de Dong Ba markt.

Je kunt vandaag optioneel een middagexcursie bijboeken. Je maakt dan een boottocht over de Parfumrivier, met een bezoek aan de mooie Thien Mu pagode die een stoepa heeft van 7 verdiepingen. Je bezoekt ook het mausoleum van keizer Minh Mang, gebouwd in de 19e eeuw. Dit is een complex van maar liefst 40 gebouwen, met tempels, paleizen en paviljoenen.

Dag 10: Hue-Danang-Hoi An
Via de kustweg en de panoramische Wolkenpas rijd je naar Hoi An, waar je in de middag zult aankomen. Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven.
Je hebt de middag vrij om in je eigen tempo te wandelen door de smalle, charmante straatjes. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij je toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

Dag 11: Hoi An
Vandaag heb je geheel ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en de omgeving van Hoi An verkennen, met vele landelijke weggetjes, eilandjes en een strand waar je je heerlijk kunt ontspannen. Het is aan te raden om alvast wat eten en drinken in te slaan voor de treinrit van morgen.

Optioneel kun je de excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bijboeken. Deze excursie van een halve dag vindt plaats in de ochtend en neemt je mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die je tot nu toe gezien hebt in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 12: Hoi An-Nha Trang
Je wordt na het ontbijt naar het treinstation van Danang gebracht voor de dagtrein naar de badplaats Nha Trang. Geniet onderweg van uitzichten over de oceaan, de bergen en uitgestrekte rijstvelden. Ook zie je hoe het lokale leven zijn dagelijkse gang gaat op het platteland. In de avond arriveer je in Nha Trang. Je wordt bij het station opgehaald en naar je hotel gebracht.

Wil je liever wat langer van de badplaats Nha Trang genieten, dan kun je tegen een toeslag ook van Danang naar Nha Trang vliegen.

Dag 13: Nha Trang
Nha Trang wordt aan de ene kant begrensd door bergen en aan de andere kant door een uitgestrekt strand. Je kunt vandaag heerlijk aan het strand doorbrengen, of de omgeving gaan verkennen. Zo kun je een uitstapje naar de nabijgelegen eilandjes maken, of het enorme witte boeddhabeeld gaan bezoeken dat bovenop een heuvel ligt. Het plaatsje kent enkele interessante musea en in de buurt vind je de Cham ruïnes van Po Nagar.

Optioneel kun je de excursie Eilanden van Nha Trang bijboeken. Bij deze excursie word je opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht, waar je aan boord gaat van een houten boot. Je bezoekt allereerst het Tri Nguyen Aquarium op Mieu eiland. Hier vind je een verzameling van zeedieren die voorkomen in de provincies Nha Trang/Khanh Hoa. Dan vaar je naar Mun eiland, het beste eiland om te snorkelen: je ziet hier kleurrijk pallet aan koraal en vissen. Vervolgens bezoek je een vissersdorp en geniet je van een verse lunch op het eiland. Op de terugweg zul je grotten zien waar de zeezwaluwen hun nest maken.

Dag 14: Nha Trang-Ho Chi Minh Stad
Vandaag vlieg je naar Ho Chi Minh Stad, de grootste stad van het land. Uiteraard mag een verkenningstocht hier niet ontbreken. Zo bezoek je het Herenigingspaleis, waar ooit President Thieu woonde. Je ziet de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. Je ziet verder het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Dan is het tijd om de kleurrijke wijk Chinatown te bezoeken, waar er altijd bedrijvigheid heerst in de vele winkel- en restaurantstraatjes. Hier zijn ook enkele pagodes in Chinese stijl te vinden.

Dag 15: Cu Chi tunnels
In de ochtend bezoek je de Cu Chi tunnels, stille getuigen van de Vietnamoorlog. Verschillende tunnelstelsels lopen onder elkaar. Hier wist de Vietcong zich gedurende de oorlog verborgen te houden voor de Amerikanen, om zo op strategische punten en momenten aanvallen te kunnen uitvoeren. De nauwe tunnels moesten dus over alle basisvoorzieningen beschikken, inclusief complete keukens! Als je wilt, kun je ook een stukje door een Cu Chi tunnel lopen.

De middag heb je ter vrije besteding in Ho Chi Minh Stad.

Dag 16: Ho Chi Minh Stad-Can Tho
Je laat de grote stad achter je om het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst in Ben Tre stap je in een bootje om een boottocht te maken over de machtige Mekong rivier. Als je wilt, kun je ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt. Je vaart vervolgens over smallere zijriviertjes naar een dorpje, waar je de inwoners in hun eigen bedrijfjes aan het werk ziet. Proef hier ook enkele verse seizoensvruchten. Per motortaxi maak je een ritje door de landelijke omgeving.

Een roeibootje neemt je verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om je heen intens groene, tropische begroeiing. Je ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt. Het laatste stukje naar Can Tho leg je af per auto.

Dag 17: Can Tho-Ho Chi Minh Stad
Na het ontbijt word je in een roeibootje over kleine zijriviertjes gevaren, wat prachtige foto's oplevert. Je ziet de grote, kleurrijke drijvende markt van Cai Rang, waar in de ochtend de lokale bevolking allerlei producten kopen en verkopen. Al varend zie je bovendien het lokale leven aan de oevers van de Mekong rivier. Helaas is het dan weer tijd om deze oase te verlaten en terug te gaan naar Ho Chi Minh Stad, waar je aan het einde van de middag arriveert.

Dag 18: Ho Chi Minh Stad-Mui Ne
Je wordt naar Mui Ne gebracht, op circa 4,5 uur rijden van Ho Chi Minh Stad. Hier kun je 3 dagen lang van een heerlijke strandvakantie genieten.

Dag 19-20: Strandvakantie Mui Ne
Deze dagen kun je uitrusten aan het strand en volledig ontspannen. Wil je toch nog een uitstapje maken, dan kun je het nabijgelegen vissersplaatsje Phan Thiet bezoeken of een excursie naar de zandduinen van Mui Ne maken.

Dag 21: Mui Ne-Vertrek Ho Chi Minh Stad
Helaas komt er alweer een einde aan je vakantie in Vietnam. In de ochtend word je in Mui Ne opgehaald en naar de luchthaven van Ho Chi Minh Stad gebracht voor de vlucht naar Nederland.

Dag 22: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Stadhuis van Saigon

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel