Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

21 Dagen, vanaf

€ 2836,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3208,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour Vietnam, Laos en Cambodja Deluxe

(R-0672)

21-daagse privé rondreis Vietnam, Laos & Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Ho Chi Minh Stad, in het zuiden van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Ho Chi Minh Stad
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Ho Chi Minh Stad wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Ho Chi Minh Stad is in de volksmond beter bekend als Saigon, zoals de stad vroeger heette en zoals het centrum nog steeds heet. U heeft vandaag alle tijd om bij te komen van uw reis en om de stad te verkennen.

Optioneel kunt u een dinercruise bijboeken, waarbij u al varende over de Saigon rivier kunt genieten van een Vietnamees buffet.

Dag 3: Mekong Delta
Een vroeg vertrek vandaag. U laat de grote stad achter u om het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst in Cai Be stapt u in een bootje om een boottocht te maken over de machtige Mekong rivier. Indien u wilt kunt u ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt.

Een roeibootje neemt u verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om u heen intens groene, tropische begroeiing. U ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt.

In de middag maakt u een wandeling in de tropische omgeving. Bij een plantage kunt u verschillende soorten fruit proeven en luisteren naar traditionele muziek uit deze regio. Dan stapt u op een fiets om over smalle dorpspaadjes te fietsen en te genieten van de groene, landelijke omgeving. Het laatste stukje naar Vinh Long legt u weer per boot af, waarna u wordt terug gereden naar Ho Chi Minh Stad.

Dag 4: Ho Chi Minh Stad-Danang-Hoi An
In de ochtend leert u de stad beter kennen. U bezoekt het Herenigingspaleis, waar ooit President Thieu woonde. U ziet de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. U ziet verder het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Dan is het tijd om de kleurrijke wijk Chinatown te bezoeken, waar er altijd bedrijvigheid heerst in de vele winkel- en restaurantstraatjes. Hier zijn ook enkele pagodes in Chinese stijl te vinden.

In de vroege middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Danang. Een korte rit brengt u vervolgens naar Hoi An waar u de avond voor uzelf heeft. Hoi An heeft vele kleine, gezellige restaurantjes en barretjes dus u hoeft zich absoluut niet te vervelen.

Dag 5: Hoi An
Te voet gaat u vandaag het charmante historische plaatsje Hoi An verkennen. Het oude, autovrije centrum staat op de Werelderfgoedlijst en bestaat uit traditionele huisjes langs smalle straatjes. Er is hier enorm veel te zien. Zo bezoekt u onder meer een pagode, een 200-jaar oud familiehuis, de beroemde overdekte Japanse brug en de kleurrijke lokale markt. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.

Wilt u liever nog een excursie doen in de middag, dan is het een aanrader om de optionele excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bij te boeken. Deze excursie neemt u mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe gezien heeft in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 6: Hoi An-Hue
Vandaag volgt u de kustweg naar Hue. Hue staat bekend als de keizerlijke stad, vanwege de prachtige keizerlijke citadel en de verboden stad die hier nog intact te bewonderen zijn. Door de oude foto’s die in een klein museumpje in de citadel te zien zijn, kunt u zich een goed beeld vormen van hoe het er hier zo’n vijftig jaar geleden uit zag, een compleet andere wereld. De gids legt u graag alles uit over de citadel en het leven van de Nguyen Dynasty. Om de dag af te sluiten kunt u nog wat leuke koopjes vinden op de grote Dong Ba markt.

Dag 7: Hue-Hanoi
In de ochtend kunt u heerlijk rustig wakker worden en eventueel Hue op eigen houtje gaan verkennen.

U kunt vandaag optioneel een middagexcursie bijboeken. U maakt dan een boottocht over de Parfumrivier, met een bezoek aan de mooie Thien Mu pagode die een stoepa heeft van 7 verdiepingen. U bezoekt ook het mausoleum van keizer Minh Mang, gebouwd in de 19e eeuw. Dit is een complex van maar liefst 40 gebouwen, met tempels, paleizen en paviljoenen. Wilt u deze excursie nog specialer maken, dan kunt u ook nog een bijzondere vegetarische lunch bijboeken bij een pagode.

In de namiddag wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Hanoi, de hoofdstad van het land.

Optioneel kunt u ervoor kiezen om niet de nachttrein naar Hanoi te nemen maar een vlucht. U wordt dan vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Hanoi. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en u heeft vanavond dus een extra nacht in Hanoi.

Dag 8: Hanoi-Halong Bay
Bij aankomst in Hanoi wordt u naar een lokaal restaurant gebracht waar u van een ontbijt kunt genieten. U blijft vandaag echter niet in Hanoi. U gaat in de ochtend op weg naar een van de mooiste plekjes van Vietnam. Een autorit van circa 3 uur brengt u naar het bijzondere Halong Bay. Bij aankomst gaat u aan boord van een Vietnamese junk (traditioneel schip), die u door dit adembenemende landschap zal varen, vol rotsen met grotten. Na een buffet lunch bezoekt u een drijvend dorp. Hier kunt u ervoor kiezen om per bamboe bootje rond te varen en het leven op het water te zien. Er is nog tijd om op een strandje te zonnebaden en te relaxen voordat u terug aan boord gaat van uw schip. Optioneel kunt u aan boord deelnemen aan een kookdemonstratie of op het zonnedek relaxen. Na een heerlijk BBQ diner kunt u op het zonnedek onder het genot van een drankje naar de sterrenhemel turen en volledig tot rust komen. U slaapt aan boord in een comfortabele hut.

Dag 9: Halong Bay-Hanoi
De vroege vogels onder u kunnen vanochtend vroeg opstaan voor een frisse ochtendduik of een Tai Chi les, om de dag verfrist te beginnen. Na een grotbezoek en een brunch is het tijd om weer aan land te gaan en wordt u weer terug naar Hanoi gebracht.

In de middag heeft u nog een korte kennismaking met de hoofdstad. U maakt een wandeling om het Hoan Kiem Meer, aan de rand van de oude wijk. Hier bezoekt u ook de Ngoc Son Temple, dat op een eilandje in het meer ligt. Dan stapt u in een cyclo, een typische Vietnamese fietstaxi; de ultieme manier om de oude wijk van Hanoi te verkennen. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc.

Tenslotte kunt u vandaag ook nog optioneel een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 10: Hanoi-Luang Prabang (Laos)
U verlaat Vietnam vandaag om het volgende land te gaan ontdekken: Laos. Bij aankomst in Luang Prabang wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het centrum van deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de prachtig bewaarde huizen en tempels. U kunt vandaag heerlijk bijkomen en als u wilt een wandeling door het stadje maken.

Dag 11: Luang Prabang
Het centrum van Luang Prabang is maar klein, dus vandaag zult u een wandelexcursie door de stad maken langs alle hoogtepunten. Zo bezoekt u enkele pareltjes van tempels, zoals Wat Visoun. Dit is de oudste tempel van de stad en is bekend om de 'Watermeloenstoepa', vanwege de vorm van de stoepa. Wat Xieng Thong is de mooiste tempel van de stad en een klassiek voorbeeld van de traditionele bouwstijl van Laotiaanse tempels, met een drielaags dak dat laag tot de grond komt. In de middag beklimt u de Phousy heuvel, vanwaar u een machtig uitzicht over de stad heeft. Met een beetje geluk kunt u hier genieten een prachtige zonsondergang. U eindigt de dag met een bezoek aan de avondmarkt, waar van alles wordt verkocht door de lokale etnische minderheden uit de omgeving.

Dag 12: Luang Prabang
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid het stadje met enkele boetiekjes en cafeetjes verkennen of een uitstapje maken in de omgeving.

Dag 13: Luang Prabang-Vang Vieng
Na het ontbijt wordt u via een pittoreske route met vele, prachtige vergezichten naar Vang Vieng gereden. Onderweg stopt u bij enkele lokale dorpjes, waar verschillende etnische minderheden wonen met elk eigen traditionele kleding en levenswijze. Vanuit Vang Vieng maakt u een schitterende wandeling door het landschap, uniek door de indrukwekkende karstgebergtes. U bezoekt ook enkele grotten in de omgeving.

Dag 14: Vang Vieng-Vientiane
Via wederom een mooie route verlaat u dit imposante landschap en reist u naar de hoofdstad van Laos: Vientiane. Ook hier maakt u een stadsexcursie, met een bezoek aan de belangrijkste tempels zoals Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In vele nisjes in de muren herbergt de tempel meer dan 2000 boeddhabeelden van verschillende groottes. De Wat Prakeo, dat ooit de Boeddha van Smaragd herbergde, is nu een nationaal museum met allerlei vormen van religieuze kunst. Nadat u wat foto's heeft gemaakt bij het Phatuxay monument, ook wel de Laotiaanse Arc de Triomphe genoemd, bezoekt u het nationale monument: de That Luang. Dit is een met bladgoud bedekte stoepa dat symbool staat voor het boeddhisme in Laos en de Laotiaanse onafhankelijkheid.

Dag 15: Vientiane-Phnom Penh (Cambodja)
U verlaat Laos vandaag voor het indrukwekkende Cambodja. U landt op het vliegveld van Phnom Penh, waar u wordt opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag kunt u gebruiken om de fascinerende hoofdstad van Cambodja met tal van gezellige marktjes en mooie pagoden nader te onderzoeken.

Dag 16: Phnom Penh
Vandaag heeft u na uw ontbijt een dag ter vrije besteding. Uiteraard kunt u de dag relaxed besteden aan de rand van het zwembad van uw hotel, maar u kunt natuurlijk ook de dag gebruiken om Phnom Penh te ontdekken. Of maak in de avond een boottocht over de Mekong rivier, om van de zonsondergang te genieten. Mogelijkheden genoeg maar mocht u er zelf niet uitkomen dan kunt u natuurlijk altijd onze agent ter plekke om advies vragen.

Dag 17: Phnom Penh - Siem Reap
Na uw ontbijt wordt u opgehaald en per auto of minibus (zonder gids) reist u naar Siem Reap. Onderweg stopt u bij een lokale markt, waar u onder andere bijzondere spinnen delicatessen zult zien. Bij aankomst in Siem Reap checkt u in bij uw hotel en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding. Siem Reap is uitgegroeid tot een gezellige plaats dat bovendien het grootste tempelcomplex ter wereld herbergt: Angkor Wat. Dit complex is dan ook wereldberoemd en behoort zelfs tot één van de 7 wereldwonderen.

Dag 18: Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor één van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat u de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zult u vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.

In de avond kunt u optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 19: Siem Reap
Deze dag kunt u zelf bepalen wat u wilt gaan doen. Uiteraard kunt u, nadat u heeft ontbeten, nog een hele dag gaan besteden met het bezichtigen van andere jungle tempels van het Angkor Complex. Indien gewenst kan onze agent vervoer en een gids voor u regelen. Ook wanneer u geen tempels meer wilt bezichtigen biedt deze stad genoeg mogelijkheden voor een dag vol vermaak.

Dag 20: Vertrek Siem Reap
Uw chauffeur zal ervoor zorgen dat u ruim op tijd aanwezig bent op het internationale vliegveld van Siem Reap voor uw vlucht terug naar Nederland. Uw rondreis door 3 zeer verschillende maar intrigerende landen is hiermee helaas tot een eind gekomen.

Dag 21: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Wat Xieng Thong tempel, Luang Prabang
Trấn Quốc Pagoda in Vietnam
Pha That Luang in Vientiane, Laos
Skyline Saigon in de avond
zonsondergang Luang Prabang

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel